Å grille ørret er raskt og enkelt

Pin
Send
Share
Send

Ørret er en perfekt fisk til grillen og smaker godt med litt røyk fra tre. Enten du vil koke opp individuelle fileter eller hele fisken, er det en ganske enkel prosess, og du kan tilsette en rekke smaker eller eksperimentere med forskjellige oppskrifter. Det er noen få triks som hjelper deg med å lage den perfekte grillede ørreten og forhindre at fiskene dine faller fra hverandre mens den koker.

Når du kjøper ørret, vil du få en fisk som er akkurat i riktig størrelse for tallerkenen, omtrent 6 til 8 centimeter lang. Dette gjelder enten du får en hel fisk eller bare fileten. For ørretfileter er det bra å få dem litt større fordi de har en tendens til å holde bedre sammen.

Du vil også sørge for at fisken er fersk og ren. Se etter blanke vekter med fast, hvitt kjøtt. Fisken skal være tom for misfarging og tørkede kanter. Det kan ha en svak lukt, men det skal ikke lukte fiskig. Hvis du kjøper hel fisk, må du sjekke om øynene er fine og klare og ikke skyet.

Ørret er litt mer delikat enn andre fiskeslag og har en tendens til å falle fra hverandre hvis den ikke håndteres forsiktig. Det er imidlertid ikke så vanskelig å holde en filet sammen mens du griller. Den første hemmeligheten er å sørge for at grilloverflaten din er ren mat som holder seg til skitne overflater, ikke det varme metallet. Før du varmer opp grillen, må du rengjøre risten grundig og bruke litt olje på den.

Det er mange grilleverktøy du kan kjøpe, men når det gjelder å holde ørreten intakt, er det du virkelig trenger en nøye valgt slikkepott. Hvis du liker å grille fisk, vil en betydelig spatel som er veldig tynn være et verdifullt tilskudd til hagen din til matlaging.

For å hindre at ørreten faller fra hverandre, må du holde den godt støttet når du blar, så det er nødvendig med en slikkepott som er stor nok til å plukke opp en hel filet. Spatelen skal bare berøre fisken to ganger: en gang for å vende den og en annen gang for å løfte den av grillen. Ingen pirking, rusling eller leking - det er det som får deg i trøbbel.

Du kan også bruke en grillkurv eller en fiskekurv for å holde fisken sammen mens du koker den. Disse fungerer bra og bokstavelig talt hjelper deg å få tak i fisken din.

Den andre hemmeligheten er at ørret skal grilles varm og rask. Få grillen din så varm som den vil gå. Vend fileten når overflaten vender oppover skifter farge, og ta den av grillen når fargeendringen har nådd midten av kjøttet.

Du kan grille en filet på omtrent 8 minutter eller mindre. En hel fisk bør ta litt mer enn 12 minutter.

Ørret har en fantastisk naturlig smak. Når den er grillet, er den så god at du virkelig ikke trenger å legge noe til det. Hold krydderne enkle og rene, med bare noen få lette smaker som urter, salt og sitrusfrukter. Hvis du lager fileter, er litt olivenolje, sitronsaft og salt alt du trenger. En dryss av fersk persille på slutten er den perfekte prikken over i’en.

Den store fordelen med å grille en hel ørret er at du ikke trenger å bekymre deg for mye om at den faller fra hverandre og at du kan stappe fisken med alle slags smaker. Pakk en hel ørret med sitron- og kalkskiver, hele kvister rosmarin og fedd hvitløk. Når fisken er kokt, kommer huden lett av, og du kan raskt trekke beinene rett ut av fisken.

Hvis du bare kommer i gang, kan du føle deg litt bedre etter en oppskrift, og det er mange av dem rundt som kan tjene som inspirasjon. Prøv for eksempel en campout ørretoppskrift der du krydder en hel ørret med salt, pepper og timian, og pakk deretter fisken med bacon. Det fungerer like bra for en fersk fangst som for en hel ørret fra butikken.

Et annet populært alternativ er å lage ørret av sedertre. Denne metoden eliminerer behovet for å snu fisken, så det er ingen frykt for at den faller fra hverandre. Treverket gir også en fin smak som forbedrer ørretens smak perfekt.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).