Hvordan lage en sjakkbrettkake

Pin
Send
Share
Send

 • Michelle Anderson

  En sjakkbrettkake er et veldig pent valg for enhver type fest eller begivenhet. Du kan lage disse kakene i runde, firkantede, rektangulære design så vel som mer forseggjorte former. Det er viktig å prøve de enklere formene før du prøver hjerteformede eller ovale design. Dette mønsteret er nesten hundre prosent avhengig av å kunne skjære kakene pent og nøyaktig.

  Du trenger følgende for å lage en rutete kake:

  • 2 til 4 kaker
  • Serrated kniv
  • Buttercream glasur
  • 2 til 3 kuttere i form av kaken
  • Palettkniv

  Stek kakene med ideen om å ha minst tre lag for å gi et tydelig rutete mønster og planlegging på fire lag for best resultat. Kakene som brukes skal åpenbart være smaker som har kontrastfarger som vanilje og sjokolade eller sitron med jordbær. En hvit sjokoladekake og vaniljekake vil åpenbart ikke skape et fantastisk klart mønster!

  Etter at kakene er bakt, må du sørge for at de er kjølt helt før du prøver å kutte og sette sammen designet på nytt. En kjølt kake vil være fastere og mindre "crumby", og det ferdige produktet ditt vil være mer en suksess.

  Fortsett til 2 av 5 nedenfor.
 • Michelle Anderson

  Når kakene er helt avkjølte, ta dem ut av pannene og jevn toppene og pass på å skape lignende høyder på alle kakene. Du skal kombinere kakene, så det å ha samme høyde vil være nødvendig for en tydelig design.

  Ta et utvalg kuttere i samme form som kaken og legg dem på en av kakene. Du må velge minst to eller tre kuttere som kan være jevnt fordelt på kaken og lage ringer som ikke er for tynne. Hvis ringene er for tynne vil de være umulige å bevege seg uten å bryte kaken og ødelegge mønsteret. Bruk skjærene til å skjære ringer i hver kake som er fordelt på identisk måte på dem alle.

  Hvis du ikke har kuttere kan du bruke boller eller glass til å lage ringene på en rund kake. Legg den største bollen på kaken og skjær forsiktig rundt bollen med en veldig skarp kniv som trykkes helt ned til bunnen. Legg deretter den neste minste størrelsen på kaken, sentrer den i den tidligere kuttede sirkelen. Gjenta til du har en midtre sirkelsnitt som er minst 2 tommer på tvers.

  Fortsett til 3 av 5 nedenfor.
 • Michelle Anderson

  For å lage et rutete mønster i en kake må du lage ringer av vekslende smaksstekt kake sammen med smørkrem eller annen favoritt glasur. Etter at ringene er skåret i, fjerner du alle innsiden av hver kake i den rekkefølgen du synes fungerer best. Du kan starte fra utsiden og jobbe i eller fra sentrum og trene avhengig av din preferanse. Det er fordeler ved å bestille. Hvis du jobber inne og ute, vil du få stabilitet fordi du vil bevege sirkler i stedet for skjøre kakeringer. Du vil også risikere å ha glasurpinnen til tavlen og sirkelen går i stykker. Kakeringer brytes lett, men kan settes på plass uten å smøre melis.

  Det er også viktig å bruke en smørkrem som sprer seg lett, ellers blir smuler trukket av ringene og designet blir ødelagt. Når du plasserer de forskjellige smaksringene på plass, legger du melis mellom hver ring for å lime dem sammen. Ikke spre glasuren for tykk, ellers vil ringene ikke passe.

  Fortsett til 4 av 5 nedenfor.
 • Michelle Anderson

  Etter at kakene er satt sammen med kontrastringene er det på tide å stable dem i en kake. Legg det første laget på kakebrettet ditt og fordel et tynt lag med smørkrem på toppen av laget. Stable det andre laget på det første og pass på å stable et lag som har motsatte ringer. Så hvis den ytre ringen på det første laget er sjokolade, bør den ytre ringen på det andre laget være vanilje.

  Gjenta denne prosessen til det siste laget er stablet på toppen. Smuldre kaken din med eventuell rester av smørkrem, slik at den ferdige melis sprer seg uten feil. Avkjøl kaken helt før du påfører ferdig glasur slik at de forskjellige ringene og lagene stabiliseres.

  Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
 • Michelle Anderson

  Denne typen kakemønster er en deilig overraskelse for gjestene, og det ser absolutt ut som det tok mye mer arbeid enn det faktisk gjør! Det er også en fantastisk måte å kombinere smaker som kaffe, hasselnøtt og sjokolade på en unik måte.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).