Topp 5 grunner til å velge organisk te

Pin
Send
Share
Send

Mange kjøper økologisk te av helsemessige årsaker. Imidlertid er det mange andre grunner til å velge organisk fremfor konvensjonelt de voksne. Her er de fem beste.

 • Flavia Morlachetti / Getty Images

  En av de viktigste grunnene til at folk velger organisk te fremfor konvensjonelt dyrket te, er at organisk te er bedre for deg. Selv om det er sant at noen plantevernmidler og gjødsel fjernes under teprosessering, er mange av disse kjemikaliene vannløselige ... noe som betyr at de er i bladstrukturen og at de fjernes fra tebladene under steeping.

  I 2012 fant en større studie av Greenpeace at plantevernmidlet i kinesisk te ofte er veldig usunt. Tilsvarende fant en annen studie at å regelmessig drikke skadedyrsforurenset te gjør mer skade enn godt og faktisk kan redusere (snarere enn øke) levetiden.

  Dette er imidlertid et kortsiktig syn på hvorfor du som individ bør vurdere å velge organisk te fremfor konvensjonelt dyrket te. Nedenfor finner du fire flere grunner som ser på hvorfor vi som samfunn og en planet har det bedre med organisk te som normen.

 • pidjoe / Getty Images

  Vi har konstatert at det å drikke organisk te er ideelt for helsen din. Tenk deg at en del av jobben din er å spraye te felt med de samme kjemikaliene. Eller å blande dem i store bøtter. Eller å bruke dem for hånd. Og at masker og hansker ikke er så vanlig eller så god kvalitet der du bor. Ikke så bra, ikke sant?

  Gang på gang ser vi tebønder og feltarbeidere i India, Taiwan og andre steder sprøyte avlingene sine uten å bruke masker, hansker eller annet verneutstyr. Faktisk er sprøyting av kjemikalier på avlinger uten riktig beskyttelse og forsiktighet så vanlig at folk kan sprayes med kjemikalier ved å bare kjøre en vei langs teefeltet. Til tross for alt bevis på det motsatte, blir disse kjemikaliene sett på som trygge og til og med som nødvendige av mange bønder. Dette er synd fordi bøndene er de første som blir skadet av beslutningene sine om å bruke kjemikalier til å behandle landet de jobber og lever på.

  I dag er noen av de mest aktive talsmennene for økologisk teoppdrett de som har blitt påvirket direkte av de ødeleggende effektene av kjemiske teoppdrettmetoder. Disse inkluderer tebønder hvis foreldre og søsken har dødd av kreft eller av plantevernmiddelforgiftning, samt de som personlig har blitt sykemeldt av kjemikaliene de brukte på sitt eget land før de konverterte til økologisk teproduksjon.

 • stellalevi / Getty Images

  Det er noen store økologiske tefarm i verden. Imidlertid er flertallet av organiske gårder på mindre tomter som drives av mindre virksomheter. Dette har å gjøre med organisk jordbruk.

  Konvensjonelt jordbruk involverer alle slags kjemikalier som brukes for å forhindre at naturen "forstyrrer" avlingene. Men velstyrte økologiske gårder gjør det motsatte. De arbeider i harmoni med naturen for å håndtere forskjellige skadedyr og andre 'problemer'. Dette betyr typisk at gårdene ikke dyrker te som monokultur. Organiske tefelt kan ha naturlige gress og ugress som markdekke, eller de kan bruke permakultur for en mer omfattende tilnærming til å la naturen balansere seg naturlig i stedet for å prøve å skyve bort en slags 'problem' bare for å finne at den forårsaker en annen til overflaten.

  Utover dette er mindre virksomheter i Kina, Taiwan og mange andre teproduserende regioner familieoperasjoner. De har ofte mer etisk behandling av arbeiderne. Og mer av pengene du bruker pleier å gå mer direkte til bøndene selv, og skaper mer overflod i land der bønder har en tendens til å være fattigere.

 • shaifulzamri / Getty Images

  Denne er ganske enkel. Vil du heller drikke te laget av en plante som ble dyrket i en giftig, stressende situasjon eller en te som ble dyrket i harmoni med naturen? Hvilken ville føle deg bedre for deg? Hvilken ville gi næring til kroppen og ånden din mer? Hvilken en ville legge du i harmoni med naturen mer?

  Mange meditatorer og sensitive mennesker kan føle forskjellene mellom konvensjonelt dyrket og organisk te. Det er mistanke om at mange av de negative bivirkningene som noen mennesker føler av å drikke for mye te (for eksempel jitteriness, søvnløshet og lignende) kanskje ikke er et direkte resultat av koffein i te, men av unaturlige kjemikalier som brukes i konvensjonell teproduksjon. .

  Noen mennesker hevder at konvensjonell te er "overlegen" enn organisk te fordi den leverer mer nitrogen til teplanter. Dette er imidlertid i beste fall en påfallende påstand. Det tilsvarer å si at noen på steroider er "overlegen" enn noen som trener på treningsstudioet.

  Det er også verdt å merke seg at det ikke er kjemiske plantevernmidler, ugressmidler, soppdrepende midler eller gjødsel laget spesielt for te. Kjemikaliene som brukes på teplanter er generiske og ble ikke laget for å svare på de unike behovene til teplanten og dens ideelle omgivelser.

  Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
 • Oleh_Slobodeniuk / Getty Images

  Konvensjonelt dyrket te er en av de mest ødeleggende avlingene i Asia. Fordi det ofte dyrkes i høyere høyder, skader kjemikaliene som brukes på konvensjonelle tefarm, ikke bare det lokale økosystemet, men renner nedover fjell og åser for å ødelegge andre gårder, skoger, elver og til og med hav som ligger mil og miles unna.

  Mange av sprøytemidlene som brukes i konvensjonell teoppdrift inneholder overflødige tungmetaller, som ikke bare dukker opp i visse ferdige teer, men også vasker nedstrøms for å forurense jord og vann andre steder. Og i mellomtiden forårsaker gjødsel som blir vasket nedover fjellene overbefruktning av andre avlinger og planter, og dreper mange elve- og havarter over tid.

  Videre er bruken av plantevernmidler ubalanse i økosystemet ved å drepe ikke bare skadelige avlyttinger, men også deres naturlige rovdyr (som edderkopper og marihøner). Plantevernmidler dreper ofte rundt 99 prosent av insektene på gården, og etterlater en liten bestand av skadelige arter hvis bestander sopp raskt og overhaler gården. I mellomtiden tar bestandene av gunstige organismer lengre tid å bli reetablert i økosystemet (fordi livssyklusene deres er tregere og de produserer færre avkom over en gitt tidsperiode). Denne situasjonen ber ofte om bruk av ytterligere kjemikalier eller hyppigere anvendelser av kjemikalier for å eliminere den store mengden skadelige insekter.

  På lang sikt vanskeliggjør bruk av gjødsel jorda, noe som gjør det vanskeligere og mer vanskelig for teplantene å vokse uten flere kjemikalier. Denne typen kjemiske avhengighet blir en ond sirkel der teplantene, bøndene, nærmiljøet, miljøet for øvrig og tedrikkerne alle mister.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).