DIY Naturlige matfargestoffer

Pin
Send
Share
Send

 • DIY Naturlige matfargestoffer. Molly Watson

  Enten du vil farge frosting, kakedeig, milkshakes eller pannekaker, er det ingen grunn til å vende seg til kunstige farger. Det er mange vanlige, hverdagslige frukter og grønnsaker som kan få jobben gjort. Bruk disse spesifikke eksemplene, men føl deg fri til å jobbe med denne forutsetningen: hvis noe flekker hendene dine mens du håndterer det, kan det farge mat.

  Fortsett til 2 av 8 nedenfor.
 • Beet Food Dye. Molly Watson

  Hvis du bare vil ha en lyserosa, kan du rive rødbeter til et stykke osteklut eller muslin og presse saften ut. For en dypere, mer intens fargelegging, bruk saften som er produsert av ristede rødbeter.

  Fortsett til 3 av 8 nedenfor.
 • Brombær som matfarge. Molly Watson

  Med alle sine mørke, rike naturlige farger, gir bjørnebær en nydelig lavendelfarge til matvarene. Som med andre bær, kan du ganske enkelt presse fersk bjørnebærjuice for å lage et fargestoff. For litt frosting kan du bare legge noen bjørnebær i et stykke osteklut eller muslin, vri og presse saften ut i maten for å farge. Legg til mer for å nå den fargen du ønsker.

  Fortsett til 4 av 8 nedenfor.
 • Blåbær som matfarge. Molly Watson

  Blåbærsaft kommer ut lilla, men vil farge til en lyseblå nyanse. Du kan se forskjellen på dette bildet mellom saften fremdeles på frostingen og den som har blitt rørt inn.

  For bare litt farge, legg friske eller frosne blåbær i et stykke osteklut eller muslin og press litt juice ut; for mer fargestoff, virvler blåbær i en blender eller foodprocessor og sil. Bruk friske bær for mer delikat, men en blåere farge. Kok saften ned til halve volumet for et mer intenst, men litt mer lilla-skyggelagt fargestoff.

  Fortsett til 5 av 8 nedenfor.
 • Kirsebær som matfarge. Molly Watson

  Kirsebær, som andre bær, sørger for utmerkede naturlige matflekker. Som med blåbær, for bare litt fargestoff og en lysere rosa farge, kan du bare legge noen kirsebær i et stykke osteklut eller muslin, og vri og skvis litt døende juice. For en mer intens farge, pit kirsebær, virvle dem i en blender eller foodprocessor, sil puréen og kok opp til omtrent halvparten av volumet. La avkjøle før bruk.

  For en delikat rosa fungerer jordbær også!

  Fortsett til 6 av 8 nedenfor.
 • Blue Natural Food Dye. Molly Watson

  Rødkål krever en liten bit ekstra innsats for å gjøre det til matfargestoff, men den rene blåfargen er helt verdt det. Hakk omtrent 1/4 hode rødkål; legg kålen i en kasserolle med ca 1 kopp vann. Kok opp, reduser varmen for å la det småkoke og la det koke 20 minutter. Sil eller løft ut og kast kålbitene. Rør 1 ts natron i den lilla væsken for å bli blå. Kok opp for å redusere til omtrent halvparten av det opprinnelige volumet, eller enda mer for et dypere og mer intenst blått. La det avkjøles og bruk som blått matfarge.

  Fortsett til 7 av 8 nedenfor.
 • Spinat som naturlig matfargestoff. Molly Watson

  Akkurat som spinat og andre mørke bladgrønner som grønnkål vil flekker skjærebrettet ditt, vil de flekker annen mat. Surr dem i en blender eller matprosessor, sil puréen gjennom en finmasken sil og bruk saften til å farge matgrønn.

  Fortsett til 8 av 8 nedenfor.
 • Gurkemeie som naturlig matfargestoff. Molly Watson

  Krydderkurkemeie brukes mest for sin farge. Som matfargestoff skuffer det ikke. Du kan bruke gurkemeie rett, bare røre den pulveriserte formen inn i ting. Hvis du vil lage et mer tradisjonelt fargestoff, kan du løse opp en ts gurkemeie i 1/2 kopp vann, koke opp og redusere med halvparten. Bruk litt for å gjøre ting gule, og mer for å gjøre ting oransje.

  Legg merke til at safran også fungerer for den gul-oransje delen av fargespekteret, men er mye dyrere enn svulst.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).