Hvordan velge en perfekt moden fersken

Pin
Send
Share
Send

Ferskener er blant de sjeldne fruktene som er i stand til å virkelig kunne modnes, ikke bare mykne og råtne etter at de har blitt plukket. Dette er gode nyheter for fersken-lidenskapelig - du kan kjøpe fersken i en rekke modenheter og vite at du kan fullføre modningen av dem hjemme. Slik bedømmer du en perfekt moden fersken:

Modne, ferskt ferske med gule kjøtt skal ha en gylden fargetone bak sin rødlige rødme. Den rødmen er ikke et tegn på modenhet, det er akkurat der solen skinte på fersken. Denne fargen er lettest å se på stengelen fordi en liten bit av solen treffer fersken der, og fersken har ikke en tendens til å utvikle noe rødme der de fester seg til treet. En lysere gul farge betyr en mindre moden fersken. Unngå fersken som fremdeles har en grønn farge på fargen. Sjekk også fersken for blåmerker, riper eller flate områder - du vil ikke ha noen av disse. Hopp også over fersken med skinnende hud, de ble sannsynligvis holdt kjølt etter høsting for lenge og tørket ut.

De fleste fersken skal lukte slik du vil at de skal smake. Ingen lukt betyr vanligvis ingen smak, og at fersken din ennå ikke er moden. Vet at noen varianter kan ha god smak uten den knock-you-out fersken lukten. Hvis du handler på et bondemarked, kan du be bonden om veiledning om sorten du vurderer.

Som enhver frukt, skal fersken føles tung for størrelsen. Mer spesifikt, men gir av en fersken kjøtt kan fortelle deg mye om hvor moden det er. Hold fersken i håndflaten, pakk fingrene lett rundt fersken, og klem forsiktig for å måle hvor hard eller myk fersken er:

  • Baseballharde fersken bør legges igjen; de ble plukket før de var klare og vil sannsynligvis aldri modnes ordentlig.
  • Tennisballlignende fersken er ikke klare til å spise, men er utmerkede kandidater for å ta med hjem for å bli modnet for å spise senere i uken.
  • Ekte "gi" når du klemmer betyr at fersken umiddelbart kan spises eller utelatt på disken for en dag eller to først. Disse ferskenene er flotte å bruke i bakervarer, fordi de holder formen bedre enn mykere modne prøver.
  • Myke fersken vil blåmerke litt når du klemmer. Disse er klare til å spise akkurat nå.
  • Supermyk fersken er allerede forslått, bare fra å sitte der. De er en smule overmoden, men kan gjøre for velsmakende, hvis de er svært saftige og rotete.

Hvis du på en eller annen måte ender opp med en dunaktig fersken, har du sannsynligvis funnet et eksemplar som er plukket ut når det enten var for grønt eller altfor modent og så kjølt, og deretter brakt til romtemperatur. Unngå selgeren som solgte den fersken til deg i fremtiden.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).