Metoder brukt i autentisk meksikansk matlaging

Pin
Send
Share
Send

På mange måter er tilberedningsmetodene i Mexico veldig like de du bruker hver dag. Vanlige inkluderer steking, grilling og koking. Imidlertid kan bruk av molcajete eller en dampende bøtte være ny for deg.

Meksikanske innfødte hadde ikke ovner, så alt ble oppvarmet over en åpen ild. De brukte støpejernsgryter og panner og også keramikkvarer. I dag kan du få et lignende resultat ved å bruke en grill i stedet for ovnen din.

En annen metode som ble brukt var damping. Barbacoa ble laget ved å dampe kjøtt suspendert over kokende vann i en dyp grop. Kjøttet ble ofte pakket inn i kaktus eller bananblader.

Steking var også en populær matlagingsmetode. Velsmakende ting som taquitos, flautas og chimichangas er noen få eksempler på denne metoden.

Innfødte brukte også en "metate y mano", et stort verktøy laget av stein eller lavaberg. Den har en litt konkav overflate som du kan bruke slipesteinen til å male eller mase ingrediensene dine på. De brukte også en mindre "molcajete" (mørtel og pestle) for å slipe og mose.

Mange meksikanske retter er nå mye enklere å tilberede med moderne bekvemmeligheter. Tidligere, hvis du ville ha tamales, måtte du begynne med å male tørket mais med "molcajete." Nå kan du kjøpe masa (kokt, malt mais) av posen du raskt kan legge til andre ingredienser i.

I dag er det støpejernspanner som gjør det enkelt å lage hjemmelagde tortillaer. De har et rundt topp- og bunnstykke som du kan trykke sammen for å lage perfekte tortillaer hver gang. Det er også koker av springform som gjør flan så enkel som kake. En moderne metallkvern hjelper til med å male korn til masa.

Du kan bruke en nederlandsk ovn for å gjenskape prosessen med å dampe barbacoa og birria.

Grilling forbedrer også smakene i meksikanske retter ved å få frem den autentiske smaken som pleide å komme fra matlaging over en åpen ild. Carne asada er ypperlig når den grilles, det samme er fajitas. Nesten ethvert anstendig kjøttkjøtt kan marineres i meksikanske smaker og grilles for å få frem den varme, røyke smaken.

Koking eller småkoke er en fin måte å tilberede kjøtt og grønnsaker på. Bare legg kjøtt og / eller grønnsaker i en stor gryte med buljong eller vann og rikelig med krydder. La det småkoke hele dagen, og ved middagstiden vil kjøttet være mørt og falle fra hverandre. Det er en perfekt metode for strimlet oksetaco eller carnitas.

Store dampende gryter eller bøtter er nå tilgjengelige for å lage tamales. De koker store mengder tamales på en gang, og dampingen tilfører masa fuktighet.

Og sist, men ikke minst, treskjeer er den tradisjonelle metoden for å røre innholdet i en gryte. Store cupped brukes til å røre store gryteretter med gryte og slanke til sautée hvitløk og løk.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: RESTAURANT DASH Gordon Ramsay LOVES our food! (Kan 2021).