Pantry Staples: En hovedliste over alt du trenger

Pin
Send
Share
Send

Å holde et velfylt forsyning med mat som ikke er bedervelig er en god idé selv i de beste tider og spesielt viktig i nødsituasjoner. Når det er sagt, er det aldri noen grunn til å hamstre. Andre trenger mat også, og det er ikke alle som har råd til å laste vogna på en gang.

Rydd et sted i hjemmet ditt og gjør deg klar til å bli forberedt. Slik begynner du å bygge et perfekt spiskammer med nok varer til å piske opp en klassisk spaghetti alla puttanesca, bunke med chili eller frokostbolle.

Ikke bli med på horder av mennesker som er stilt opp i matbutikken uten en liste. Skriv ut og bruk vår nyttige liste over som en guide til å lagerføre spiskammeret for å vare i minst to uker.

Det neste spørsmålet å stille er: "Hva liker familien og jeg å spise?" Forsikre deg om at du kjøper det du allerede liker. Å hamne på Wien-pølser eller hermetisert asparges som ingen vil smake på, hjelper ikke noen å tilberede. Se i stedet etter mat som enten kan gjøres om til et favorittmåltid eller en ingrediens som du liker alt på egen hånd. Noen alternativer som de fleste liker, inkluderer pasta, hermetiske tomater, jarrede tomater, peanøttsmør, svarte bønner, mais og tilberedte supper. Det kan også hjelpe å se på noen enkle resepsjonsmessige oppskrifter for å få et inntrykk av hva som vil gå sammen til slutt.

Før du lager handlelisten, må du regne ut hvor mange som spiser og antall måltider, inkludert snacks, som alle trenger hver dag. Det er sannsynlig at hvis du er selvisolerende, vil du lage alle dine egne måltider. For eksempel kan en grunnleggende 15 til 16 ounce bønne deles ut i omtrent fire porsjoner, perfekt for en familie med to voksne og to små barn. Så hvis bønner står på menyen en gang om dagen i en uke, er syv bokser nødvendig.

Hvis noen elsker fersken, men hater hermetisk ananas, må du også ta hensyn til dette. Ingen trenger 10 bokser med kyllingnudelsuppe når bare en person liker det. Og hvis noen er vegetarianer eller har kostholdsproblemer, må du sørge for at det er lagt merke til når du kjøper varer å lagerføre spiskammeret med. Tenk også på pantry-plassen du må legge alt dette i. Å overvinne spiskammeret kan føre til at mye mat henger der barn, dyr, sollys, fuktighet og alt annet kan komme til det hvis det ikke er et dedikert sted å det hele.

Granen / Diana Chistruga

Noen hermetiske grønnsaker er mer smak enn andre. For eksempel smaker hermetiske tomater som en moden tomat, der de fleste hermetiske erter kan være grøtete og mangler smak. Hermetiserte mais eller grønne bønner fungerer bra når de kastes i en gryte eller lapskaus, men gulrotversjonen kan være for myk for jevn tilberedt bruk. Det er bra å også se på listen over ingredienser i hermetikken din, for å følge med på tilsatt salt og sukker.

Krukker med mat vil også holde godt i en tid, spesielt hvis du er i et mørkt, kjølig skap. Ferskener kan være veldig behagelige på denne måten og legge en søt fruktighet til et barnemåltid eller en skål havregryn. Syltetøy og syltetøy vil vare i flere år, og hvis peanøttsmør blir kastet i blandingen, vil det bli satt en enkel lunsj i flere uker. Ikke glem sylteagurken, denne metoden for konservering tilfører måltidene en lys saltholdighet. Omtrent alt kan syltes, fra rødbeter til hvitløk til okra.

Hold karbohydrater hendig. Ikke bare varer denne typen mat i lang tid, men det er energigivelse også. Du bør ha nok alle formål og andre mel til brød og bakevarer. Pasta er lett å fylle på og forskjellige nudeltyper som spaghetti, farfalle, skjell, rigatoni og så videre, for å holde måltidene interessante. Ikke overse orzo - det er en pasta som ser ut som et stort ris med korn som er lett å kaste i supper, kaste med stekt grønnsaker og gran opp med parmesan og pepper.

Også på karbohydratsiden er det aldri en dårlig idé å ha en pose ris med stor boks. Den holder seg bra i lang tid og kan betjene så mange mennesker i lang tid. Det er mange typer ris å jobbe med også, for eksempel vill, forbudt, brun og basmati.

Havre er et godt valg og kan være søtt eller velsmakende. Cornmeal er herlig i maisbrød, pannekaker, som breading, og la oss ikke glemme polenta.

Korn kan også oppbevares i spiskammeret, selv om de ikke varer så lenge og må være i en forseglet beholder. Med disse trenger du mer en plan å bruke, som i granola eller som en grøt.

Mens hermetiske bønner er fine, varer tørkede bønner faktisk lenger når de oppbevares på et kjølig, tørt sted. Lager opp forskjellige typer belgfrukter og gjør deg klar til å lage chili, gryteretter, dips og cassoulet mens du hopper ned i huset. Ha en boks eller krukke med tahini sammen med de tørkede kikerter slik at proteinrik hummus kan lages på forespørsel.

Selv om det i begynnelsen kan virke rart, klarer faktisk kjøtt seg veldig bra i spiskammeret også. Aldersalami og rykk kan vare måneder på et tørt, mørkt sted og enda lenger i kjøleskapet. Hermetisk fisk eller jarred fisk spiller også bra når den er på lager. Tunfisk er et åpenbart valg, men se også på hermetisert laks, røkt østers, sardiner og ansjos, som kan tilføre substans og umami til utallige pasta- og risretter.

Og la oss ikke glemme spam, hermetisert skinke, hermetisert kylling og annet hermetisert deviled kjøtt. Alle disse varer lenge på hylla. Oppsøk også hermetisert corned beef, som kan dumpes i en stekepanne for å lage en rask og enkel hasj rett fra skapet.

Fersk mat er fremdeles tilgjengelig, og når den lagres riktig, kan den vare uker eller måneder. Se deg rundt i butikken din: grønnsakene som ikke er nedkjølt, er de å lene seg til her. Hovedsakelig snakker vi om rotgrønnsaker, poteter, løk, hvitløk, harde squash, sitroner og epler. Alle disse matvarene holder seg godt på et kjølig, tørt, mørkt sted. For lenge siden ble dette kalt rotkjelleren, men siden moderne hjem ikke har dem, er det greit å oppbevare poteter, yams og sjalottløk i pantry.

Mens de nevnte matvarene alle kan spises som den er, er det også bra å ha ting i spiskammeret som hjelper når du steker eller baker. Mel, sukker, natron, bakepulver og krydder kan godt vare når de er uåpnet eller oppbevart i en lufttett beholder (slik kan du sjekke om de fremdeles er gode). Olivenolje og vegetabilsk olje bør også oppbevares i spiskammeret. Ikke glem eddik heller, både en fin balsamico eller eplecider (til dressinger, etterbehandling av en tallerken eller blandet til drikkevarer) og hvit eddik til omtrent hva som helst annet.

Hjelpsomme linker

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).