Flettet bondens ostebrød

Pin
Send
Share
Send

 • Totalt: 2 timer 40 minutter
 • Forberedelse: 2 timer
 • Kok: 40 minutter
 • Utbytte: 2 brød (20 porsjoner)
Ernæringsretningslinjer (per porsjon)
74kalorier
4gfett
6gkarbohydrater
3gProtein
×
Ernæringsfakta
Porsjoner: 2 brød (20 porsjoner)
Mengde per porsjon
kalorier74
% Daglig verdi*
Totalt fett 4g5%
Mettet fett 2g12%
Kolesterol 11 mg4%
Natrium 354 mg15%
Totalt karbohydrat 6g2%
Kostholdsfibre 1g2%
Protein 3g
Kalsium 88 mg7%
*% Daily Value (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en servering som bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generell ernæringsråd.
(Ernæringsinformasjon beregnes ved hjelp av en ingrediensdatabase og bør betraktes som et estimat.)

Har du noen gang ønsket å prøve forskjellige oster i brødoppskriftene dine? Ikke hold tilbake - eksperiment! Denne oppskriften bruker bondesost, en halvmyk ost med en mild smak som kan smakes i brødet. De flettede brødene har en seig skorpe og et rikt mykt senter. Dette er et fantastisk snacksbrød og passer utmerket til piknik og gave.

Ingredienser

 • 1 kopp melk
 • 1 ss smør
 • 1 kopp varmt vann (100 grader F)
 • 2 pakker aktiv tørrgjær (1/2 ounce)
 • 2 ss sukker
 • 2 ts salt
 • 1 kopp bondesost, strimlet
 • 5 dl brødmel, omtrent

Trinn for å gjøre det

 1. I liten kjele, varm melk og smør til smør er smeltet. Sett til side til det er varmt (100 grader F). Tilsett vann i en liten bolle. Rør inn gjæren til den er oppløst. Tilsett varm melk og smør i en stor bolle. Tilsett gjærvann. Røre. Rør inn sukker, salt og 2 kopper mel. Når røren er glatt, bland i strimlet bondeost. Fortsett å blande inn mel til det dannes en stiv deig. Vend deigen ut på melet brett og begynn å elt inn det resterende melet til deigen er fast og glatt, ikke klissete.

 2. Ha deigen i smurt bolle. Snu slik at deigen også smøres. Dekk til og la heve på et varmt, trekkfritt sted i ca 1 time eller til det er dobbelt stort. Stikk ned deigen og elt i omtrent 1 minutt. Del deigen i to og sett den ene halvdelen tilbake i bollen.

 3. For å lage en flettet brød, del deigen i 3 like store deler. Arbeid hvert stykke med hendene for å danne et langt tau, omtrent 15 centimeter langt. Knip ender av de 3 deigtauene sammen og flett deigen tett. Klype ender sammen igjen. Gjenta for andre brød.

 4. Forvarm ovnen 375 grader F. Smør og strø gul maismel på to bakeplater. Legg hver brød på en stekeplate, dekk til og la heve på et varmt, trekkfritt sted i omtrent 30 minutter eller til det er dobbelt stort. Pensle eggehvite på hver brød. Strø over valmuefrø. Stekes ved 375 grader i ca 40 minutter, eller når brød høres hult ut når du trykker på brødtoppen. Fjern fra varmen og la avkjøle på stativet.

Tips om brødbakst:

Du kan bruke hvilken som helst form for melk i denne oppskriften.

Du kan bruke meierismør, vegansk smør eller forkortelse i denne oppskriften.

Hvis du har problemer med å få brødet til å stige, sjekk vannkilden. Kommunalt vann kan ha klor i seg, og det vil drepe brødgjæren. Vann som har gått gjennom en mykner vil også drepe gjæren som er nødvendig for å få brødet til å stige.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).