Hvordan lage den perfekte restaurantbiffen

Pin
Send
Share
Send

Du kan betale mye penger når du skal ut på en restaurant for en fin, smakfull biffmiddag. Eller du kan være hjemme og lage det selv! Alt du trenger er en god biff, en støpejernspannepanne, en gassgrill med sidebrenner (eller komfyr og stekeovn), smør og en høy-røykepunktolje (som avokadoolje), salt og pepper, og et par lange håndtakte tanger.

Å bruke en støpejernspanne er en av de beste metodene for å tilberede biffen din, men du må også sørge for at du begynner med en god biff for å få best mulig resultat. Snakk med slakteren din om å få et fint kjøttkjøtt som en benfri ribeye-bifffri-benløs fordi beinet kan redusere kontakten med pannen og derfor redusere mengden karamellisering utenpå kjøttet. Se etter en "valg" eller "prime" biff, men husk at prime grade vil koste mye mer.

Du bør også ha et godt øyeblikkelig lest digitalt termometer for å ta den interne temperaturen til biffen. Du vil ikke kutte i kjøttet før du er klar til å spise, så å ha dette verktøyet er den beste måten å bestemme doneness.

Husk også at denne tilberedningsmetoden bruker ekstreme temperaturer som kan smelte gjennom ovnsvotter, så vær veldig forsiktig!

10:51

Se nå: De 4 beste (og verste) metodene for matlaging av biff innendørs

 • Gran / Leah Maroney

  Når du har biffen din, kan du belegge den lett med olje. Velg en olje med et høyt røykpunkt, da oljen brytes ned ved høye temperaturer. Oljer som avokadoolje kan ta mye høyere temperatur enn de fleste.

  Det er veldig viktig at begge sider av biffen er godt belagt med olje, men det er ikke nødvendig å bekymre seg for kantene. Mens biffen ikke fester seg i pannen, trenger du oljen for å lede varmen fra pannen til kjøttet så raskt som mulig. Denne tilberedningsmetoden handler om hastighet, så hold deg i nærheten.

 • Gran / Leah Maroney

  Nå er det på tide å krydre biffen. Vanligvis inkluderer dette grovkvernet svart pepper og et grovt hav eller kosher salt. Oljen kommer til å holde krydderne på plass, og hvis du velger å lage en saus i pannen senere, vil dette gi den ekstra smaken.

  Bortsett fra salt og pepper, tilfører mange restauranter tørket persille eller andre urter til blandingen. Du kan bruke hva du vil, men hold det lett. Du vil maksimere smaken av biffen, ikke krydderne.

  Hvis ikke annet, trenger du saltet for å reagere med overflaten av kjøttet for å gi den rette smaken. La saltet sitte på biffen i 15 minutter før det stekes, så det får tid til å absorbere seg på utsiden.

 • Gran / Leah Maroney

  Selve kokingen kan gjøres med en sidebrenner og grill, eller en komfyrplate og en ovn. Du trenger brenneren for å varme opp stekepannen og starte biffkokingen og grillen eller stekeovnen for å fullføre prosessen. Uansett må grillen eller ovnen forvarmes til en høy temperatur, rundt 500 F / 260 C, men en temperatur på 400 F / 205 C eller høyere vil gjøre det.

  Denne prosessen skaper mye røyk. Du vil ikke legge merke til det mye på terrassen, men røykvarsleren din vil sannsynligvis legge merke til hvis du velger å lage mat innendørs. Hvis du gjør dette på kjøkkenet, kan det være lurt å slå av alarmen i løpet av varigheten og åpne et vindu eller to. (Bare glem ikke å slå den på igjen!)

 • Gran / Leah Maroney

  For å få hele denne prosessen til å fungere, trenger du en rykende varm støpejern (eller kraftig) skillet. Og å røyke varmt betyr bare det-varmt til det er røyking. Pannen må også være ren og uten olje (annet enn hva en god støpejernspann er krydret med) eller kokespray. All oljen du trenger er allerede på overflaten av biffen.

  Plasser støpejernspannepannen på brenneren satt til høy varme og la den varme opp. For å teste om pannen er varm nok, legg en eneste dråpe vann på pannen. Hvis den danser et sekund før den forsvinner, er pannen varm nok.

  Forsikre deg om at du har biffen, en ren tallerken, en kraftig grillvette, et smør og et par tang. Du har ikke sjansen til å gå bort når du har startet kokeprosessen.

  Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Plasser biffen i midten av den varme skillingen. Det er viktig at mesteparten av biffen er i kontakt med metallet som mulig, så bruk aldri en biff større enn pannen.

  Dette vil generere en god del røyk, popping og sydende, men du må vente nøyaktig 2 minutter før du flytter biffen. Du tror kanskje det brenner, men hvil lett på at alt er i orden. Vær tålmodig og se klokka nøye.

 • Gran / Leah Maroney

  Etter 2 minutter, snu biffen og plasser den nøyaktig der den var, og pass på at den sitter godt i pannen. Det skal være en rik dypt brun (ikke svart) farge på den kokte overflaten. Fortsett å steke biffen i ytterligere 2 minutter.

  Igjen, vær tålmodig og la biffen fortsette å koke (brenneren fortsatt på høy). I løpet av denne tiden må du passe på at du har min grill (eller stekeovn) på. Dette må være en god votte siden metallet du skal hente er tungt og nesten 500 F.

 • Gran / Leah Maroney

  Biffen har stekt i 4 minutter; Hvis du vil ha det veldig sjelden, er det på tide å ta det av varmen. Hvis du vil ha den mer tilberedt enn dette, kan du overføre skillet til den forvarmede grillen (eller ovnen).

  Slipp en klapp smør på toppen av biffen rett i midten. Dette smøret smelter raskt og helles over biffen og gir det en ekstra rik, karamellisert, nøtteaktig smak. Lukk lokket på grillen, eller stekeovnsdøren, og la koke til ønsket doneness.

  For å få en nøyaktig temperaturavlesning på denne biffen, bruk et ovnsikkert termometer eller et digitalt termometer (den typen med fjernkontrollen slik at du kan lese temperaturen uten å åpne lokket eller døren).

 • Gran / Leah Maroney

  Å teste for doneness er både en kunst og en vitenskap. Hvis du bruker et termometer, bør du være i stand til å måle biffens doneness. Husk at du må fjerne biffen når den er 5 F / 2,7 C under måltemperaturen. Dette fordi biffen fortsetter å koke i noen minutter etter at den er slukket. Hvis du vil ha en middels sjelden biff (ca. 130 F eller 55 C), må du fjerne biffen fra grillen og ut av stekepannen når midten av kjøttet når 125 F / 52 C.

  Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
 • Gran / Leah Maroney

  Når biffen er klar til å tas ut av stekepannen, legg den på en tallerken og dekk forsiktig til med et stykke aluminiumsfolie. La hvile i 5 minutter. Hviletiden lar saftene omfordele seg i kjøttet, slik at det blir fint og mørt.

 • Gran / Leah Maroney

  Biffen er ute av kjelen, og drippingen i den gryten er så god at du ville slikket den ren hvis den ikke var 500 F. Men ikke kast drippingen - gjør dem til en deilig saus. Kast inn 1/2 kopp sjalottløk, 1 kopp rødvin, 2 ss Dijonsennep, 1/2 kopp fersk hakkede urter (basilikum, oregano, koriander, persille osv.) Og 2 knuste hvitløksfedd.

  Rør alt sammen i den varme pannen og hell ut i et fat. Topp biffen med denne sausen, eller bruk den på bakte poteter, grønnsaker eller andre sideretter du må følge med denne deilige biffen av restaurantkvalitet. Vi kan heller ikke få nok av en enkel blåmuggost-saus.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).