Hvordan stoppe en avokado fra å bli brun

Pin
Send
Share
Send

 • Gran / Leah Maroney

  Avocado må være en av de mest populære og spesielt sunne fruktene på kjøkkenet. Bruksområdene er tilsynelatende uendelige. Imidlertid betyr å bruke en avokado vanligvis å forlate den til siste øyeblikk, fordi overflaten av frukten når den er skåret raskt blir brun. Avokado har et enzym kalt polyfenoloksydase under huden. Når avokadoen er kuttet, kommer enzymet i kontakt med oksygen i luften og gjør overflaten til kjøttet brun.

  Det er flere vanlige løsninger på dette problemet, inkludert å forlate gropen i sentrum, dekke avokadoen med sitronsaft, plassere en hudløs avokado i vann, eller lagre en avskåret avokado i en lufttett beholder med en kutt løk. Alle disse metodene vil bremse brunfargen, men fordi de påvirker smaken eller strukturen til avokadokjøttet, er de mindre enn ideelle løsninger for mange kokker.

  En bedre metode for å forhindre at avokadoer blir brune er å tømme frukt hele før du skjærer i den. Når frukten er kuttet, kan kjøttet eksponeres for luft i flere timer uten betydelig bruning. Denne teknikken læres av den berømte franskfødte britiske kokken Raymond Blanc. Som Chef Blanc forklarer, fungerer denne metoden ved å drepe enzymet som forårsaker brunfarging når avokadokjøttet blir utsatt for luft.

  Fortsett til 2 av 6 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Blancheringsteknikken krever noen få grunnleggende forsyninger:

  • Stor panne
  • Stor bolle
  • Isbiter
  • Modne avokado
  • Slisset skje
  • Timer
  • Håndkle

  Fyll pannen med kaldt vann og bring den raskt til å koke. Fyll deretter bollen med kaldt vann og tilsett en sjenerøs mengde isbiter for å lage et isvannbad.

  Fortsett til 3 av 6 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Bruk den slissede skjeen til å slippe en enkelt moden avokado forsiktig i pannen med kokende vann. Start tidtakeren, og la avokadoen ligge i vannet i nøyaktig 10 sekunder, fjern deretter avokadoen ved hjelp av skjeen. Hvis du koker avokadoen i mer enn 10 sekunder, begynner den å koke-hvis du lar den ligge i kortere tid, blir ikke enzymet ødelagt.

  Fortsett til 4 av 6 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Slipp avokadoen umiddelbart i skålen med isvann, så den er helt nedsenket. Dette vil forhindre at avokadoen fortsetter å koke. La avokadoen avkjøle helt, ta den deretter ut av vannet og tørk den med et kjøkkenhåndkle.

  Gjenta den samme prosessen for å tømme flere avokado etter behov. La vannet komme raskt tilbake for hver frukt, og fyll på isen i vannbadet når det smelter.

  Fortsett til 5 av 6 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Avokadoene dine er nå klare til å skjæres eller skrelles og brukes i favorittoppskriftene dine. De kan også lagres, uklippte, for senere bruk. Når det er kuttet, vil det være flere timer - typisk minst fire timer - før avokadoen begynner å bli brun. Browning kan forekomme raskere hvis avokadoen var for moden før du tapper.

  Hvis du lager guacamole, vil tilsetning av limesaft bidra til å forhindre bruning enda lenger. Dekk guacamolen med plastfolie til den er klar til å serveres.

  Fortsett til 6 av 6 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Dette er en forbløffet avokado som har sittet ute på en disk i 6 timer etter at den ble klippet. Det er bare små flekker med brunt som begynner å vises. Selv denne svake misfargingen ville holde seg borte enda lenger hvis avokadoen ble plassert i en lufttett beholder eller dekket med plastfolie.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).