En trinnvis guide til matlaging i pergamentpapir (en Papillote)

Pin
Send
Share
Send

 • Matlaging i konvolutt med pergamentpapir forsegler i smaker og juice og gir en vakker presentasjon. Fra fisk og sjømat til kylling og grønnsaker, matlaging en papillote (det franske uttrykket for matlaging i en veske) er en sunn og allsidig metode. Prosessen er enkel, og hvis du ikke har pergamentpapir, kan du bruke aluminiumsfolie. De viktige tingene er at det er litt væske med ingrediensene og at posen er tett forseglet.

  Det fine med å tilberede en papillote er at maten i hovedsak er dampet, så det er ikke behov for tilsetning av fett for å holde ingrediensene fuktige. Cooking en papillote kan brukes til å bake kyllingbryst eller forynge en fiskemiddag, for eksempel. Den siste fordelen med å tilberede i pergament er at det ikke er noen retter som skal servere hver gjest hver sin pakke på toppen av en tallerken og bare kaste papiret når du er ferdig!

  Fortsett til 2 av 11 nedenfor.
 • Det er lettere å brette konvolutten ordentlig hvis du starter med et kvadrat med pergamentpapir. Begynn med å kutte av en 16-tommers firkant av pergamentpapir og brett den i to.

  Fortsett til 3 av 11 nedenfor.
 • For å brette opp pakken på en tradisjonell måte, må du kutte ut en hjerteform fra torget. Dette gjøres enkelt ved å holde papiret brettet i to og kutte ut den ene siden av hjertet.

  Fortsett til 4 av 11 nedenfor.
 • Brett ut papiret slik at hjertet er åpent og legg hovedingrediensen (et stykke fisk, kylling eller skalldyr) til den ene siden av midtfoldingen.

  Fortsett til 5 av 11 nedenfor.
 • Legg de resterende ingrediensene (grønnsaker, urter, sitronskiver) på toppen av primæringrediensen. Drypp væske som er inkludert i oppskriften på toppen av matbunken.

  Fortsett til 6 av 11 nedenfor.
 • Lukk hjertet og brett den tomme siden over ingrediensene. Begynn øverst i hjertet ved siden av brettet, og gjør en liten brett nedover.

  Fortsett til 7 av 11 nedenfor.
 • Lag en ny liten brett, overlapp og forsegle den første. Du begynner å lukke den åpne toppen av hjertet, på samme måte som hvordan du kan forsegle skorpene til en kake.

  Fortsett til 8 av 11 nedenfor.
 • Fortsett å gjenta denne bretteprosessen, fortsett å lage brett, som hver overlapper den forrige. Stopp når du kommer til hjertets bunnpunkt.

  Fortsett til 9 av 11 nedenfor.
 • Det du vil ende opp med innerst i hjertet er en slags hale.

  Fortsett til 10 av 11 nedenfor.
 • Brett den lille halen under, fullfør forseglingen. Gjenta denne prosessen med eventuelle tilleggspakker du lager. Nå er lommene dine klare til å bake. Legg dem på en stekeplate og sett den i forvarmet ovn.

  Fortsett til 11 av 11 nedenfor.
 • Når pakkene er ferdige, sett dem på individuelle plater. Ved å bruke en skarp kniv eller saks, klipper du toppen av pakken og pass på at du ikke brenner deg når dampen slipper ut.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).