Trinn for trinn Gjør den perfekte kopp te

Pin
Send
Share
Send

 • En kopp te. Getty

  Både Storbritannia og Irland er nasjoner av tedrikkere; vi drikker mer enn noen (den irske drikker enda mer enn den britiske). Blant alle de tedrikkere har alle en mening om hvordan du lager en 'riktig' kopp te. Hva som er en skikkelig kopp, vil imidlertid alltid være subjektivt, det er hva en person liker, og det er ikke alltid det samme for alle. Jeg liker min sterke, mørke og usøtede, andre liker den svake og sukkerholdige. Det er imidlertid visse egenskaper bortsett fra styrken som er avgjørende for å gjøre en cuppa rett.

  Fortsett til 2 av 6 nedenfor.
 • Camelia Sinensis Tea Plant. Getty

  Te kommer fra planten Camellia Sinensis, og avhengig av etter plukkingsprosessen, kan den bli hvit, grønn eller svart te. Den første delen av å lage en god kopp vil være å bruke bladte (selv om det i rettferdighet er teposene mye forbedret til det de en gang var).

  Svart te er uten tvil den te som brukes mest til daglig drikke hver dag, og det er den te vi snakker om her. På grunn av helsemessige fordeler med grønn te, vokser den i popularitet.

  Fortsett til 3 av 6 nedenfor.
 • Vannkoker som koker til te. Getty

  Det er bare en måte vann kan lage en god kopp te, og det er hvis det koker; ikke lunken, ikke holdt varmen i kjelen, aldri fra springen. Nei, vannet må koke når du heller over te i gryten eller til og med posen i en kopp.

  Begynn med å fylle kjelen med ferskvann (når kokt smak, vil ikke den være den samme som ferskvann) og koke opp.
  Varm alltid tekannen med litt av det kokte vannet, surr det rundt gryten og kast.

  Fortsett til 4 av 6 nedenfor.
 • Blader av svart te. Foto © istock

  Legg en ts fersk bladte per person pluss en til gryten i tekannen.
  Fyll tekannelen med det kokende vannet (ikke la vannet gå av kokepunktet, eller det vil ikke være varmt nok til å brygge te).
  La det trekke i 3 - 4 minutter, ikke lenger, så får det en 'stuet' smak.

  Fortsett til 5 av 6 nedenfor.
 • En kopp te. Getty

  Hell teen gjennom en te-sil direkte i rene tekopper, Kina kopper er en av de beste å bruke, men hvorfor har aldri blitt bevist; te smaker bare bedre.
   

  Debatten fortsetter om du skal legge melk i koppen før du skjenker eller etter. Opprinnelig ble det alltid hellet melk i koppen før teen for å forhindre at den varme teen sprekker i benkina-koppene.
  Teekspertene er enige i denne tradisjonen, men oppgir også; å helle melk i varm te, endrer smaken av te.

  Fortsett til 6 av 6 nedenfor.
 • Foto © istock

  Den rette tekannen for den perfekte koppen er et spørsmål om personlig preferanse enten metall (alle tidlige tekanner var solide sølv, utsmykkede kar) eller porselen.
  En metall tekanne vil holde te varmere i lengre tid, men noen føler at porselen holder en finere smak uten maling fra metallet.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).