Hvordan lage grill oksekjøtt

Pin
Send
Share
Send

 • Brisket Sandwich. Angående BBQ Inc.

  Brisket regnes som den mest utfordrende grillen. Dette enorme, tøffe kjøttstykket tar timer og timer å røyke til perfeksjon. Dette betyr en øm, smaksrik skive av perfeksjon og har dristige smaker og sier ganske enkelt at dette er grillmat.

  Denne metoden for røkt brisket er grei, og selv om det vil ta litt tid, er det lett så lenge du kjenner røykeren din og har tålmodighet til å la den nå riktig temperatur. Brisket for denne metoden er et stort, fullstendig ikke-trimmet biff av biff. Den skal være over 12 pund og ha mye fett. Hvis du ikke finner dette snittet, kan du spørre slakteren. Hvis han ikke har det, finn en annen slakter.

  Hva du trenger:

  • En stor, ikke-trimmet storfekjøtt
  • En stor røyker
  • Mye drivstoff til røykeren din (avhengig av hvilken type røyker du har)
  • En måte å tenne mer kull utenfor røykeren på (hvis du bruker kullrøyker)
  • Hardvedbiter
  • En god brisket gni
  • Kraftig aluminiumsfolie
  • En kjøttinjeksjonsnål
  • Et pålitelig kjøtttermometer
  • En god brisket mopp
  • En god brisket grillsaus
  • En form utskjæring kniv
  • Et veldig stort skjærebrett

  Denne prosessen kan ta opptil 24 timer før slutt, avhengig av banen du tar, så planlegg deretter.

  Fortsett til 2 av 12 nedenfor.
 • Utrimmet brisket. Angående BBQ Inc.

  Et stort, ikke-trimmet brisket vil veie mellom 10 og 20 pund, avhengig av forberedelse og kjøpssted. En røkt brisket vil gi halvparten av vekten under denne prosessen, noe som betyr at hvis du kjøpte en 12-kilos brisket, vil du få omtrent 6 kilo kjøtt når den er tilberedt. Dette er forårsaket av svinn under matlaging og tap av mye fett, mye av det fra trimming.

  Det er veldig viktig å kjenne brystet ditt. På den ene siden er et tykt lag med hardt fett. Det er et annet lag fett som renner gjennom midten på den tykkere enden av brisket. Det store kjøttstykket som renner langs bunnen kalles flata. Kjøttet mot oversiden (fettsiden) kalles poenget. Disse to kjøttstykkene løper i forskjellige retninger og byr på en utfordring når det gjelder utskjæring.

  Så, undersøk nøkkelen din nøye så kommer vi i gang.

  Fortsett til 3 av 12 nedenfor.
 • Trimmet Brisket. Angående BBQ Inc.

  Det kan være litt skremmende å se på et stort, hel biffbiff. Denne store massen av fett og kjøtt er sannsynligvis den største enkeltkuttet biff du noensinne har prøvd å lage mat. For å gjøre den klar for røykeren, må brisket rengjøres og pares ned til en mer håndterbar størrelse. Nå foreslår jeg ikke at det kuttes opp eller alt fettet blir skåret av, men det er lettere å jobbe med når det er riktig forberedt.

  Det er noen få steder å gjennomføre denne opprydningsprosessen. Jeg begynner med å gå over oksekjøkken og fjerne eventuelle løse kjøtt eller fett. En tynn stripe kjøtt som henger av siden kommer til å tørke opp og koke, så det er ingen vits i å beholde den.

  Når du har løst de løse bitene av, vipper du brisket på den kjøttligere siden. Her kan du finne deler av membranen som ligner på et stativ med BBQ Ribs. Selv om det ikke er nødvendig at du fjerner alt dette, synes jeg at det kan hindre at smaken og røyk kommer i kjøttet.

  Nå er det fettet. Et helt oksekjøtt har mye av det, for mye noen steder. Hvis du vet noe om røykebørste, vet du at fettet hjelper med å holde kjøttet fuktig under matlagingen og tilfører smak når det sakte brytes ned. Det viktigste fettet i brisket ditt er ikke de store bitene på fetthetten (den fete siden av brisket), men fettet i kjøttet. Dette er de små båndene av fett i kjøttet som vil gjøre det best. Jeg sier ikke at du trenger å fjerne alt fettet, men du bør kutte bort noen av de store, tykke bitene. Ikke kutt ned til kjøttet, bare skjær av det overskytende. Ved å gjøre dette, kan du redusere vekten på brystet med et halvt kilo og derved redusere den totale koketiden.

  Det er denne endelige vekten du må bruke i koketiden.

  Fortsett til 4 av 12 nedenfor.
 • Gni Brisket. Angående BBQ Inc.

  Det tar lang tid å røyke storfekjøtt, så du og brystet trenger en god natts søvn før du setter i gang. Dette er den perfekte tiden til å smake smaken inn i brisket. Påfør et godt gni, pakk det tett i folie og sett det bort i kjøleskapet over natten. På denne måten er kjøttet klart til å gå rett til røykeren.

  Når du bruker BBQ-gni på brisket, må du ikke bekymre deg for å få den på fettet. Sikt på det utsatte kjøttet siden det er der vi vil ha smaken. Påfør så mye gni som vil feste seg. Kjøttet holder det det trenger.

  Når du påfører gnidd på brisket, gjør du det på et stort ark med kraftig aluminiumsfolie (20-tommers bredde er best). Dette forenkler prosessen ved å la deg pakke den inn med all gni inni og oppbevare den i kjøleskapet. Fuktigheten fra brisket vil gjøre gni til en pasta som vil hjelpe den å feste seg til kjøttet og hjelpe den med å absorbere smakene.

  Ved å la gnitten ligge på kjøttet i lang tid, vil den absorbere dypere i kjøttet. Dette er ikke nødvendig, men det hjelper. Det er mulig å bruke gniddet og legge det rett på røyken.

  Fortsett til 5 av 12 nedenfor.
 • Injiserer Brisket. Angående BBQ Inc.

  Fordi brisket er så tykt, er det lurt å få smaken og ekstra fuktighet dypt inn i kjøttet. For å gjøre dette er det viktig at du vet hvor kjøttet er. Dette var grunnen til at det var nødvendig at du startet dette prosjektet ved både å undersøke og få en følelse av brisket.

  En injeksjonsmarinade er en tynn løsning som blir plassert i en kjøttinjektor. Det er viktig å sørge for at marinaden vil passere gjennom nålen. Det er flere brisket marinader som du kan bruke, eller du kan bare ta noe av gni du brukte tidligere og bland det med like store deler olje, vann og eddik. Jeg foreslår at du bruker en olje og cidereddik av god kvalitet.

  Legg marinaden i injektoren og sprøyt den inn i de kjøttfulle delene av brisket hver tomme. Bruk små mengder. Innsprøyting for mye vil ganske enkelt føre til at det lekker ut når kjøttet trekker seg sammen fra varmen.

  Det er best at du gjør denne injeksjonen rett før du legger oksekjøttet på røyken. Hvis du gjør det før du kjøler ned, vil dråpet i temperaturen på kjøttet føre til at marinaden skyver ut over natten.

  Du kan lagre den gjenværende injeksjonsmarinaden som skal brukes som mopp senere.

  Fortsett til 6 av 12 nedenfor.
 • Brisket on Smoker. Angående BBQ Inc.

  Med storfekjøttet er det på tide å gjøre røyken klar. Du vil trenge mye drivstoff fordi røykeprosessen tar lang tid. Det jeg gjør er å nesten fylle brennkammeret på røyken med god klumpekull. Så heller jeg i en skorstein full av brennende trekull. Denne brannen sprer seg langsomt gjennom kullet og holder røykeren varm i lang tid. Å kjenne røykeren din er selvfølgelig hemmeligheten bak suksessen.

  Juster røyken slik at den holder en temperatur på rundt 225 F / 110 C, i hele steketiden. Husk at brisket må koke hvor som helst mellom 1 1/2 og 1 time per pund. Ikke alle briskets er laget likt, så koketiden vil variere. Også vinden, utetemperaturen og fuktigheten spiller en stor rolle i koketidene, så vær forberedt på å justere deretter.

  Når det gjelder røyken, er det viktigere at du har god forsyning tidlig. Når brisket først fortsetter, vil du legge til ved for å generere røyk. Kjøttet tar opp mindre røyk, jo mer kokt blir det, så mesteparten av røyksmaken kommer inn i kjøttet i løpet av de første to timene i stedet for de siste fire.

  Til og med oppvarming er viktig for å få brisket tilberedt riktig. Dette er grunnen til at det er veldig viktig å kjenne røykeren din godt. Avhengig av hvor røykerens ildkasse er plassert, kan det hende du må rotere brystet slik at det koker jevnt. Det kan også være lurt å snu brisket. Dette er viktig hvis brisket varmer fra bunnen, da du ikke vil at bunnen skal brenne.

  Når brisket er plassert på røyken, må du sørge for at det er god luftstrøm rundt alle sider. Dette vil gi en jevn røykkontakt. Når du legger brystet på røykeholderen, skyver du det sammen fra alle sider. Når kjøttet koker, krymper det. Unnlatelse av å komprimere kjøttet kan føre til at det strekker seg ut på røyken, noe som gir et tøft eller tørket brisket.

  Hvis røyken blir varm til siden, anbefaler jeg å plassere den brisket fettsiden opp. Hvis røyken din varmer nedenfra, så vil jeg foreslå at du legger den fyldige brisket-siden ned (se Brisket - Fat Side Up / Fat Side Down?).

  Fortsett til 7 av 12 nedenfor.
 • Slå Brisket. Angående BBQ Inc.

  Det er best å ikke flytte brystet for ofte. Jeg anbefaler at hvis du trenger å rotere eller vende pusten, gjør du det ikke mer enn annenhver time. Når du flytter brystet ditt, er det et godt tidspunkt å bruke litt mopp (eller baste) på kjøttet for å erstatte all fuktighet som går tapt under flytting.

  Det er veldig viktig å kjenne røykeren din. De fleste kjøttrøykere har jevn varme, men hvis din ikke gjør det (er varmere til den ene siden), roter du ofte. Hvis oppvarmingen er jevn, foreslår jeg å vri og rotere en gang, halvveis i koketiden. Dette eliminerer ujevnheter i komfyren, uansett hvor liten den er, og utjevner skorpedannelsen rundt brisket. Det hjelper også å la overflødig fett renne bort.

  Fortsett til 8 av 12 nedenfor.
 • Mopping Brisket. Angående BBQ Inc.

  Mopping av brisket gir fuktighet til overflaten, men viktigst, smaken. Dette gjøres best i løpet av andre halvdel av røyketiden. En enkel måte å lage en mopp på er å ta noe av gniddet som brukes til å smake brisket og tilsett vann, olje og eddik. En god mopp skal løpe. Dette er ikke en tykk grillsaus, men et vannig smakssmak. Mopping flere ganger vil tillate disse smakene å bygge seg opp i den crusty overflaten av kjøttet.

  For å la skorpen danne seg, unngå å klemme i løpet av den siste timen av steketiden. Jeg anbefaler også at moppen er varm. en kald mopp vil bremse kokeprosessen. Bruk en mopp som er oppvarmet til omtrent 60 grader C. Moppen skal verken avkjøle eller varme kjøttet.

  Fortsett til 9 av 12 nedenfor.
 • Brisket temperatur sjekk. Angående BBQ Inc.

  Brystet har stekt i mange timer, og nå begynner du å lure på når den skal være klar. Det betyr at det er på tide å sjekke temperaturen. På grunn av den blandede kjøtt- og fettstrukturen i brisket er dette ikke så greit som du kanskje tror. Fett varmes opp raskere enn kjøtt, slik at du kanskje opplever at den indre temperaturen i brisket ditt er veldig forskjellig, avhengig av hvor du leser.

  Du må ta temperaturen flere steder, med sikte på et tykt kjøttstykke. Bruk et pålitelig, raskt lest kjøtttermometer. Du skal kunne føle forskjellen mellom fettet og kjøttet når du setter inn sonden. På dette tidspunktet er fettet omtrent like fast som varmt smør. Kjøttet derimot skal gi litt motstand når du setter inn sonden.

  Se etter en indre temperatur over 175 F / 80 C. Dette er utover godt gjort for storfekjøtt, men fremdeles for kult til et godt stekepøl. Til syvende og sist leter du etter en temperatur over 185 grader F, så når den når 175, er det på tide å pakke brystet i et tungt lag folie og fjerne det fra røyken.

  Fortsett til 10 av 12 nedenfor.
 • Innpakket Brisket. Angående BBQ Inc.

  Når brisket nærmer seg ferdig, er det på tide å låse den gjenværende fuktigheten inn og la den bli ferdig, noe som gjør ømheten perfekt uten å tørke ut. For å gjøre dette, må du pakke pusten i aluminiumsfolie så tett du kan, holde den varm og la den indre temperaturen fortsette å stige.

  Det du sikter til er en jevn temperatur i hele brystet rundt 85 grader. Siden overflaten og fettet er mye varmere enn midten av brystet, trenger du bare å holde brystet varmt for å la det varme fortsett å lage mat i sentrum. Dette kan gjøres på flere måter. Konkurransekokker vil plassere brisket (e) i en kjøligere for å holde varmen. Du kan ta det innpakkete brystet ditt og feste det i et tungt håndkle for å holde varmen. Jeg la det innpakkete brystet på røyken og lukker alle ventilene for å slukke bålet. Røykeren vil forbli varm nok til å fortsette prosessen, men vil ikke tilsette for mye ekstra varme som kan føre til at brisket skal koke over.

  La risen fortsette på denne måten i 30 minutter til en time før du kontrollerer den indre temperaturen igjen. Når du har nådd 85 grader C, er brisket kokt og uthvilt.

  Fortsett til 11 av 12 nedenfor.
 • Carving Brisket. Angående BBQ Inc.

  Å snekke en brisket er mer en kunst enn en vitenskap. Det krever med andre ord erfaring mer enn teknikk. Hvis du går sakte og ser på hva du klipper, bør du ikke ha mye problemer med å få et stort antall gode skiver bare perfekt til servering.

  Begynn med å skjære ned fettlaget på toppen av brisket for å eksponere kjøttet. Arbeid deretter fra den tynne, firkantede enden av brisket, og skjær lange tynne skiver omtrent tykkelsen på en blyant. Hvis du synes at busten er litt tøff, kutter du den tynnere. Hvis brisket begynner å falle fra hverandre, kutt skivene tykkere. Når du jobber deg, kan du fjerne alle store fettstykker.

  Når du kommer til punktenden av brisket finner du et andre lag med kjøtt på toppen. Du skal nå kunne se fettstrimlen som deler disse to delene. Skjær gjennom dette fettet og fjern punktet fra leiligheten. Kornets punkt løper annerledes enn flata, så det må kuttes i den andre retningen.

  Med praksis bør du ikke ha noen problemer med å snekre et brisket, og når alt kommer til alt er kjøttet så bra, det er få som har noe imot det ikke blir kuttet for å vinne en konkurranse.

  Fortsett til 12 av 12 nedenfor.
 • Skivet brisket. Angående BBQ Inc.

  Tradisjonelt serveres røkt brisket varmt på en tallerken. Ofte tar den veien inn i smørbrød. En saus er alltid valgfritt med brisket, men hvis du er så tilbøyelig vet jeg om en rekke flotte brisket grillsauser. Dette er et så fantastisk måltid at det virkelig holder helt opp av seg selv, men du kan toppe med fersk hakket løk og servere med sylteagurk for å runde det ut.

  Røkt brisket er også en fantastisk ingrediens i så mange retter. Hvis du tilfeldigvis har rester, kan du prøve å legge den til hvilken som helst oppskrift som bruker storfekjøtt. Dette gjør en flott chili, taco eller omelett. Jeg har tilberedt hele briskets, bare til restene. Hvis du ikke skal spise den neste dag eller to, er det best å støvsuge forseglet brisket og fryse. If vil holde seg bra på denne måten i flere måneder og kan varmes opp igjen ved å legge den forseglede ryggen i kokende vann i omtrent 20 minutter. Ved å gjenoppvarme på denne måten bevares røyksmaken bedre.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).