11 tradisjonelle og klassiske koreanske retter

Pin
Send
Share
Send

Et typisk koreansk måltid består av en bolle med ris, en bolle med suppe eller lapskaus, og noen sideretter som akkompagnement. Men innenfor den grunnleggende strukturen er det en deilig bred variant av retter for hver sesong og gane.

Koreanere bruker et stort utvalg av grønnsaker fra ville greener til bladene av blomster, alt fra havet inkludert tang og maneter, og alle typer kjøtt og fjørfe i forskjellige tilberedninger. Koreanere kan ha hundrevis av måter å sylte grønnsaker og ville greener for lang lagring, men de priser også rå fisk og rått kjøttretter.

Dette er noen av de klassiske platene du finner i koreanske kjøkken over hele verden. Noen representerer ydmyk pris og andre blir ofte sett på familiesammenkomster og arrangementer, men alle er elsket av koreanere overalt.

 • Granen

  Korean bibimbap ser nydelig ut på tallerkenen. Det er også en lett forskjøvet for mer eller mindre krydder for forskjellige ganer. Denne oppskriften bruker seks grønnsaker, men du kan bruke det du har i kjøleskapet eller hagen din. Koreanere spiser vanligvis denne risretten med storfekjøtt, men kan også toppe bibimbap med bare et egg stekt solfylt side-up.

 • Multi-bits / Photodisc / Getty Images

  Bulgogi er sannsynligvis den mest populære koreanske retten, med tynt skivet kjøtt som har en røykfylt søt smak. Du kan glede deg over det stekt, grillet eller rørt. Oksekjøttet blir vanligvis ledsaget med salatinnpakninger og krydret rød paprika pasta (gochujang) for å pakke inn og krydre kjøttet.

 • kangaroo_punch / Getty Images

  mandoo er et symbol på lykke når de er forberedt som en del av koreanske månens nyttårsfestligheter. Koreanske melboller (mandoo eller mandu) kan legges til en oksekjøttkraft eller ansjosbuljong (mandu guk) og servert med en tradisjonell sylindrisk riskake (tteok manu guk).

  Denne koreanske dumplingsoppskriften er laget med malt biff eller svinekjøtt, men du vil se dem laget med kylling eller bare grønnsaker. Du kan klargjøre dem på forhånd og oppbevare dem i fryseren for fremtidig bruk.

 • Irina_Timokhina / Getty Images

  Chap chae er en av de mest populære nudlerettene i Korea. Glassnudlene er laget av mung bønne eller søtpoteter, og de blir gjennomskinnelige når de tilberedes. Du kan nyte denne retten kald eller varm og som en forrett eller hovedrett.

  Fortsett til 5 av 11 nedenfor.
 • Pete Scherer

  Disse dypt salte koreanske svinene med svin med svin magesalat går en fin linje mellom et lett måltid og en overbærende fest. Server dem i familiestil slik at spisesteder kan sette sammen egne innpakninger etter deres smak.

 • Nobuo Kawaguchi / Sebun Photo / Getty Images

  Koreansk fylt kyllingsuppe er enkel å lage. Som kyllingsuppe i Vesten, brukes den ofte som en restorativ når du er syk. Men den brukes spesielt for å bekjempe varme med varme om sommeren, siden ginseng og ingefær vil få deg til å svette og avgifte.

 • linegold / Getty Images

  Denne krydret kimchi-lapskausoppskriften er en flott bruk for rester eller eldre kimchi. Jo eldre kimchi er, jo bedre er det å gi rik smak. Det er en av de mest populære gryterettene i Korea, og du finner den på mange tradisjonelle restauranter. Det serveres varmt, og det er garantert at du spretter svette når du spiser den. Hold vanlig ris praktisk som motgift.

 • Debbi Smirnoff / Getty Images

  Oksebeinsuppe er en enkel oppskrift, men det er en du vil putre hele dagen. Kalt seollangtang på koreansk er det en melkeaktig, hvit suppe laget av den lange surringen av benbeina. Sluttresultatet er en rik og kjøttfull suppe.

  Fortsett til 9 av 11 nedenfor.
 • GEOLEE / Getty Images

  Denne rike, men delikate korte ribbsuppen oppstod sannsynligvis for mer enn 800 år siden, i løpet av de avtagende dagene av Goryeo-dynastiet. Det serveres ofte ved tradisjonelle koreanske bryllupsmottakelser, da storfekjøtt var en luksuriøs vare reservert for spesielle anledninger.

 • Granen

  Kimchi er en av de mest særegne delene av koreansk mat, og de syltede og fermenterte grønnsakene spises på nesten hvert måltid. Denne syltet og gjæret Napa kålen er den mest populære og gjenkjennelige formen for kimchi. Det er hundrevis av forskjellige typer kimchi som er både krydret og milde, og forskjellige regioner på koreansk har sine egne populære kimchi-spesialiteter.

 • Naomi Imatome Yun / Granen

  Dette er en hvit vann sommer kimchi som er vinegary i stedet for krydret. Det er enkelt å lage med noen dager saltlake, og det vil holde seg lenge i kjøleskapet. Du får glede av den som en side rett eller en kald suppe.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).