Hvordan lage grillede oksekjøttribbe

Pin
Send
Share
Send

 • Angående BBQ, Inc.

  Oftest vil du se oppskrifter på grillet svinebrett, men storfebiff kan være like velsmakende hvis du behandler dem riktig. Oksekjøttribbe kan være både tøft å spise og vanskelig å tilberede. Kokte feil er de for seige til å glede seg over. Kokt ordentlig er de møre og deilige.

  Hemmeligheten med grillede okseribbe, som all grill, er å koke dem lavt og sakte. Ved å røyke oksebeinet, får du best mulig smakstilstatt ribbe. Denne prosessen vil ta omtrent seks til syv timer å produsere en smaksrik mengde ribbe. Når du er ferdig, vil du ikke angre et øyeblikk på arbeidet som går ut på å forberede dem.

  Rekvisitaene du trenger for dette er:

  • Flere stativer med okseribbe
  • En god ribbein
  • Drivstoff til røykeren din (kull eller hva røykeren brenner)
  • Vedbiter for røyk
  • Grill saus, hvis du har tenkt å saus ribbeina
  • En kjedelig kniv (som en smørkniv)
  • En stor, skarp kniv
  Fortsett til 2 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Begynn med å fyre opp røyken din. Herfra kan du bygge en stor nok ild til å holde en temperatur mellom 225 F og 250 F for hele steketiden. Oksekjøttribbe har rikelig med fett, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å pakke inn disse ribbeina som du ville gjort med svineribbe. Hvis du velger å pakke dem inn (for å få kjøttet til å falle av beinet), gjør du det i den fjerde og femte timen av koketiden.

  Du vil ha en god dose røyk, spesielt i løpet av de første to timene, så ha rikelig med trebiter til hånden. Prøv et fruktved som eple eller kirsebær, men det du har for hånden vil fungere fint.

  Oksekjøttribbe har en tendens til å bli kuttet ganske kreativt av mange slaktere, men de er vanligvis kuttet i seksjoner på fire til fem bein som har en lengde på omtrent 8 centimeter.

  Fortsett til 3 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Å bli kjent med ribbeina kommer til å hjelpe mye når du forbereder dem, røyker dem og til slutt serverer og spiser dem. Ta deg tid til å inspisere okseribbene. Løse hengende stykker kjøtt og fett kan kuttes bort. Noen ganger kuttes ribbeina slik at det er små beinstykker i endene. Det er best å fjerne disse små bitene. Forsøk å trimme dem pent og pent, men ikke kutt fettet fra ribbeina. Fettet vil holde kjøttet fuktig mens det koker og vil gi sødmen i ribbeina.

  Fortsett til 4 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Membranen er et tynt hudlignende lag på bensiden av ribbeina kjent som sølvhud. Membranen holder smaken fra grillgni og røyken unna, og gjør ribbeina om til et hardt materiale som selv de skarpeste tennene ikke vil kunne trenge gjennom. Å fjerne membranen kan være litt av en utfordring, men det forbedrer virkelig kvaliteten på storfebiffene dine.

  Det er enklest å fjerne membranen hvis du kan holde den intakt. Dette betyr å bruke en sløv kniv, ikke en skarp kniv. Passende kniver inkluderer en smørkniv, kjøkkenkniv eller til og med en ren skrutrekker. Skyv kniven mellom membranen og beinet forsiktig. Arbeid den rundt for å løsne membranen så mye som mulig. Når noe av det har løsnet, tar du tak i membranen med et papirhåndkle og begynner å jobbe det vekk fra kjøttet og beinene. Noen stativer vil lett gi opp membranen, mens andre er vanskeligere. Du må bare jobbe med det.

  Fortsett til 5 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Den beste og enkleste måten å tilsette smak på storfebiff er ved å bruke en grillgni. Denne blandingen av krydder vil sitte på ribbeina hele tiden, synke inn og gjøre kjøttet smakfullt. Gni du velger er helt opp til deg, det er mange fantastiske gnioppskrifter. Du kan velge en søt, krydret eller velsmak gni, men unngå alt med for mye sukker da det brenner ved 265 F. Hvis røyken din treffer denne temperaturen i bare noen få minutter, kan det brente sukkeret ødelegge smaken på ribbeina.

  Med storfekjøttribben og membranen fjernet, er du klar til å bruke gniddet. Du trenger egentlig ikke å "gni" det i kjøttet, men du vil ha et godt belegg over hver kvadratmeter av ribbeina. Mengden av gni som vil feste seg til ribbeina er nøyaktig hvor mye du vil ha.

  Håndter ribbeina forsiktig fra dette punktet fremover slik at du ikke mister noe av gniddet. Jo mer du takler ribbeina, jo mer vil gni falle av.

  Fortsett til 6 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Jo mer kjent du er med røykeren din, desto bedre kvalitet på grillmat kan du oppnå. Det er viktig å legge ribbeholderne ut på en slik måte at luft og røyk strømmer mellom hvert stativ.

  Hvis røykeren din er varm på den ene siden, kan det hende du må rotere storfekjøttribben eller bytte om for å få en jevn varme. Ellers vil du ikke flytte dem i løpet av hele koketiden. Det er ikke snu med disse ribbeina.

  Legg stativene med okseribbbeinsben ned og trykk dem sammen fra endene. Dette komprimerer stativet. I løpet av koketiden kommer kjøttet til å krympe, og du vil ikke bremse denne prosessen ved å spre stativet ut på kokeflaten.

  Det vil ta omtrent 6 timer å koke ribber på riktig måte ved en temperatur mellom 225F og 250 F. Den beste måten å si når ribbeina dine er i nærheten, er kjøttets ømhet. Riktig tilberedt kjøtt blir gaffelsmart.

  Hvis du ikke har en røyker, kan du koke grillribbe på grillen. Her er en trinn-for-trinn tutorial om matlaging grill ribbeina på en kullgrill.

  Fortsett til 7 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Det er ideelt å legge en grillsaus på okseribbene dine. Mens svineribbe er supre med eller uten saus, har storfekjøtt ribbe stor nytte av en god grillsaus. Igjen vil det være en god idé å unngå en saus med for mye sukker, som de fra matbutikken.

  Du kan tilsette saus når som helst under røykingen, men det er best å vente til den siste timen. Dette vil gi deg tid til å bruke flere tynne strøk med grillsaus for å få et fint, klissete lag med saus som vil gjøre storfekjøttet ribbeina deilig. Hvis du vil legge til litt ekte røyksmak til sausen, kaster du noen ekstra biter av tre på bålet for å bygge opp røyken.

  Fortsett til 8 av 8 nedenfor.
 • Angående BBQ, Inc.

  Når okse ribbeina er fullstendig tilberedt og du har brukt grillsausen, ta dem av røyken. Som ethvert kjøtt, bør du la ribbeina hvile før du hugger. Å hvile kjøtt lar varmen og saften jevne seg ut og kjøttet slappe av, noe som gjør det mer mørt. La okseribbe hvile, dekket i et ark med folie, i 5 til 10 minutter.

  Når hviletiden er fullført, er det på tide å hugge. Den enkleste måten å skjære okseribbe på er å stå dem opp på endene og å skli en kniv mellom bena. Hvis ribbeina tilberedes ordentlig, kan du enkelt skjære gjennom kjøttet uten at det rives bort fra beinene. Ribbe spises best på beinet. Mens høsteben høres bra ut, er det litt vanskeligere å spise.

  Den siste delen er å merke ribbeina dine. For ømt? Ikke øm nok? For søt? For krydret? Hvis du registrerer prosessen din, neste gang du røyker et ribbein, kan du gjøre de nødvendige justeringene for å gi ønsket resultat.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).