Tips for grilling av kveite

Pin
Send
Share
Send

Kveite er en fast, kjøttfylt, kjøttaktig hvit fisk som kan tilberedes på mange måter. Det selges som fileter eller steker, med eller uten skinn (som er spiselig). Det møre kjøttet har en noe søt smak og trenger derfor ikke mye krydder. Kveita er lite i fett og rik på omega-3 fettsyrer, noe som gjør det til et sunt valg når du leter etter et lettere måltid. Men på grunn av dette veldig lavt fettinnholdet, kan det tørke ut lett, så kokemetoder som bruker en væske som krypskyting pleier å være de beste. Men hvis du er forsiktig, kan du grille en kveite biff eller filet til perfeksjon.

Kveite kan få opp til 500 pund, men høstes vanligvis på omtrent 50 til 100 pund. Jo mindre kveite, jo bedre blir fisken. Kylling kveite er den minste på rundt 10 kilo og er den beste typen å kjøpe, og den dyreste. Når du velger fersk kveite, velg fisk med en frisk lukt (lukter ikke fiskig), fast kjøtt og et fuktig utseende. Kjøper du frossen rå kveite, må den være frossen fast; Hvis du kan tømme det, ikke kjøp det. Husk at frossen kveite har mindre fuktighet enn fersk, så den vil tørke ut raskere. Kveite biff er lettere å grille enn fileter, men du kan velge enten - bare pass på å følge noen tips hvis du kjøper filetene.

Det største trikset for å grille kveite rett er å sørge for at du oljer kokeplaten din før du begynner å forhindre at fisken fester seg. Når fisken begynner å feste seg, vil du ha mye problemer med å løsne den, og den vil ende opp med å falle fra hverandre - og falle gjennom grillristene. Dette gjelder spesielt filetene. Hvis du velger fileter, vær veldig skånsom og hold overflaten oljet for å unngå å feste. En grillkurv eller fiskekurv kan gjøre jobben mye enklere. Biff som er skåret over kornet i kjøttet holder bedre sammen, så hvis du er bekymret for at fisken klistrer seg til grillen, må du velge kveite-biff.

Hvis du velger å marinere kveite før du griller, bør du bruke en mild marinade og holde marineringstiden på et minimum. Sterkt sure marinader kan bryte ned kjøttet og føre til at det faller fra hverandre når du steker og gjør det vanskelig å grille. Tørre gnir og baster fungerer veldig bra med kveite, men på grunn av fiskens milde smak trenger du ikke mye smakforbedring.

Fordi denne fisken vil tørke ut lett, er grillingstiden på kveite ganske kort. Så sørg for å følge nøye med på den for å unngå overkokt. En 1-tommers kveite-biff grilles opp på omtrent 10 minutter over middels høy varme, mens tynnere kutt og fileter kan koke på så lite tid som 6 minutter. Snu bare en gang under stekingen for å unngå at kveiten faller fra hverandre, og hold varmen på middels høy (se for brenning).

Kveita er klar til å spise når kjøttet er ugjennomsiktig gjennom midten. Hvis du ser på rå fisken, vil du merke at den har en blank glans og et gjennomskinnelig utseende. Når denne egenskapen er helt borte og kjøttet ikke er gjennomsiktig og tørrere, er fisken klar. Du kan også fortelle at det er klart når kjøttet lett flasser med en gaffel. Enten det er en filet eller en biff, bør du kunne trekke kjøttet fra hverandre helt gjennom når du serverer det. (Hold en gaffel eller et lignende spiss verktøy hendig når du griller, slik at du kan teste for doneness.) En siste måte å teste for doneness er å sjekke den indre temperaturen; et kjøtttermometer må lese 145 F / 63 C når kveita er klar til å komme av grillen.

Granen

Kveite og krydret, kveite er en av de mest allsidige og sunneste matvarene du kan lage mat. Grillet kveite er ypperlig i kebab, elendige, salater, smørbrød og selvfølgelig i seg selv. Grillet kveite over en seng med grønnsaker eller toppet med en fersk kapersalsa er en deilig middag som løfter sommergrillen til neste nivå. Du kan også prøve å erstatte den i favorittoppskriftene dine som kanskje krever annen fisk eller kylling.

Hvis du ikke finner kveite eller leter etter en lignende fisk, kan du prøve stripete bass eller torsk (for biff), og flyndre eller fiske etter fileter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kveite på grillen (Kan 2021).