45 Deilige risoppskrifter

Pin
Send
Share
Send

Disse middagsoppskriftene med ris er næringsrike, smaker godt og er enkle å lage. Strekk din familiematsdollar med de beste risoppskriftene, inkludert sunne måltider med en rett, side retter, frokost til middagsideer og til og med desserter med ris. I tillegg finner du ideer til måltidene du kan tilberede til fryseren, for å varme opp etter behov.

 • Granen

  Bruk denne oppskriften til å lage perfekt hvit ris på komfyrtoppen hver gang. Du kan spise den med en gang en smør eller en skvett eller soyasaus, topp den med kjøtt og grønnsaker, eller avkjøl den i kjøleskapet til senere bruk, for eksempel å lage stekt ris.

 • Lauri Patterson / Getty Images

  Brun ris er supernærende - men det kan være vanskelig hvis du aldri har tilberedt det før. Vi forteller deg hvordan du koker brun ris uten klistring eller svie, slik at du kan legge den til røre, fyllinger og sideretter.

 • skhoward / Getty Images

  Hvis du har vill ris i spiskammeret, kan du lære fire må-kjenne metoder for å tilberede dette sunne, nøtteaktige smaken kornet slik at det viser seg med riktig grad av mykhet, og ikke for mye knase.

 • Granen / Diana Rattray

  Hvis du eier en øyeblikkelig gryte, er det latterlig enkelt å tilberede perfekt ris. Denne oppskriften gir deg viktige tidtips og ideer for smakfulle varianter.

  Fortsett til 5 av 45 nedenfor.
 • Granen

  Ikke vær redd for å lage klebrig ris (den typen som vanligvis brukes i japansk sushi og thailandske karriretter). Hvis du har en riskoker, kan du kutte ned de vanlige trinnene som er involvert, og vise ut deilig klebrig ris hver gang, med disse viktige tipsene.

 • Lily_Rochha-Getty Images

  Ser du etter en mettende, smakfull vegetarisk hovedrett, eller en velsmakende risrett? Denne nøtteaktige vegetariske ris-pilafen er full av god smak og tilfredsstillende strukturer, med ville og brune ris, sopp, grønnsaksbuljong, mandler og tørket krydder.

 • Joff Lee / Photolibrary / Getty Images

  Bruk opp igjen kokt ris, og gi familien din et ekstra kostholdsoppsving, med denne enkle ukenattoppskriften som koker på bare 10 minutter. Tomater (bruk frisk eller hermetisert) gir en robust smak til den enkle risen med egg, løk og soyasaus.

 • Aleksandr_Vorobev / Getty Images

  Fuktige og møre kjøttboller er enda bedre når du bruker bytte ut det vanlige brødsmulstoffet, og i stedet bruker vill ris. Risen gir nøtteaktig smak og fantastisk tekstur til de små kjøttbollene. Server dem over spaghetti med tomatsaus, eller prøv dem som en forrett med dyppesaus.

  Fortsett til 9 av 45 nedenfor.
 • Granen

  Laget med bare noen få billige ingredienser, er denne veganske linsen og risbrødet en fin måte å strekke ut matvaredollaren din og tilsette rikelig med sunt vegetabilsk protein på familiens tallerkener. Server den til middag, med eller uten vegetarisk saus, eller bruk den til lunsjsmørbrød.

 • Granen

  Lag deilige burritos i meksikansk stil hjemme med denne raske og enkle veganske og vegetariske oppskriften. Alt du trenger for å fylle tortillaomslagene er litt rester ris, hermetiserte svarte bønner, løk, litt limesaft og meksikansk krydder. Tilsett gjerne hakket paprika, eller annen crunchy grønnsak, for ekstra tekstur.

 • Getty Images

  Du trenger bare 3 ingredienser, og en ris komfyr, for å tilberede denne enkle, deilige versjonen av en all tid favoritt koreansk komfortmat. Jook (eller congee på kinesisk) er en tykk risgrøt som er fantastisk beroligende når du er kald, sliten eller bare ønsker en klem i en bolle.

 • William Shaw / Getty Images

  Crockpot risotto er en fantastisk enkel måte å lage en klassisk italiensk rett med litt innsats på. Du må bare røre det to ganger når du bruker sakte komfyren. Om cirka to timer har du perfekt tilberedt, ultrakrem risotto. Legg gjerne i terningkokt skinke, eller frosne kjøttboller, for å gjøre den til en solid hovedrett.

  Fortsett til 13 av 45 nedenfor.
 • Image Studios / Uppercut Images / Getty Images

  Når du ønsker komfortmat til middag, kan du prøve denne velsmakende kyllingen, blomkålen og riskaken. Det er hjertelig nok til å fylle deg opp, med øm kylling og grønnsaker som er kvalt i en kremet ostesaus, mens du forblir lav i fett og kalorier. Det er også en lurete måte å få barna til å spise grønnsakene sine.

 • Granen

  Duftende og velsmakende kokosnøtt ris er en deilig enkel siderett i restaurantstil. Du kan servere den med hovedrett, men det går spesielt bra med karriere i thailandsk og indisk stil. Alt du trenger er ris, hermetisert kokosmelk, salt og tørr strimlet kokosnøtt for å lage den i riskokeren på bare 20 minutter.

 • Granen

  Transformer rester av kokt ris til en søt, kremet, trøstende rispuddingdessert som vil fylle kjøkkenet ditt med hjemmelagde bakearomaer. Start på komfyrtoppen, varm opp ris, melk, egg, sukker, kanel og vanilje, før du overfører dem til ovnen for å bake til den er kremet og sett.

 • Natasha Breen / Getty Images

  Vill ris er et fantastisk tilskudd til denne glatte, kremete, ostete quiche som lager en god lunsj eller lett middag. Det er enkelt å tilberede med en butikk kjøpt skorpe (eller du kan lage din egen konditor). Du kan variere oppskriften ved å bruke mild ost og grønnsaker du liker. Den fryser godt opp til to måneder.

  Fortsett til 17 av 45 nedenfor.
 • Nicole Rae / Getty Images

  Det er så koselig å spise kyllingsuppe med ris, spesielt når det er så enkelt å lage. Begynn med hermetisert eller hjemmelaget kyllingbuljong, og tilsett bare noen få andre enkle ingredienser, for en deilig oppvarmende, homestilsuppe med mange smaker og næring.

 • Tom Cockrem Getty Images

  Bacon, sopp og løk gjør denne klissete risen i thailandsk stil til et måltid for seg selv. Det er en velsmakende hovedrett som ligner på stekt ris, med en fantastisk seig konsistens som både barn og voksne vil glede seg over. La gjerne chilien ligge, for en mildere hoved.

 • John Freeman / Dorling Kindersley / Getty Images

  Du trenger bare 3 enkle ingredienser for å lage denne velsmakende pestorisen. Server den som en smakfull, næringsrik sideskål til hverdagsmiddag, med bakt kylling eller kjøttlaff.

 • Stephanie Kirkos

  Denne enkle, ostete risskålen har alle komponentene du ønsker i en velsmakende frokostbuffé, inkludert et stekt egg, ris og bønner. Bruk gjerne forberedt salsa verde og mikrobølgeovn brun ris for å minimere prep-tiden.

  Fortsett til 21 av 45 nedenfor.
 • Matinnsamling RF / Getty Images

  Bakt middelhavsris er et av disse enretter-underverkene som gjør det enkelt å legge en næringsrik middag på bordet. Det tar bare 30 minutter fra start til slutt, og er budsjettvennlig, og bruker bare noen få, hverdags ingredienser.

 • Diana Rattray

  Rusle opp en ris- og bønnesalat til en proteinrik vegetarisk hovedrett, eller en forfriskende sideskål. Denne inkluderer svarte bønner, og en sjenerøs mengde hakkede friske grønnsaker, kastet sammen i en enkel, tangy dressing av limesaft, Dijonsennep og tørket krydder.

 • Ravsky / Getty Images

  Indisk spisskumminris (eller jeera-ris) er en smakfull østindisk side rett som smaker basmatiris med avklart smør (eller vegetabilsk olje), spisskummen og annet velduftende krydder. Denne supersmakende versjonen damper risen, før du rører den raskt sammen med løk, fett og aromater.

 • Gran / Anastasiia Tretiak

  Med bare 5 ingredienser, og omtrent 10 minutter, kan du servere en deilig, en-rettig italiensk-amerikansk vegetarisk middag. Alt som trengs er en boks med tomater, en boks med bønner, litt øyeblikkelig ris (eller matlagd ris), litt italiensk krydder og en smule salt og pepper.

  Fortsett til 25 av 45 nedenfor.
 • John E. Kelly

  Vil du prøve deg på en enkel kinesisk takeawayoppskrift? Kast noen flanke biffstrimler i en enkel omrøring med matrester, erter, gulrøtter og scallions, for et enkelt, mettende 30-minutters måltid som vil glede hele familien.

 • Diana Rattray

  Frityrstekte fritters laget med kokt ris, mel, sukker og krydder er en frokosttradisjon i New Orleans. Sprø og gyllenbrun på utsiden, og møre på innsiden, de er en fantastisk bruk til matrester i kjøleskapet.

 • Granen

  Thai ananas stekt ris gir en appetittvekkende smak av tropene til middagsbordet ditt. Gyldne riskorn smykkede med biter av saftige hermetiserte ananasbiter, cashewnøtter og rips gir en munter, vakker side rett eller vegetarisk hovedrett.

 • bonchan / Getty Images

  Lyssterkende Midtøsten-dillris er en rett og slett deilig tilbehør til enhver krydret rett. Lag den ved å dampe hvit basmatiris i kyllingbuljong med aksent av ferskpresset sitronsaft og hakket fersk dill. Planlegg å suge risen i 2 timer før du koker den.

  Fortsett til 29 av 45 nedenfor.
 • Granen

  Soppbeholdning gir masse jordisk smak til denne restaurantverdige sopprisottoen, men du kan lett erstatte kylling- eller grønnsaksbuljong, avhengig av hva som er i spiskammeret. Uansett er dette en av de mest smakfulle risottoene rundt, og lager et fyllingsmåltid på egen hånd, eller en spesiell sideskål til kylling eller fisk.

 • Granen

  Kyllingstekt ris er enkel å lage hjemme, og denne smakfulle versjonen konkurrerer med den stekte risen du ville fått på din favoritt-thailandske restaurant. Det er også allsidig, noe som gir mulighet for fersk ris eller matrester, og kyllingbryst eller lårkjøtt, pluss mange næringsrike grønnsaker.

 • Westend61 / Getty Images

  Polsk tomat-ris-suppe er en tykk, solid måltid i skålen som inneholder gulrøtter, selleri og løk. Bland det glatt, eller nyt det tykt, slik at det passer din smak. Du kan bruke kyllingbestand, eller bytte inn vegetabilsk bestand for å gjøre den vegetarianer.

 • Jolinda Hackett

  Spansk ris er en næringsrik, familievennlig risrett med sørvestlige smakstilsetninger. Denne kjempegode veganske versjonen bruker grønnsaksbuljong, ferske tomater, paprika og grønne chilier. Rull den i tortillaer til vegetarr burritos, eller server den med eggerøre for en velsmakende frokost-til-middag-idé.

  Fortsett til 33 av 45 nedenfor.
 • Diana Rattray

  Instant pot rispudding er en ståheisfri dessert som bruker vanlige trusa ingredienser. Vanilje, kanel og muskatnøtt gjør denne puddinglukten og smaker fantastisk. Det koker til perfeksjon på fantastiske 5 minutter (men planlegg 20 minutter mer for trykkoppbygging og frigjøring).

 • AmalliaEka / Getty Images

  Gurkemeie legger til sin signatur, livlige gyldne fargetone til denne pent krydret risretten. Lubben rosiner tilfører sødme, mens karripulver og soyasaus får rikelig med smaksrik smak. Server med grillet fisk eller lam, eller fyll den i stekt paprika.

 • Granen

  Trenger du en rask middagside, eller en måte å bruke rester av ris på? Prøv denne sunne veganske asiatiske rissalaten. Det er et næringsrikt vegetarisk måltid laget med brun ris, knasende grønnsaker og en smakfull søt-sur-saus. Smaker veldig varmt eller kaldt.

 • Juanmonino / Getty Images

  Veganere, gleder deg! Denne glutenfrie skitne risretten utelater det vanlige kjøttet, uten å ofre smaken. Brun ris, nyre bønner, selleri, hvitløk, paprika, Cajun krydder og timian kombineres for å skape et nærende, kjøttfritt familiemåltid.

  Fortsett til 37 av 45 nedenfor.
 • Salvatore Massara / EyeEm / Getty Images

  Veganske fylte tomater fylt med en velsmakende blanding av ris og grønnsaker, og toppet med smeltet vegansk ost, lager en billig, barneglad lunsj eller middag. Oppskriften bruker løk- og hvitløkspulver, men varier gjerne krydderne etter smak.

 • Whitewish / Getty Images

  Reke-stekt ris er en populær restaurantrett som er overraskende enkel å tilberede hjemme. Bruk ferske eller frosne reker og matlagd ris til denne enkle stekte rismiddagen som vil glede hele familien.

 • Meal Makeover Moms / Flickr / CC BY-ND 2.0

  Meksikansk ris kan skilte med stor smak og tekstur, takket være frosne grønnsaker og et slag chile. Kast i litt hakket kokt skinke eller kylling, hvis du vil, for å gjøre den om til et tilfredsstillende måltid med en rett.

 • Diana Rattray

  Savannah gryterett med tomater, paprika, løk og bacon er veldig enkel å montere, baker til perfeksjon i ovnen og lager et trøstende familiemåltid på hver natt. Eventuelle rester vil fryse godt opp til en måned, forseglet i en lufttett beholder.

  Fortsett til 41 av 45 nedenfor.
 • Philippe Desnerck / Getty Images

  Soppstekt ris lager en tilfredsstillende vegetarisk hoved- eller siderett, og er en velsmakende måte å bruke opp kokt ris fra kjøleskapet ditt. Denne Thai-inspirerte yngelingen er smaksatt med soyasaus og hoisinsaus, med et snev av sødme fra litt brunt sukker.

 • martinturzak / Getty Images

  Hvis du liker middagen krydret, vil du glede deg over å grave gaffelen i denne fargerike, kremete røde paprika-risottoen som er fylt med sunne grønnsaker, og leverer en overraskende stokk med varme fra rød pepperflak og cayenne.

 • Getty Image / Wong Sze Fei

  Currypulver og rosiner tilfører denne billige, indiskinspirerte risretten eksotisk smak. Risen sauteres først med løken, deretter småkoke med buljongen og rosinene, for en smakfull side å servere med kylling eller kjøtt til middag.

 • Quynh Anh Nguyen / Getty Images

  Jasminris er deilig i denne sunne stekepannen, men du kan også bruke langkorn, basmati, hvit eller brun ris. Du kan også bytte ut grønnkålen etter en annen grønn, og tilsett sesongens grønnsaker, fra biter med asparges, til brokkoli-blomster eller snø erter.

  Fortsett til 45 av 45 nedenfor.
 • Granen / Diana Rattray

  Du vil ha en familiemiddag på bordet på omtrent en time, med denne sørvestlige kyllinggryten som bruker terninger, kokt kyllingkjøtt, kokt ris, hermetiserte svarte bønner, mais og tørket krydder, pluss en enkel hjemmelaget saus og valgfri ostetopping.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).