Slik lager du og griller biff

Pin
Send
Share
Send

Hvordan griller du den perfekte biffen? Du starter med et godt kjøttkjøtt og en varm, varm grill. Derfra må du ta hensyn og lære hemmelighetene om "doneness".

Hemmeligheten bak en saftig biff er noe folk har kranglet om siden de tidlige dagene med griller fra bakgården. Noen mennesker vil fortelle deg å skjære kjøttet ved høye temperaturer på begge sider, for så å skru ned varmen og la det bli ferdig. Andre vil si at searing ikke har noen reell effekt. Jeg har prøvd det på begge måter, og tror ikke nødvendigvis at høy temperatur hurtig searing gjør mye. Den virkelige hemmeligheten bak en saftig biff er å få den tilberedt raskt og å få den av grillen i det andre. Å la en biff sitte på en grill for lenge enten den er gjennomstekt eller ikke, vil tørke ut kjøttet.

Få grillen din varm og varm. Den ideelle temperaturen er en som vil koke biffen til ønsket doneness på kortest tid uten å brenne overflaten. Plasser romtemperaturbiffene på grillen og lukk lokket. Følg nøye med for å unngå oppblussing og vri når sidene begynner å bli grå og bunnsiden har gode grillmerker. Vend og lukk lokket igjen. Fortsett å se etter oppblussinger. Når sidene er grå helt igjennom og den andre siden har gode grillmerker, må du sjekke om det er skikkelig.

Et av de største problemene folk har med biff er hvordan man vet når det er gjort. Noen mennesker vil tilberede et lite stykke kjøtt med biffene og bruke det til testformål. Det eneste problemet med dette er at de mindre bitene vil koke raskere. Bruk testen "stivhet". Ta den rå biffen og legg den på en tallerken. Med spatelen eller gaffelen din trykker du ned på biffen og flytter spatelen frem og tilbake. Få en god følelse av hvordan biffen beveger seg mellom topp og bunn. En fullstendig tilberedt (godt utført) biff vil nesten ikke ha noe av denne bevegelsen. En middels sjelden biff vil ha litt bevegelse, men vil føles stivere. Dette er en ferdighet du må trene med. Husk at du alltid kan sette en biff tilbake på grillen hvis den er for sjelden, men du ikke kan koke en godt ferdig biff. Feil på siden av underkokt og kast den tilbake på grillen hvis du trenger. Hvis du følger godt med på hvordan en biff koker, vil du bli flinkere til å fortelle når den bare er perfekt.

En annen faktor er selvfølgelig kuttet av kjøtt og kvaliteten på det snittet. Å finne den biffen du liker best, og som passer til lommeboken, tar kunnskap og erfaring. Les om emnet, prøv forskjellige kutt, og snakk selvfølgelig med slakteren din. Du har få bedre venner i denne verden enn en smart og pålitelig slakter.

For den viktigste delen, ikke server den med en gang. La biffen "hvile" i omtrent 5 til 10 minutter avhengig av tykkelsen. Dette gjør at saftene kan bevege seg tilbake i kjøttet. Hvilning skal gjøres på et sted som er omtrent romtemperatur og med bare et løst dekke over seg. For å teste teorien, prøv å skjære en biff i halvparten rett fra grillen. La andre halvdel hvile i fem minutter, og kutt deretter i den. Se hvilken som er saftigere.

Og selvfølgelig er den "ekte" viktigste regelen å øve. Jo flere biffer du griller, jo bedre blir du. Vær imidlertid oppmerksom. Hver gang du griller, bør du ta hensyn til været, maten og grillen. Slik lærer du å være en stor griller.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Slik griller du perfekt biff. MatPrat (Kan 2021).