Beste BBQ-sauser til ribbe

Pin
Send
Share
Send

De beste sausene til ribbeina har en tendens til å være tykke og klissete, slik at de belegger ribbeina og blir liggende på kjøttet når du spiser dem. Mens de fleste av disse sausene er tomatbaserte, er det mange varianter.

Enhver saus som inneholder sukker (som tomater gjør) vil brenne ved temperaturer over 130 ° C. Hvis du lager mat ved temperaturer over dette, må du vente til ribbeina er kokt før du påfører saus. Dette vil forhindre svie og du vil ikke ha sorte ribber.

Tilbered disse sausene i større partier og ha i kjøleskapet mellom 1 og 2 uker i en glassbeholder. Unngå å smake og tømme skjeen fordi sausen vil gå dårlig og bli sur før du vet ordet av det. Oppvarm alltid sausen før du bruker den. Lagre aldri saus som har vært i kontakt med kokt eller ukokt kjøtt.

 • Granen

  En flott ribbesaus bør koke på ribbeina, lav og sakte slik at den kan synke ned i kjøttets porer og skape en klebrig skorpe på overflaten. Det er tilfelle med denne sausen, laget på en base av ketchup og smaksatt med sukker, krydder og flytende røyk for en ekte BBQ-smak.

  Holder i en uke i kjøleskapet.

 • Sabrina S. Baksh / Angående BBQ Inc.

  I Kansas City får du typisk en tykk tomatbasert saus som er søt og ofte krydret. Den klassiske grillsausen vår er rik, mørk i fargen, vakkert skinnende på favorittribben, og også klissete og søt.

  Siden dette er en søt saus laget med sukker, bør du unngå at temperaturen din stiger over 265 F siden den lett brenner.

 • Iain Bagwell / Stockbyte / Getty Images

  Whiskybaserte grillsauser har en lang historie i Sør. Vår søte tomatbaserte saus får den fantastiske whiskysmaken, og sukkeret og krydderene temmer det. Lag sausen noen dager i forveien for at den skal få tid til at smakene smelter sammen og at whiskyen blir myk.

  Oppskriften starter med å småkoke en kopp Jack Daniel's Tennessee Whisky og smake den med ketchup, brunt sukker, eddik, sitronsaft, Worcestershire saus, hvitløk, sennep, salt og pepper. Husk at til tross for tilberedningsprosessen, vil sausen beholde omtrent 40% av alkoholen, så server sausen på siden og gi et alternativ til de som ikke ønsker å konsumere alkohol.

  Holder i en uke i kjøleskapet.

 • Juanmonino / Getty Images

  Vår velsmakende grillsaus har en gammeldags tilnærming til å lage saus ved å bruke kyllingbestand som base. Dette er en flott saus til all slags grillmat, men den perfekte blandingen til ribbe, og fordi den er mild varme, er den god for barna.

  Holder i 2 uker i kjøleskapet.

  Fortsett til 5 av 9 nedenfor.
 • LOVE_LIFE / Getty Images

  Mange kommersielle grillsauser bruker flytende røyk eller røyksmak for å gi dem den "autentiske" grillsmaken. I sausen vår bruker vi røkt jalapeños (chipotles) i stedet for et snev av den forkullede smaken. Ketchup, brunt sukker, eplecidereddik og Worcestershire saus avrunder de sterke smakene som går i sausen.

  Dette er den perfekte grillsausen til ribbe som ikke har blitt røykt.

  Holder i en uke i kjøleskapet.

 • RitaE / Pixabay

  Hvis du har en tallerken med røykfylte ribbe i den ene hånden, er sjansen stor for at en iskald brus er i den andre. Ta en flaske Dr. Pepper og bruk denne brus til fantastisk bruk i en søt saus som er perfekt på ribbeina.

  Dr. Pepper reduserer med ketchup, mild chilipulver, søt paprika, cider eddik, brunt sukker, blant andre ingredienser. Se på gryten din og rør for å unngå at det renner over på grunn av kulldannelsen i brus eller forbrenning på grunn av det høye sukkerinnholdet. Tilsett flytende røyk etter smak.

  Smør ribbeina med denne sausen og la den koke på plass for smokey og perfekt klissete ribbe.

  Holder i en uke i kjøleskapet.

 • mphillips007 / Getty Images

  Denne klassiske grillsausen er spesielt designet for gode grillribb og gir deg de beste oddsen for å lage det beste ribbeholder du noensinne har laget.

  Kok tomatsaus, hvitløkspulver, paprika, sennep, eddik, løkpulver, basilikum, cayennepepper, svart pepper og salt. Bland det til det er tykt.

  Holder i 5 dager i kjøleskapet.

 • mphillips007 / Getty Images

  Fra den legendariske pitmaster Mike Mills er denne prisbelønte grillsausen et arbeid av kjærlighet. Belastet med smak, balanserer denne sausen søtheten til epler, smaken av eddik og røyken av bacon. Ville du tro at det inkluderer soyasaus?

  Holder i 2 uker i kjøleskapet.

  Fortsett til 9 av 9 nedenfor.
 • Granen

  Balansert mellom søt og varm, inneholder denne sausen 1/2 kopp varm saus i Louisiana-stil for et lite spark. Tynnere enn de fleste BBQ-sauser, krever vår oppskrift i Memphis-stil melasse og sukker, så følg med på gryten og ikke la den brenne.

  Rør ofte til sausen har tyknet, men husk at Memphis-stil er tynnere enn andre. Ikke kok over.

  Holder i 2 uker i kjøleskapet.

Hva annet å gjøre med BBQ-saus

Hvis du har laget for mye saus og ikke vet hva du skal gjøre med den, her er noen forslag:

 • Bruk den som en marinade over natten på fjærkre eller storfekjøtt. Frys alternativt kjøttet belagt i saus og merk dem med smaken.
 • Bruk den som kjøttfelsaus.
 • Bland den med majones som salatdressing eller som en dukkert for råvarer, ostepinner (tequeños), innpakket pølser eller chips.
 • Legg 1/2 kopp saus i crockpot-chilien din.
 • Bruk den som en sandwich-saus.
 • Grill tykke ananasskiver belagt i saus.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).