Cuts of Pork: a Pig Diagram and Pork Chart

Pin
Send
Share
Send

 • Granen / Hugo Lin

  Svinekjøtt er delt inn i store seksjoner som kalles primalsnitt, illustrert i svinediagrammet. Disse primære kuttene blir deretter fordelt videre inn i individuelle detaljhandelskutt, og det er det du finner i matbutikken.
  De mest møre kutt av svinekjøtt er fra ribbein og lend. Det er her uttrykket "høyt på svinet" kommer fra. De mest ønskelige kuttene med kjøtt kommer fra høyere opp på dyret. Derimot gir skaftet og skuldermusklene de tøffeste kuttene. Med riktig matlaging kan selv de tøffere kutt være saftige og ømme.

  Fortsett til 2 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Til tross for hva navnet kan indikere, kommer svineknallen, også kalt Boston-rumpen, fra den øvre skulderen til svin. Består av deler av nakken, skulderbladet og overarmen, og er en moderat seig svinekjøtt med mye bindevev. Svinekjøtt kan stekes eller skjæres i biffer, men den egner seg også godt til steking og stewing eller til å lage malt svinekjøtt eller pølser.
  Rett over Boston-rumpa er en del av fettet kalt klar plate eller fatback, som kan brukes til å lage ister, salt svinekjøtt, eller tilsettes pølse eller malt svinekjøtt.

  Fortsett til 3 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  En annen tøff kutt, svinekjøtt skulder (også kalt piknik skulder) er ofte kurert eller røkt. Svinekjøtt skulder brukes også til å lage malt svinekjøtt eller pølsekjøtt. Svinekjøtt skulder er noen ganger stekt, men det er ikke veldig ideelt for dette.

  Fortsett til 4 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Hogs avles for å ha ekstra lange lender, slik at de kan ha opptil 17 ribbe, i motsetning til oksekjøtt og lam som har 13. Hele svineteppen kan stekes eller den kan kuttes i individuelle koteletter eller koteletter. Indrefilet er hentet fra den bakre delen av svinebenet, og babyryggsribbe kommer fra det øvre ribbområdet til lendene. Over lendene er en annen del av fatback som kan brukes til å lage ister, salt svinekjøtt, eller tilsettes pølse eller malt svinekjøtt.

  Fortsett til 5 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Bakbenet til svin er der vi får ferske, røkt eller spekede skinker. Serrano skinke og prosciutto er laget av skinker som er herdet, røkt og deretter lufttørket. Ferske skinke stekes vanligvis, men de kan også skjæres i skinkebiff.
  Skinkehokken, som brukes mye i det sørlige amerikanske kjøkkenet, er hentet fra skjøten i skankenden av skinken der den skjøter foten. Skinkens hocke er ofte braket med kollider eller andre greener.

  Fortsett til 6 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Svinekjøtt siden (også kalt svinekjøtt magen) er der pancetta og bacon kommer fra. Svinekjøtt magekjøtt kan også rulles og stekes eller til og med kuttes i biff.

  Fortsett til 7 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Hentet fra magesiden av ribbeina der de går sammen med brystbenet, tilberedes ofte svinekjøtt spareribs ved å grille veldig sakte over lave temperaturer. Svinekjøtt spareribs kan også brises eller kokes i en crock potte.

  Fortsett til 8 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Svinekjøkken brukes mest til å lage pølser, selv om den også kan kureres og lages til bacon. I italiensk matlaging blir kurert svinekjøtt referert til som guanciale.

  Fortsett til 9 av 9 nedenfor.
 • Granen / Hugo Lin

  Svinekjøtt med høy kollagen er gode kilder til gelatin og blir ofte tilsatt supper og gryteretter. Lang, langsom simmering bryter ned det tøffe bindevevet i svinefoten og ømmer kjøttet. Svinekjøtt føtter kan også bli kurert, røkt eller syltet. Griseføtter er en sentral ingrediens i den tradisjonelle meksikanske menudoen.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).