Standard pusteprosess

Pin
Send
Share
Send

 • Danilo Alfaro

  Standardmetoden for å fôre mat er en tretrinnsprosedyre, og skaper et sprø belegg før du steker dem. Det er en grunnleggende prosess som brukes hele tiden i kulinariske kunst, for å lage alt fra stekt kylling til løkringer.

  Breading hjelper til med å forsegle fuktighet når du friterer eller steker. Det gir også et knasende og deilig ytre, og den gullbrune fargen gjør maten mer attraktiv. Selv om denne metoden vanligvis brukes til mat som skal stekes, kan det også bakes varer.

  Standard puddingsteknikk inkluderer tre trinn: mudring i mel, fukting i eggevask (banket egg pluss en spiseskje eller to av vann eller melk), og deretter belegning i sprø brødkrumper som Panko. Melet hjelper egget med å vaske seg, og egget hjelper brødsmulene til å feste, noe som sikrer at brødingen faktisk fester seg til maten i stedet for å falle av i den varme oljen.

  Fortsett til 2 av 8 nedenfor.
 • Fordi dette er en tretrinnsprosess, vil ingrediensene på en organisert måte forenkle forberedelsen og skape mindre rot. Fyll tre skåler eller retter som er store nok til å holde maten du puster med hver ingrediensmel i den første, eggvasken i den andre, og brødsmulene i den tredje. Finn ut hvilken retning du er mest komfortabel med å jobbe i, enten fra høyre til venstre eller fra venstre til høyre, og ordne deretter de tre rettene i den rekkefølgen. Plasser dem tett sammen, til og med berører dem, så du ikke legger igjen rot på disken når du går fra et trinn til det neste.

  Du vil også ønske et sted å tilsette den belagte maten når du har panert dem. En folieforet bakeplate er alltid nyttig, eller bare et skjærebrett vil gjøre det.

  Fortsett til 3 av 8 nedenfor.
 • Til å begynne med, må du forsikre deg om at maten du skal til brød er tørr. Du vil ikke ha noe ekstra fuktighet som er fanget under belegget, noe som vil føre til at maten blir fuktig og ikke steker ordentlig. Da må du krydre hver av de tre belegningsingrediensene med litt salt og pepper. Dette vil sikre at maten ikke kommer ut, og hvert lag vil være smakfullt. Smak også lett til maten du skal steke før du begynner belegningsprosessen.

  Hvis du vil legge mer smak til retten, kan du krydre brødsmulene med urter og krydder som vil utfylle det du lager. Inkludert litt revet parmesanost i brødsmulene gir også en fin smak hvis du forbereder kyllingkoteletter, for eksempel.

  Fortsett til 4 av 8 nedenfor.
 • Danilo Alfaro

  Trinn en er å belegge melet. Forutsatt at du jobber fra venstre til høyre, bruker du venstre hånd, mudrer varen i mel og rister av overflødig. Du vil være sikker på at maten er jevn belagt med melet og at det ikke er noen nakne flekker eller områder der melet er tykt.

  Fortsett til 5 av 8 nedenfor.
 • Danilo Alfaro

  Din venstre hånd blir din "tørre hånd", mens høyre hånd vil være din "våte hånd." Så når du overfører maten til eggvaskeretten, bruk høyre hånd og prøv å ikke få venstre hånd våt. Ellers vil du gjøre et stort rot når du skal mudre neste stykke i melet.

  Fortsett til 6 av 8 nedenfor.
 • Danilo Alfaro

  Bruk den våte hånden (høyre hånd) for å ta gjenstanden ut av eggvasken, la overflødig egg dryppe av og overfør den deretter til retten med brødsmulene. Kast den i brødsmulene til den er godt belagt; det er greit hvis du trenger å trykke på dem litt for å forsikre deg om at de holder seg. Gjenta nå trinnene for alle bitene som skal paneres.

  Når du er ferdig, må du sørge for å kaste ingrediensene som inneholder rester, spesielt brødsmulene som har hatt rått egg i seg.

  Fortsett til 7 av 8 nedenfor.
 • Danilo Alfaro

  Når all maten er belagt, vil du plassere i kjøleskapet i omtrent 15 minutter. Å avkjøle den panerte maten hjelper pustingen virkelig å ta tak, og får melet til å feste seg til maten og eggvasken feste seg til melet, og til slutt holder brødsmulene seg til eggevasken. Dette vil gi en bedre sjanse for at fôret holder seg under steking kontra å falle av når du flytter bitene i den varme oljen.

  Fortsett til 8 av 8 nedenfor.
 • Danilo Alfaro

  Etter at den panerte maten har hatt tid til å slappe av, er du klar til å steke (eller bake). Hvis du steker, kan du fylle en tung bunnpanne med nok olje slik at maten du steker er halvdekket. Varm opp oljen til noen få brødsmuler svir når de kastes i. Stek et minutt eller to, til de er gyldenbrune på bunnen, og vend deretter. (Hvis pannen din er liten, kan du steke i partier i stedet for å overfylle langpannen.) Tøm på papirhåndklær eller legg på et kjøleholder over en stekeplate og hold den varm til den er klar til å serveres.

  Hvis du baker, legg panert mat på et kjølehylle satt over en stekeplate, drypp litt olje og sett den i ovnen. Stek til de er gyldenbrune og gjennomstekt.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).