Slik lager du gresskar

Pin
Send
Share
Send

Gresskaret tilhører familien Cucurbitaceae, som også inkluderer agurker, squash og meloner. Ordet kommer fra det greske ordet pepôn, som betyr "kokt av solen." Gresskaret er antagelig hjemmehørende i Amerika, nærmere bestemt Mellom-Amerika, og ble utvidet mye av indianerne da de første kolonistene landet. Innfødte amerikanere benyttet seg av gresskaret godt ― de bakte eller kokte det, laget supper av det, og de brukte det tørkede, malte måltidet i brød og puddinger, omtrent som kornmel. Gresskarpai ble servert ved pilegrims sin andre høsttakkefest i 1623, og er fremdeles en av landets favorittdesserter, og det er en viktig høsttakkefest-tradisjon over hele landet.

Selv om hermetisert gresskar vanligvis brukes til gresskarendesserter og supper året rundt, kan fersk kokt gresskar pures og brukes i en hvilken som helst oppskrift som ber om gresskar. Mindre gresskar, som sukker gresskar, er best for matlaging, og gir søtere og mer mørt kjøtt enn de veldig store gresskarene.

Illustrasjon: Bailey Mariner. © Granen, 2019

Gresskarpuré er en utmerket måte å bevare fersk gresskar på, og den kan fryses i porsjoner.

Å dampe: Halver gresskaret; Fjern frø, papirmasse og den tynnede delen. Skjær i små biter og skrell. Plasser i en damper eller et dørslag i metall som vil passe i en tildekket gryte. Legg over kokende vann, dekk til og damp i ca 50 minutter, eller til de er møre. Mos, puré i en blender eller matprosessor eller sett gjennom en matfabrikk. Bruk i hvilken som helst oppskrift som ber om gresskarpuré.

Å koke: Halver gresskaret; Fjern frø, papirmasse og den tynnede delen. Skjær i små biter og skrell. Dekk til med lettsaltet vann og kok opp i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Mos, puré i en blender eller matprosessor eller sett gjennom en matfabrikk. Bruk i hvilken som helst oppskrift som ber om gresskarpuré.

For å fryse, skje avkjølt, moset gresskar i frysebeholdere, og etterlot 1/2-tommers hodeområde. Frys i flere måneder, og tine i kjøleskapet over natten før du bruker den.

Et 5-kilos gresskar vil gi omtrent 4 1/2 kopp mos, kokt gresskar. En boks gresskar, 15 til 16 gram, gir omtrent 2 kopper potetmos.

Gresskarfrø, også kjent som pepitas, kan stekes og drysses på salater og supper, blandes til bakevarer eller spises som et knasende mellommåltid. Etter fresing, sett i et dørslag og skyll grundig og fjern massen. Plasser på en bakeplate for å tørke (ikke bruk papirhåndklær da frøene klistrer seg). Den raskeste måten å tørke ut frøene er å plassere frø på en oljet stekeplate og sette i en 300 F ovn i 30 minutter. Kast så frøene med olivenolje og salt (og eventuelle andre krydder du foretrekker) og sett tilbake i stekeovnen i 20 minutter.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).