Hvordan lage rotisserie kylling

Pin
Send
Share
Send

 • Will Heap / Getty Images

  Rotisserie-matlaging er en form for steking, og steking betyr ganske enkelt å lage mat som er avdekket i ovn eller grill. Stekt kylling blir til rotisserie-kylling når den er spydd på en spytte og rotert over en grill eller åpen ild for jevnere matlaging.

  Rotisserie kylling er ikke bare en populær mat fra din lokale delikatessebutikk, det er også en fin måte å tilberede kylling på. To ting som ikke er kjent om rotisserie-kylling, er at den er best når den er frisk av grillen, ikke etter å ha tilbrakt timer under en varmelampe. For det andre er det ganske enkelt å tilberede en rotisserie-kylling. Med en grill (kull eller gass), et konditorutstyr og en kylling kan du oppnå et mye smakligere måltid hjemme enn tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker.

  Fortsett til 2 av 12 nedenfor.
 • Ryan McVay / Getty Images

  For å lage din rotisserie-kylling hjemme, trenger du:

  • Grille
  • Rotisserie-sett for din spesifikke grillmodell
  • Drivstoff for at grillen går i 2 til 3 timer
  • Hot pads eller brannsikre hansker
  • Pålitelig kjøtttermometer
  • Hel kylling
  • Én stor sitron (eller eple, potet eller appelsin)
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp sitronsaft
  • 2 ss friske rosmarinblader
  Fortsett til 3 av 12 nedenfor.
 • MatFotografering Eising / Getty Images

  Fjern alt innholdet inne i kyllingen og kutt av løs hud. For å øke ømhet og fuktighet foreslår vi at du saltla kyllingen før du griller, men dette trinnet er ikke obligatorisk. Det er også nyttig å truse kyllingen for å holde den bedre sammen på rotisserien.

  Fortsett til 4 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Å sette opp et rotisserie er en ganske enkel operasjon som bare krever 10 minutter og en skrutrekker. Følg instruksjonene for grillen og settet ditt for å sikre at alt er stabilt og riktig montert.

  Fortsett til 5 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Det første problemet med å legge en kylling på rotisserien er at en kylling i utgangspunktet er hul. Dette gir ikke rotisserie-stangen mye å holde på og kan føre til at kyllingen løsner og slutter å snurre. Rotisseriergafflene er der for å holde på fuglen, men vi finner ut at å plassere noe i kyllingens hulrom er med på å sikre den.

  Vi bruker en stor sitron til dette formålet. Bare tråd sitronen på rotisserie stangen der kyllingen vil være. Forsikre deg om at du har en gaffel på stangen på håndtakets side og legg den pekende mot midten. Sitronen vil fylle kyllingens hulrom og bidra til å holde den på plass. Når kyllingen koker, vil den krympe litt og gi den bedre tak. Hvis du ikke liker sitronsmaken på kyllingen din, kan du bruke et eple, løk eller appelsin.

  Fortsett til 6 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Det er viktig at du får kyllingen sikret til rotisserie-stangen så godt som mulig. Dette er det mest utfordrende trinnet i prosessen, men hvis du gjør det riktig, vil du ikke ha noen større problemer med det. Siden en kylling har mange deler som er løse, må du sikre deg ikke bare fuglen, men beina og vingene. Dette er grunnen til at vi anbefaler å truse kyllingen først.

  Det er lettere å stabilisere kyllingen på et fat eller skjærebrett og deretter løpe stangen (med sitronen) gjennom bunnen av kyllingen og ut gjennom halsen. Dette setter sitronen trygt inne. Legg den andre gaffelen på stangen som peker mot kyllingen og før den gjennom. Det kan virke som om du ikke har nok hender for denne operasjonen, men vær tålmodig. Du må sørge for at hele kyllingen er tett i gaflene før du fortsetter. Press gaflene sammen, samle bena og vingene i gaflene slik at de holdes på plass. Hvis du har en dinglende vinge, vil den vippe rundt og sannsynligvis brenne, så stikk dem mellom gaflene.

  Når du har fuglen festet, stram skruene på gaffelen. Vi foreslår at du triller litt rundt den for å forsikre deg om at bena og vingene holder seg.

  Fortsett til 7 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Å balansere kyllingen på rotisseriet sørger for at den koker jevnt og ikke brenner ut rotisseriemotoren. Hvis rotisseriesettet har en motvekt, bør det ikke være problemer med å få det balansert. Hvis ikke, er det ikke for mye du kan gjøre med det. Kyllinger er tyngre på baksiden enn på brystsiden.

  For å balansere kyllingen, fjern motoren fra braketten og plasser rattstangen med kyllingen på grillen slik at den beveger seg fritt. Den tunge siden vil falle ned mot bunnen. Trekk motvekten rett opp og stram til. Den vil ikke balansere perfekt, men du vil oppveie vekten nok til at motoren kan takle belastningen enkelt.

  Fest nå motoren og slå den på. Forsikre deg om at kyllingen holder seg på stangen og at den snur lett. Når du har bestemt at den er stabil, kan du starte grillen.

  Fortsett til 8 av 12 nedenfor.
 • Eirasophie / Getty Images

  Rotisserie kylling grilles indirekte. Dette betyr at brennerne rett under kyllingen er slukket og at all varmen tilføres av de andre brennerne. Hvis brennerne under kyllingen er på, får du bluss.

  Juster varmen på grillen til temperaturen når rundt 350 F. Det er ikke en god idé å vandre for lenge. Det er best å følge med på kyllingen de første minuttene for å forsikre deg om at alt går riktig.

  Fortsett til 9 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Du har sikkert lagt merke til at vi ikke har gjort mye for å smake kyllingen. Nå er det på tide å begynne å tilsette smak ved å bade utsiden av fuglen. Du kan legge til hva du vil, men vi kommer til å feste med sitronen og litt rosmarin.

  En god baste må ha smak og olje. Oljen (som kan være et hvilket som helst fett som smør eller olivenolje) er med på å holde på fuktigheten og bruner overflaten på kyllingen. For denne basten trenger du: 1/2 kopp olivenolje, 1/2 kopp sitronsaft og 2 ss friske rosmarinblader. Bryt opp rosmarinbladene litt med en kjevle for å få oljene ut. Legg dem i olivenoljen og sitronsaften.

  Begynn å kaste kyllingen etter omtrent 20 minutter på rotisserien. Fortsett å kaste hvert 20. minutt til kyllingen nesten er ferdig.

  Fortsett til 10 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Ved en koketemperatur mellom 300 F og 350 F tar det en kylling 20 til 30 minutter per kilo å koke. En kylling på 4 pund tar nesten 2 timer. Når kyllingens indre temperatur når 175 F, er det på tide å ta den av varmen.

  Når kyllingen koker, vil du kanskje legge merke til at den har en tendens til å plumpe seg opp. Når kyllingen kommer nær til å bli ferdig, forsvinner denne plumpen. Også kyllingens hud blir mørk gyldenbrun. Dette er ledetråder at det nesten er gjort og på tide å begynne å sjekke temperaturen.

  For å teste den innvendige temperaturen, bruk et kjøtttermometer og ta avlesning minst to forskjellige steder. Test midten av kyllingbrystet og i låret rett over trommestikken. Dette er de tetteste delene av kyllingen og de tregeste å tilberede. Når begge disse stedene leser over 175 F er det på tide å ta kyllingen av grillen.

  Fortsett til 11 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Når rotisserie-kyllingen har nådd riktig temperatur, er det på tide å få den av grillen. Ha varme dyner eller brannsikre hansker og et fat eller skjærebrett klar ved siden av grillen. Husk at metallstangen til rotisseriet kommer til å være omtrent 300 F når du tar tak i den. Det er lett å brenne deg selv, så vær forsiktig.

  Når du tar rotisseriestangen og kyllingen av grillen, start med å slå av brennere og rotisseriemotor. Vi synes det er som regel lettere å løfte og dra av motoren først for å få den ut av veien. Få et godt tak i stangen i begge ender og legg kyllingen på tallerkenen og skjærebrettet. Fuglen kan falle til bakken, så hold et godt grep om den.

  Fortsett til 12 av 12 nedenfor.
 • Angående BBQ Inc.

  Løsne skruen på gaffelen motsatt av håndtaket med en varm pute eller hanske og skyv den av. Nå er kyllingen fri til å bevege seg. Hold kyllingen på fatet eller skjærebrettet, trekk langsomt stangen fra kyllingen. Sitronen vi putter inni vil bli hos kyllingen, og du kan fjerne den før du skjærer ut. La kyllingen hvile i 5 minutter slik at saftene renner tilbake i kjøttet. Så kan du snekre og servere kyllingen.

  Hvis du ikke har plassert en panne under kyllingen mens du steker, har drippingen falt i grillen uten å brenne av. Det er lurt å tenne på den midterste brenneren og få den brent av, eller neste gang du bruker grillen din, kan dette føre til oppblussing.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).