Enkel honning surdeigsstarter

Pin
Send
Share
Send

 • Totalt: 10 minutter
 • Prep: 10 minutter
 • Kok: 0 minutter
 • Utbytte: én batch (6 porsjoner)
Ernæringsretningslinjer (per porsjon)
92kalorier
2gfett
17gkarbohydrater
2gProtein
×
Ernæringsfakta
Porsjoner: én batch (6 porsjoner)
Mengde per porsjon
kalorier92
% Daglig verdi*
Totalt fett 2g3%
Mettet fett 1g3%
Kolesterol 0 mg0%
238 mg natrium10%
Totalt karbohydrat 17g6%
Kostholdsfibre 2g5%
Protein 2g
Kalsium 42 mg3%
*% Daily Value (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en servering som bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generell ernæringsråd.
(Ernæringsinformasjon beregnes ved hjelp av en ingrediensdatabase og bør betraktes som et estimat.)

En surdeigsstarter er en gjærbatteri, eller svamp, du lager for å tiltrekke villgjær. Starteren blir deretter lagt til surdeigsbrødoppskriften for å få brødet til å stige. Naturlige forretter begynner med bare mel og vann for å tiltrekke en vill gjær. For å lage en raskere surdeigsstarter tilsettes kommersiell gjær noen ganger til starteren, slik at bakeren ikke trenger å stole på de rette forholdene, og litt hell, for å tiltrekke seg en god bakegjær. Denne honning-surdeigsstarteren bruker kommersiell gjær for å komme i gang. Dette er veldig enkelt å gjøre. Bruk forretten minst en gang i uken til å lage et brød og fyll det på (mel det) med mel og vann etter hver bruk.

Instruksjonene jeg har her er enkle og enkle å følge. Selv om du aldri har laget en surdeigsstarter før, bør du kunne lykkes med denne grunnleggende startoppskriften. Det er et av de første parene jeg testet ut for år siden, da jeg bare lærte å lage surdeigsbrød til familien min. Resultatene fra denne oppskriften var deilig og full av god surdeigsmak. Jeg var i stand til å holde starteren i live i flere måneder før jeg valgte å teste ut en potetstarter (en person kan bare spise så mye brød).

Ingredienser

 • 2-1 / 2 kopper varmt vann
 • 1 pakke aktiv tørrgjær
 • 2 ss. honning
 • 2-1 / 2 kopper altmel

Trinn for å gjøre det

 1. Samle ingrediensene.

 2. Begynn med en ren, glass- eller keramisk bolle. Ikke bruk metallboller eller redskaper. Hell i vann, gjær og honning. Rør innholdet med tresleiv til gjæren er oppløst.

 3. Begynn å tilsette melet en halv kopp om gangen. Bruk en treskje til å røre inn mel til alle limpene er borte.

 4. Hell starteren i en en-gallon plastbeholder. Dekk med linduk og hold på plass med gummibånd. Sett det til side på et varmt sted i 5 dager, og bland innholdet hver dag. Oppbevares i kjøleskapet.

 5. For å etterfylle forrett, bland inn like store mengder vann og mel.

Sourdough Starter Tips:

Oppbevar gjær lagret i en lufttett beholder og i kjøleskap. Varme, fuktighet og luft dreper gjæren og forhindrer at brøddeig hever seg.

Oppbevar mel riktig slik at det ikke ødelegger.

Når honning tilsettes brøddeig, hjelper det å beskytte det bakte brødets fuktighet.

For å forhindre at honningen klistrer seg til måleskjeen din, strøk du skjeen i en liten mengde matolje.

Bruk flaskevann i stedet for tappevann for å lage brødene dine. Vannmyknere og klorert offentlig vann kan noen ganger drepe gjæren som trengs for å få brøddeigen til å stige.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).