Hvordan lage pølse hjemme

Pin
Send
Share
Send

 • Diana Rattray

  Hjemmepølseproduksjon er enkelt, deilig og er ubegrenset med mulighetene for krydder og varianter. De fleste tradisjonelle pølser er laget av kjøtt, fett, smakstilsetninger og foringsrør. Du trenger en kjøttkvern og en pølsefyller, som begge er tilgjengelige som vedlegg for en stativmikser.

  For svinekjøttpølse er det beste snittet piknik-skulderen, men det er ofte vanskelig å finne. En god erstatning er svinekjøtt. Uansett kjøtt du bruker, skal det ha litt fett i seg. Fatback er et godt fett å bruke, da det ikke smelter ut av pølsa da det koker som noen andre typer fett.

  Når det gjelder foringsrør, gir naturlige foringsrør dem mest tilfredsstillende "smekk" og smak; hylsehylser er bra for italiensk pølse eller bratwurst-type pølse, fordi de kommer i 2-tommers diameter. Smalere sauehus er mer delikat å bruke, men er bra for små frokostpølser.

  Hvis du vil lage cirka 4 kilo pølser (omtrent 16 til 20 lenker), trenger du omtrent 3 kilo kjøtt og mellom 1/2 til 3/4 pund fatback. Hvis du vil tilsette en flytende smakstilsetning, for eksempel vin, bruker du 1/2 kopp. Du kan også tilsette hvitløk, tørkede urter, pepper og kosher salt.

  Hvis du ikke finner en lokal kilde for naturlige foringsrør, kan du bestille dem online fra Mid-Western Research & Supply. Foringsrør pakkes i en salt slaps og vil holde seg på ubestemt tid i kjøleskapet.

  Fortsett til 2 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Skjær foringsrør i en lengde på 2 til 2 1/2 fot, så de er lettere å håndtere. Suge foringsrør over natten i varmt vann for å myke dem. Før du bruker foringsrør, skyll dem ut ved å legge enden over en trakt og hell kaldt vann gjennom dem flere ganger.

  Fortsett til 3 av 9 nedenfor.
 • WIN-Initiative / Getty Images

  Eksperimenter med din favoritt krydderblanding som du kan bruke i pølsa. Prøv denne til å starte: Kombiner 1 1/2 ts kosher salt med 3 1/2 ts paprika, 2/3 ts hvitløkspulver, 1/3 ts fennikelfrø, 1 ts malt svart pepper, og eventuelt 1/4 ts knuste rød pepperflak.

  Fortsett til 4 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Skjær svineknuten - eller hvilken type kjøtt du bruker - i biter som er små nok til å passe inn i kvernen, rundt en tommers terninger. Skjær fatbacken i biter med lignende størrelse, og kombiner kjøttet og fatbacken i en bolle. Dryss kjøttet med de tørre krydderne, og arbeid med lette hender (for å forhindre at fettet varmes opp), kast blandingen til å kombinere.

  Fortsett til 5 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan]

  Sett sammen kjøttkvern eller stativblanding av kvern i henhold til bruksanvisningen. Velg om du vil bruke den grove eller fine formen og legg en skål under munnen på kvernen for å fange kjøttet. Slå på mikseren til en sakte fart og begynn å tilsette kjøttblandingen i kvernen. Alternativt tilsett kjøttbiter og fatback, ved å bruke tre-stomperen for å skyve kjøttet gjennom materøret til kvernen.

  Når alt kjøttet er malt, tilsett eventuelle ekstra krydder, som væsker eller hakket hvitløk, og bland godt med hendene eller en tresleiv, og arbeid lett for å unngå at fettet smelter.

  Fortsett til 6 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Rengjør kvernen ved å mate et stykke hvitt brød gjennom kvernen, fjern deretter kvernfestet, vask og tørk det godt, og sett det sammen igjen, og legg til pølsestoppetilbehøret.

  Legg en lakenpanne under pølsefylleren for å fange pølsen. Før et stykke foringsrør på pølsefylleren, og la bare en tomme eller to av foringsrøret henge av enden av tettstopperen. Bind en knute på slutten av foringsrøret.

  Fortsett til 7 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Med mikseren på den tregeste hastigheten, ta små kuler av den malte kjøttblandingen og mate dem inn i hoppen til pølsekvernen. Luft kommer først igjennom og fyller foringsrøret som en ballong, så hold foringsrøret på plass til kjøttet fyller foringsrøret, før du sakte før det fylte foringsrøret av tapperen når det er fylt. Dette kan kreve to personer: Én person til å legge kjøtt i beholderen, og en for å holde pølsa når den kommer ut av fyllet. Forsikre deg om at hvis du ser luftbobler, så tvinger du luften ut av foringsrøret. La omtrent 4 centimeter tomt foringsrør ligge på enden.

  Fortsett til 8 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Begynn med den knuste enden av pølsa, mål av ønsket lengde på pølsen, og klem for å markere slutten på den første pølsa. Mål en andre pølse, klem igjen, og vri deretter mellom den første og den andre pølsa omtrent tre ganger. Fortsett å måle, klemme og vri, og alterner retningene du vrir deg inn i.

  Bind en knute etter den siste pølsa på slutten av kjeden av pølser. Hvis halen ikke er lang nok til å knytte en knute, må du klemme ut den siste pølsa fra foringsrøret og legge den tilbake til den bakkede kjøttblandingen som den skal brukes i den andre pakken pølser. Rull opp pølsene på en lakenpanne og punkter eventuelle synlige luftbobler slik at de ikke deler seg under matlagingen. For best resultat, kjøles pølsene, dekket, over natten før du steker den.

  Fortsett til 9 av 9 nedenfor.
 • Jessica Harlan

  Kok pølser på middels varme i 15 til 20 minutter, eller i en ovn på 400 F i 20 minutter. Du kan også grille pølsene eller røyke dem i komfyrrøyker. Pølsene vil være faste og være 170 F når de testes med et øyeblikkelig lest-termometer, men ikke ta pølsens temperatur før de er nesten ferdig. Å punktere pølsen vil føre til at saftene lekker ut.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).