Hvordan dekke en kake med Fondant

Pin
Send
Share
Send

 • Elizabeth LaBau

  Denne veiledningen vil lære deg hvordan du kan dekke en kake med fondant. Fondantdekkede kaker har et jevnt, profesjonelt utseende som er lett å oppnå hjemme med litt trening og tålmodighet.

  Begynn med å samle ingrediensene dine. For å dekke en standard kake med størrelse 9 eller 10 tommer med fondant, trenger du omtrent 2 kilo fondant. Du kan bruke kjøpt fondant (pass på at du får "rullet" fondant i motsetning til "helle" fondant), eller du kan lage din egen marshmallowfondant eller valset fondant.

  I tillegg til fondanten trenger du en kake som er dekket med et lag med smørkrem som er minst 1/4-tommers tykk. Dette frostingslaget hjelper fondanten å feste seg på kaken og glatter ut eventuelle ujevnheter eller ufullkommenheter på kakens overflate, slik at fondantlaget ser rent og glatt ut. Du vil også trenge cornstarch, vegetabilsk forkortelse, en kjevle (helst nonstick) og en stor, jevn arbeidsstasjon.

  Fortsett til 2 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau

  Støv arbeidsstasjonen lett med maisstivelse, og begynn med å elte fondanten som brøddeig til den er glatt og smidig. Fondant, spesielt hvis den har sittet ubrukt en stund, har en tendens til å bli stiv og smuldrende, så du må elte den til den er myk og smidig. Hvis det etter mye elting fremdeles føles veldig tørt, kan du elte i en liten skje med grønnsakforkorting for å myke opp den. På slutten av eltingen bør du ikke ha noen sprekker langs kantene av fondantkulen.

  Fortsett til 3 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau
  1. Nå er det på tide å rulle fondanten ut. Hvis du har en stor nonstick-matte eller skjærebrett uten tekstur, er dette gode alternativer. Ellers kan du bruke en overflate som er stor nok, og som ikke vil glemme fondanten med for mye tekstur. Hvis du har en ikke-pinne kjevle, bruk den også. Forsikre deg om at arbeidsstasjonen din fortsatt har et lett støv av maisstivelse, begynn å rulle fondanten ut i den omtrentlige formen av kaken din: en sirkel for en rund kake, et rektangel for en rektangulær kake, etc.
  2. Løft av og til fondanten og roter den 45 grader. Dette sikrer at den ikke fester seg til matten, og det hjelper også til å rulle jevnere.
  3. Rull fondanten til den er den størrelsen du trenger. For en rund 9-tommers kake som er 3 tommer høy, trenger du at sirkelen din skal være minst 15 tommer rundt (to 3-tommers sider pluss 9 tommer over), men du bør sikte på en tomme eller to fleksibilitet på hver side. Så for din 9-tommers kake, vil den optimale størrelsen være en fondant sirkel ca 17 inches over.
  4. Når du er ferdig med å rulle, vil din fondant ideelt sett ha en tykkelse på omtrent 1/8 tommer. Litt tykkere er greit, men ikke bli tynnere enn det. Ellers er fondanten for lett å rive eller rive.
  Fortsett til 4 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau
  1. Når din fondant er i riktig form og tykkelse, plasser rullepinnen på den lengste kanten av fondanten og rull den mot deg, og rull fondanten rundt pinnen.
  2. Fortsett å rulle til all fondanten er forsiktig rullet rundt kjevlen.
  Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau
  1. Løft kjevelen raskt og legg den ved siden av kaken. Begynn å rulle fondanten fra pinnen til den henger rett under kakens underkant.
  2. Fortsett å rulle fondanten over toppen av kaken til den andre siden. Når du er ferdig, skal kaken drapes i et jevnt belegg av fondant.
  Fortsett til 6 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau
  1. Bruk hånden din til å glatte toppen av kaken forsiktig og fjerne luftboblene under fondanten. Forsikre deg om at du ikke har noen smykker på deg som kan etterlate merker, og unngå å bruke neglene, da fondant lett blir ødelagt og riper er veldig vanskelige å reparere.
  2. Nå plasserer du den andre hånden på siden av kaken mot toppen og press fondanten inn i siden. Bruk hendene sammen for å presse mot hverandre, og danne hjørnet av kaken. Det er viktig å gjøre dette trinnet raskt, siden vekten til fondanten som henger fra toppen har en tendens til å danne små sprekker i hjørnene hvis ikke sidene presses raskt inn. Hvis du utvikler små sprekker, kan du gni litt vegetabilsk forkortelse inn i de stedene som vil hjelpe til med å skjule dem.
  Fortsett til 7 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau

  På dette tidspunktet har du sannsynligvis mye overflødig fondant mot bunnen som vil danne ruffles og sømmer hvis du ikke er forsiktig. Begynn å strekke fondanten forsiktig nederst på kaken ut, hold fondanten forsiktig med hendene og dra dem bort fra hverandre slik at du sprer overflødig fondant. Skyv den ene hånden nedover siden og glatt fondanten i en nedadgående bevegelse; du vil sannsynligvis ikke ønske å gå helt til bunns på dette tidspunktet. Snu kaken og gjenta denne prosessen igjen og igjen. Det kan hende du må ta flere pasninger over kaken, trekke overflødig fondant veldig forsiktig ut og ned, og deretter bruke hånden din for å glatte fondanten på kaken. Dette er nøkkelen til glatte sider, men det er en vanskelig bevegelse og en som krever litt trening. Vær forsiktig når du gjør dette trinnet! Fondant sprekker og tårer lett, så det er bedre å ta flere minutter og gå over kaken flere ganger enn å trekke fondanten for hardt og lage et rip du ikke kan reparere.

  Fortsett til 8 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau

  Når du har tatt vare på overflødig fondant i bunnen, tar du den ene hånden og presser fondanten godt inn på sidene av kaken, fjerner luftbobler og fester fondanten godt til smørkremen. Trykk ned med bunnen av hånden for å lage et fast hjørne rundt bunnen av kaken.

  Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau

  Hvis du merker at det gjenstår luftbobler, bruk en liten skarp pinne for å stikke et hull i boblen og glatte den ut. Bruk en skarp paringkniv for å trimme overflødig fondant fra bunnen av kaken.

  Fortsett til 10 av 10 nedenfor.
 • Elizabeth LaBau

  Nå er kaken din dekket av fondant! På dette tidspunktet kan det være ferdig med ytterligere dekorasjoner og grenser til fondant eller smørkrem. Hvis mulig, bør du unngå å kjøle kaken din, ettersom fondant lett absorberer fuktighet, og ofte er klissete og våt når den tas ut av kjøleskap. Optimalt bør du lagre kaken din på et kjølig sted i en kakeboks, og spise den i løpet av en dag eller to.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan trekke en kake (Kan 2021).