Slik steker du Chow Mein Noodles

Pin
Send
Share
Send

 • Derek E. Rothchild / Stockbyte / Getty Images

  Chow mein er en vestlig form for kinesisk mat som best beskrives som omrørt-nudler med en rekke pålegg. Chow mein er en enkel rett å tilberede. Parboiled nudler blir browned på den ene siden, deretter snudd og kokt på den andre siden. Dette gjør nudlene brunet og knasende på utsiden og møre inni. Nudler tilberedt på denne måten kalles også "begge sider brunet" og "to ganger brunede" nudler.
  Her er hva du trenger for å koke chow mein-nudler:

  • 1/2 pund ferske eggnudler (eller tørket)
  • 2 1/2 ss vegetabilsk eller peanøttolje, eller etter behov
  • 1 ts asiatisk sesamolje
  • 1 12-tommers skillet med et ikke-pinne-belegg
  Fortsett til 2 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Selv om det er mulig å lage Chow Mein ved hjelp av italienske spaghettinudler eller tyske eggnudler, vil du nesten helt sikkert bruke ekte kinesiske eggnudler. Det er flere varianter tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker, alt fra veldig tynt til tykt. Klassiske Chow Mein-nudler er veldig tynne og merkes vanligvis som Chow Mein-nudler. Kontroller etiketten for å være sikker på at nudlene du velger virkelig er eggnudler (i stedet for risenudler med litt gul smak!).

  Kok nudlene i 8 kopper kokende vann i henhold til pakningsinstruksjonene, til de er møre, men med litt motstand i midten. Bruk en treskje eller spisepinner for å skille nudlene mens de koker.

  Fortsett til 3 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Fjern nudlene med en slisset skje og legg i et dørslag. Skyll nudlene to ganger i kaldt vann og tøm grundig hver gang. Ta den i en bolle og kast nudlene i 1 ts asiatisk sesamolje.

  Fortsett til 4 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  I en 12-tommers non-stick-panne med et ikke-pinne-belegg, varm 1 1/2 ss olje på middels høy varme. Vipp pannen og flytt den rundt slik at oljen strøk bunnen.

  Fortsett til 5 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Når oljen er varm, bruk en slikkepott for å skyve nudlene ned i pannen. Kok nudlene til de er gyldenbrune på bunnen (ca. 5 minutter). Trykk nudlene ned med en slikkepott under kokingen - dette hjelper til med å forme dem til en reirform og sørger for at de koker jevnt.

  Fortsett til 6 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Vend nudelskaken ut på en tallerken. Den enkleste måten er å vende nudlene frittata-stil: legg en tallerken over nudlene og vend deretter pannen slik at nudlene faller ned på tallerkenen, brunet side på toppen.

  Fortsett til 7 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Tilsett en liten mengde olje, 1/2 ss eller så mye som er nødvendig for å belegge bunnen av pannen lett. Skyv nudlene tilbake i pannen.

  Fortsett til 8 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Stek til de er gyllenbrune på bunnen (vanligvis ca 4 - 5 minutter). Trykk igjen nudlene lett under matlagingen. Når nudlene er brunet på begge sider, skyver du nudlene ut av gryten på en tallerken.

  Merk: Den nøyaktige koketiden varierer avhengig av type og til og med hvilken merke nudler du bruker. Hvis, etter å ha brudd på begge sider. nudlene er ikke så skarpe som du vil, du kan steke hver side litt lenger (du skulle ikke trenge å legge ekstra olje i pannen).

  Fortsett til 9 av 9 nedenfor.
 • Rhonda Parkinson

  Nøkkelen til å lage en flott Chow Mein er å steke nudlene separat fra pålegg (kjøtt, grønnsaker og saus). Toppingen blir så servert over nudlene.
  Chow Mein-ingredienser kan inneholde nesten enhver kombinasjon av kjøtt, fisk, grønnsaker og saus. Det er faktisk en fin måte å bruke rester på. Hvis du ikke er klar til å kaste deg ut på egen hånd ennå, lager du nudlene i henhold til denne oppskriften, og lag deretter pålegg til kylling, svinekjøtt eller reke Chow Mein.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).