Slik lager du Moringa Oleifera blader og boller til matlaging

Pin
Send
Share
Send

 • Salih Cheeramkulangara / EyeEm / Getty Images

  malunggay er det filippinske navnet for Moringa oleifera, de engelske navnene inkluderer trommelstamme og pepperrot. Det tørkebestandige treet vokser i tropiske og semiaride områder. Den dyrkes til mat i Sør-Asia, Sørøst-Asia, Afrika, Karibien, Latin-Amerika, Fiji, Guam og Palau.

  De ikke-engelske navnene på Moringa oleifera inkluderer Maranga calalu (Honduras), Cedra (Brasil), Mawonga (Caymanøyene), Chùm Ngây (Vietnam), Kelor (Java og Bali i Indonesia), Gawara (Nigeria) og Dangap (Somalia) .

  Moringa oleifera fanget verdens oppmerksomhet da påstander om sykdomsbekjempende egenskaper begynte å sirkulere rundt på nettet. Dens popularitet steg så mye at Moringa-bladene begynte å bli solgt i forskjellige former. Moringa-te og kapsler (som inneholder pulverformede blader) ble spesielt populære etter at en avis publiserte en historie om hvordan en japansk forretningsmann oppdaget at antioksidantene, aminosyrene, vitaminer og mineraler i Moringa oleifera kan kurere mange sykdommer.

  Moringa oleifera er ingen mirakelplante, men den er virkelig rik på næringsstoffer. Bladene og belgene er rike på vitamin A og C, kalsium, niacin og jern.

  Fortsett til 2 av 6 nedenfor.
 • The Spruce / Connie Veneracion

  Moringa-blader selges fortsatt festet til stilkene. Stilkene er for treholdige til å spise og bør kastes. Slik skiller du bladene fra stilkene:

  1. Hold en stilk med den ene hånden, grep lett mellom pekefingeren og tommelen på den andre hånden den tykkeste delen av stilken.
  2. Skyv pekefingeren og tommelen gjennom stilkets lengde for å strippe av bladene.
  3. Kast stilkene. Skyll bladene og tilsett i gryten.

  Hvorfor skylle bladene etter at de er strippet fra stilkene? Fordi det er vanskeligere å skyve stilkene mellom fingrene når de er våte.

  Fortsett til 3 av 6 nedenfor.
 • Happy happy world / Moment Open / Getty Images

  Når Moringa-belgene er unge og ømme (med omtrent seks centimeter i lengde), er hele belgene spiselige. På dette stadiet er frøene veldig små, og belgene i seg selv er ikke fibrøse. De tilberedes på omtrent samme måte som strengbønner.

  Bare klipp av og kast begge ender, og skjær deretter belgene i ønsket lengde.

  Moringa pods er en ingrediens i den thailandske syresuppen keang som, Ilocano (et regionalt kjøkken i Nord-Filippinene) dinengdeng og forskjellige krydret lapskauser i Sør-Asia.

  Fortsett til 4 av 6 nedenfor.
 • dangdumrong / E + / Getty Images

  Når Moringa-podene modnes, blir de tøffere og mer fibrøse. Noen kokker koker dem bare lenger. Et alternativ er å dele opp belgene, skrap frøene og koke frøene sans belgene.

  Vri poden med fingrene for å skape en åpning. Sett inn tommelen hvor boden hadde brast, og skyv tommelen gjennom hele lengden på bunnen for å dele den helt på langs.

  Skrap frøene med en skje. Blansér eller dør frøene med varmt vann for å fjerne den klebrig filmen som dekker dem. Kok frøene som du ville ha friske erter eller bønner. Lengden på steketiden avhenger av hvor modne frøene er.

  Fortsett til 5 av 6 nedenfor.
 • The Spruce / Connie Veneracion

  På Filippinene er den vanligste måten å tilberede Moringa-blader å legge dem til supperetter. En generisk oppskrift ville starte med å skåle aromater (sjalottløk, ingefær og hvitløk er en vanlig kombinasjon), legge til kjøtt, fjærkre eller sjømat i gryten, helle i nok vann til å dekke, legge til krydder (fiskesaus er nesten alltid det beste valget) og la det småkoke kjøtt, fjærkre eller sjømat til det er nesten ferdig. Fordi Moringa-blader ikke tar så lang tid å lage mat, blir de lagt til gryten omtrent ti minutter før kjøttet, fjærkre eller sjømat er ferdig.

  Fortsett til 6 av 6 nedenfor.
 • The Spruce / Connie Veneracion

  Etter at populariteten til Moringa oleifera skyrocket i løpet av det siste tiåret, er det ikke overraskende at kokker begynte å bli mer kreative med å lage moringa blader.

  På en matlagingskonkurranse på skolen der jeg fungerte som dommer, laget en av elevene en pesto med Moringa-blader. Jeg var så sliten av kreativiteten at jeg bestemte meg for å lage min versjon hjemme.

  Andre moderne oppskrifter med Moringa-blader inkluderer burgere med hakkede Moringa-blader, purret Moringa-suppe og knasende Moringa-nuggets.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).