Hvordan lage perfekt saus hver gang

Pin
Send
Share
Send

Perfekt hjemmelaget saus er vanskelig å lage, men det er alltid verdt innsatsen. Enten du lager mat til ferien, en spesiell fest eller bare for familien, kan du imponere dine venner og familie med disse enkle tipsene for å fikse vanlige sausproblemer.

1:26

Se nå: Hjemmelaget brun saus oppskrift

Dessverre er det mange måter for sausen å gå galt. Heldigvis finnes det imidlertid hurtigreparasjoner for vanlige problemer. Enda bedre, det endelige resultatet vil være kjempefint, og ingen vil noen gang vite at du fikk problemer på kjøkkenet.

Sausen er klumpet: Her er et triks som får deg til å spørre "hvorfor tenkte jeg ikke på det ?!" Bare hell den klumpete sausen i en blender og gi den en hvirvel i ikke mer enn tretti til seksti sekunder. Ikke bland for mye (saus bør ikke være for tynn). Hell deretter den glatte, klumpfrie sausen tilbake i gryten for å varme den opp igjen.

Sausen er for salt: Du skulle tro at å legge for mye salt til saus ville være et uforglemmelig problem, men faktisk er det en enkel løsning. Bare tilsett en klype brunt sukker, så vil saltproblemet ditt forsvinne.

Sausen har for lite smak: Avhengig av type og kutt av kjøttet du har tilberedt, kan det være tøft å få nok drypp for en perfekt saus. Her er to måter å løse problemet:

  • Å legge til en teskje øyeblikkelig bouillongranulat per to kopper saus beriker smaken og tilfører farge.
  • Når du nedbryter pannen, må du skrape de bitene som klamrer seg fast i bunnen av pannen. De øker smaken på sausen.

Sausen er for tynn: En perfekt saus er betydelig tykkere enn vann eller melk (selv om den fremdeles er tynn nok til å helle lett). Det er flere triks for å tykne saus, men vær forsiktig så du ikke overdriv, eller sausen din kan avvikle med samme konsistens som tannkrem!

  • Begynn med en roux. En roux er en fortykningsblanding laget av et flytende fett som smeltet smør eller olje, og mel (eller et annet fortykningsmiddel). Bare varmer fettet og tilsett deretter nok mel til å lage en lime. Rør grundig med en visp for å unngå klumper.
  • Hell sausen veldig sakte i gryten med rouxen, og fortsett å røre raskt med en visp til blandingen er glatt.
  • Kok sausen under omrøring regelmessig på svak varme. Med rouxen som base, bør sausen tykne pent.
  • Hvis du har prøvd kakemel i rouxen din og funnet ut at det ikke tykner veldig, kan du prøve maisstivelse. Cornstarch har en lignende konsistens som mel, men har det dobbelte av fortykningskraften. Arrowroot, som er litt vanskeligere å finne, har, enda mer, tykende kraft enn maisstivelse.

Sausen smaker bra, men ser ikke bra ut: Det er flere måter for saus å se mindre enn perfekt ut selv om smaken ikke kan slås. Her er noen løsninger på vanlige problemer.

  • Hvis sausen din danner en "hud" mens du sitter på bordet, kan du vurdere å bruke mel med lite protein og mye stivelse, for eksempel kakemel, konditormel eller altmel for å lage din roux.
  • Hvis sausen din ser grå ut i stedet for brun, kan problemet være i pannen du brukte. Unngå å lage saus i en aluminiumspanne (anodisert er i orden), da det kan gjøre sausen grå. Du kan også bruke flytende saus brunere for å forbedre fargen.
  • Hvis sausen din ikke har den spesielle gnisten, kan du vispe en spiseskje med smør eller tung krem ​​rett før servering og gi saus en rik, satinaktig tekstur.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).