14 spanske og latinamerikanske retter til brunsj

Pin
Send
Share
Send

Av en eller annen grunn ser brunch ut til å være et av de mindre vanlige sosiale samlingsformatene. Vi har oftere cookouts og middag eller cocktailfester, men brunsj har mye for det: du trenger ikke å reise deg ekstra tidlig eller gå sent til sengs, servering av brennevin er absolutt valgfritt, solfylte omgivelser gir folks gode humør , og kleskoden er vanligvis ikke masete.

Enten gjestene dine "bare" er din nærmeste familie eller en mellomstor vennegjeng på din neste uformelle hosting-anledning, hvorfor ikke tilby brunch med spansk og / eller latinamerikansk stil til menyen? Velg en vare eller tre fra listen nedenfor, og rund den deretter ut med valg av drikke, brød og / eller frukt.

Her er en håndfull menyideer med morsomme navn for å sette i gang kreative brunsjjuicer (kursiverte elementer er beskrevet i mer dybde nedenfor);

 • Conquistador: Spansk omelettpyntet med tomatskiver, crusty hvitt brød, hele Valencia appelsiner (skrell og spis), Dominikanske papaya og melkesmoothies
 • Cinco de Mayo: Churro Chips, egg som er kryptert med malt salsa (eller lag dine egne), bolillos (meksikansk hvitt brød), Moreliansk Gazpacho fruktsalat, aguas fresker og / ellerMeksikansk varm sjokolade
 • Caribbean Morning Breeze: West Indian Pumpkin Fritters, skivet tropisk frukt strødd med limesaft, hibiskuste (varm eller kald)
 • Keepin 'It Cool: Cold Tomato Gazpacho, Chicken Empanadas (servert ved romtemperatur), kjølte melonkuler og druer, iskaffe.
 • Armando Mejia / EyeEm / Getty Images

  En klassisk rett bestående av stekte egg plassert på en mais tortilla og badet i en deilig rød tomatsaus, huevos rancheros ble født i Mexico, men blir raskt en amerikansk favoritt. Sausen kan tilberedes en dag eller to før, og etterlater bare tortilla og eggesteking til selve brunsjdagen. Tjene huevos rancheros med noen refried bønner og et godt crusty brød, og du er praktisk talt ferdig med menyen!

 • Gran / Marian Blazes

  Både Costa Rica og Nicaragua hevder gallo pinto som deres nasjonale rett, og de fleste der ville sannsynligvis ikke gå en dag uten å spise minst en forenklet versjon av denne kombinasjonen av svarte eller røde bønner (avhengig av region), ris, paprika og koriander. Det er en solid vegetarisk rett på egen hånd, men følger ofte også med egg- eller kjøttretter, så den er perfekt til brunsj. Det beste av alt er at du kan bruke ris og bønner som er til overs fra andre måltider til å sminke gallo pinto!

 • Granen

  Denne typiske sammenblandingen av egg og poteter blir ofte referert til som Spanias nasjonale rett. Den kan serveres når som helst på døgnet som frokost, lunsj eller hovedrett, eller til og med (kuttet i små biter) som en forrett eller bar snack. Rester kan settes mellom brød og bli en sandwich. Hva bedre rett å ha som midtpunktet i brunsjmenyen?

 • ondacaracola-fotografering / Getty Images

  Smoothies laget med melk er allestedsnærværende i Latin-Amerika og laget med nesten alle slags frukt eller kombinasjoner av frukt som du kan forestille deg. Denne vil gi din spansk / latin brunsj akkurat den rette tropiske vri mens du hjelper systemet ditt med å prosessere måltidet på samme tid siden et enzym som er til stede i papayafrukt har nyttige fordøyelsesegenskaper.

  Fortsett til 5 av 14 nedenfor.
 • joannawnuk / Getty Images

  Bytt ut dine vanlige slappe frokostkaker til disse sprø fritters bare en gang, og du kan aldri gå tilbake! Kle dem opp med smør og sirup eller syltetøy, akkurat som du ville gjort med pannekaker, og du har en rett som er kjent nok til å være komfortmat mens du fremdeles er litt eksotisk.

 • nito 100 / Getty Images

  Tradisjonelt spist til frokost under fasten, torrijas er den spanske versjonen av det vi i USA kaller fransk toast. Disse pannestekte eggede brødskivene er vanligvis toppet med kanelsukker, og de lager en fantastisk søt karbohydratisk rett til en velsmakende hovedbrunsjrett.

 • nehopelon / Getty Images

  Ingen colombiansk eller venezuelansk verdt saltet hans ville brunch uten arepa eller to. Disse milde, smaksrike, salte kornmelkakene fungerer utmerket som base for stekte egg eller strimlet kjøtt, eller kan deles opp og stappes med kjøtt eller ost og strimlet kål. Yum!

 • Phillipe Desnerck / Getty Images

  Selv om det ikke vanligvis serveres til frokost i hjemlandet Spania, gazpacho er et fantastisk valg for brunsj på en varm dag. Denne klassiske retten som bare er laget av friske grønnsaker og litt eddik og olje (og eventuelt biter av foreldet brød) er del suppe, deldrikk, og vil være et flott lettere (men likevel veldig næringsrikt) element i en ellers tung meny.

  Fortsett til 9 av 14 nedenfor.
 • Granen / Robin Grose

  Mens vi har temaet gazpacho, kan vi ikke unnlate å nevne en deilig meksikansk versjon som har lite til felles med sin spanske navnebror. Dette gazpacho er faktisk en uvanlig fruktsalat laget med søt tropisk frukt, limesaft og et par uventede salte ingredienser. Moreliske Gazpacho kan godt være den mest øyeåpnende tingen du spiser hele året!

 • Granen / Robin Grose

  Hvis du leter etter en gryterett-stil til brunsj, er dette billetten: strimlet kylling, rikelig med ost og dag gamle maistortillas (i stedet for pastanudler) bakt til deilig perfeksjon. Stek poblano chiles, lag sausen, og kok og strimle kyllingen dagen før, og alt du trenger å gjøre på brunsjdagen er å sette sammen, bake og nyte!

 • Granen / Robin Grose

  Minner om begge spanske churros og latinamerikansk sopaipillas, disse bakte chipsene laget av mel tortillaer gir en behagelig crunchiness til enhver meny. Gi dem en søtet yoghurt som en "dyppesaus" (à la chips og salsa) for en morsom start på brunsj, eller server dem som en lett dessert.

 • Mockford & Bonetti / Getty Images

  Lettere og mer forfriskende enn andre varianter av en dampende sjokoladedrikke, meksikansk varm sjokolade vil gi søthet og bare et snev av deilig bitterhet til din latinamerikanske tema-brunsj. Server med søte brød (enten hjemmelaget eller kjøpt fra et meksikansk bakeri) for å dyppe, så lager du deilige minner.

  Fortsett til 13 av 14 nedenfor.
 • YinYang / Getty Images

  empanadas, bakt eller stekt deig fylt med noe søtt eller velsmakende, er en klassiker over hele Latin-Amerika og kan spises når som helst på døgnet. De kan lages store som hovedrett eller små til snacks, forretter eller en tilhørende side.

  Trenger du et lite kjøttkompagnement til en egg main? Tilby malt biff empanadas. Ville noe søtt være desserten å runde brunsjmenyen på? Lag litt søtt eple eller ananas empanadas. Mulighetene er nesten uendelige.

 • Alexandra Grablewski / Getty Images

  chilaquiles er den perfekte meksikanske sidedisken til et antall eggretter eller enda tyngre brunsjproteiner som pannestekte biff eller strimlet kjøtt. Den består av dag gamle maistortillas skåret i trekanter og stekt, deretter badet i en av Mexicos deilige kokesauser. Retten er mettende og smakfull, men utfyller (men konkurrerer ikke med) eggene eller kjøttet. Selv om det er noe arbeidskrevende å forberede, chilaquiles er veldig mye verdt din tid og krefter på et spesielt brunsjmåltid.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).