Hvordan lage marengs sopp

Pin
Send
Share
Send

 • Elaine Lemm

  For å lage marengs soppen trenger du:

  • 2 eggehviter (romtemperatur)
  • 1/4 ts krem ​​tartar
  • 1/2 kopp kornet sukker
  • 1/4 kopp hvit sjokolade eller godisbelegg
  • 1/4 kopp kakaopulver

  Superfint sukker fungerer best da det løses raskt opp og ikke gir en kornete konsistens. Hvis du ikke har superfint sukker, kan du legge vanlig sukker i en blender og bearbeide det i omtrent 20 sekunder for å lage superfin sukker.

  Når det gjelder verktøy, trenger du en elektrisk mikser med en visp innfesting, to bakeplater dekket med pergamentpapir, og en kringlepose utstyrt med en kopler eller en 1/2-tommers rund spiss.

  Fortsett til 2 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Plasser romtemperert eggehviter i bollen til en elektrisk mikser som er utstyrt med et vispefeste. Det er viktig at både bollen og vispen er veldig ren, slik at eggehvitene pisker ordentlig.

  Begynn å slå eggehvitene på middels hastighet. Når de er veldig skummete, stopper du mikseren og tilfører kremen av tannstein. Start mikseren igjen og fortsett å slå eggehvitene. Hvis du tilsetter kremen av tartar mens mikseren går, kan det hende noen spruter på sidene av mikseren og blir ikke integrert ordentlig, noe som muligens kan føre til dårlig smak eller tekstur til marengsen din.

  Fortsett til 3 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Når eggehvitene danner myke topper, øker du farten til høy og tilsett sukkeret gradvis litt om gangen. Pisk de hvite til de er veldig blanke og holder stive topper, men er ikke tørre eller smuldrete.

  Fortsett til 4 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Eggehvitene skal nå være ordentlig blanke og stive. Nå er du klar til å røre ut soppstenglene og -hettene. Spe den ferdige marengsen i en stor kringlepose utstyrt med en 1/2-tommers rund spiss eller den åpne enden av en kopling. Det spiller ingen rolle nøyaktig hva du bruker, du trenger bare konditorposen for å ha en stor sirkulær åpning.

  Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Dekk en stekeplate med pergamentpapir. For å røre sopphetterne, holder du konditorposen i 90 graders vinkel, cirka 1/2 centimeter fra pergamentpapiret. Ved å bruke fast og jevnt trykk, klemmer du ut en rund marengsskive som er omtrent 2 tommer i diameter og 1 tomme høy. Slutt å klemme, vri deretter posen og løft den fra marengsen for å få et rent "brudd" fra hetten. Gjenta med jevne mellomrom på stekeplaten til du har omtrent to dusin sopphetter.

  Du kan glatte toppene på soppen din ved å fukte pekefingeren og løpe den lett langs lokkene.

  Fortsett til 6 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Plasser posen vinkelrett omtrent 1/2-tommer fra en andre stekeplate dekket med pergamentpapir. Begynn å presse posen for å danne en 1-tommers rund base. Fortsett å klemme mens du trekker sekken sakte og jevnt opp og danner en avsmalnende stilk som er omtrent 1 1/2 centimeter høy. Forsøk å holde stilkene så rette og vertikale som mulig. Bruk all den resterende marengsen til å røre så mange stammer som mulig - noen stengler vipper og kollapser alltid, så du bør alltid lage statister.

  Stek marengsen ved 200 F i omtrent 90 minutter, snu dem halvveis gjennom steketiden for å sikre jevn tilberedning. Marengsen skal være harde og tørre å berøre, og du skal enkelt kunne løfte en fra pergamentet. Når marengsen er ferdig, kan du slå av ovnen og la dem sitte i ovnen i flere timer eller over natten.

  Fortsett til 7 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Når marengsen er bakt og helt avkjølt, bruk en tannpirker til å snekre et lite hull i bunnen av en sopphette. Stikk tannpirkeren i midten av bunnen av hetten, og roter den flere ganger for å øke hullets størrelse. Du vil at hullet skal være stort nok til å passe spissen av soppstammen, men ikke stort nok til å få hetten til å vippe eller falle av stilken.

  Fortsett til 8 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Smelt den hvite sjokoladen i en liten bolle i mikrobølgeovnen, rør etter hvert 30. sekund for å forhindre overoppheting. Dypp den øverste kvart tommers av en stilk i den hvite sjokoladen, og rør en dråpe i hetten.

  Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Stick den sjokoladedekkede stilken toppen i hullet på sopphetten. Plasser soppen på et stekebrett for å stille og gjenta med de resterende lokkene og stilkene.

  Fortsett til 10 av 10 nedenfor.
 • Elaine Lemm

  Legg kakaopulveret i en sifter og sikt lett over toppen av soppen for å få et realistisk utseende.

  Soppen din er nå ferdig! Sopp kan lagres i opptil en måned i en lufttett beholder i et kjølig, tørt rom. De er tradisjonelt brukt til å dekorere buche de Noel rundt juletider, men de kan også gi et finurlig preg på alt bakt gods. (Og selvfølgelig smaker de godt på egenhånd!)

  Vær oppmerksom på at fuktighet kan gjøre soppen myk og kollapse, så ikke legg dem på en kake eller i et kjøleskap omgivelser før rett før servering.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).