6 enkle måter å klemme fersk sitrusjuice på

Pin
Send
Share
Send

 • S&C Design Studios

  Mange av oss kan være enige om at fersk juice lager de beste drikkene. Sitrusfrukter som sitroner, lime og appelsiner er de mest brukte fruktene i drinker. Det er bare logisk at vi bruker fersk sitrus når vi kan. Den gode nyheten er at dette er de enkleste fruktene å juice på.

  Det er en rekke forskjellige måter du kan få fersk juice fra en sitrusfrukt på, og det tar bare noen få minutter. De fleste av teknikkene krever et verktøy, selv om de fleste av disse er rimelige og oppbevares pent i baren eller kjøkkenskuffen.

  Før vi ser på alternativene for juice, er det noen ting du kan gjøre for å få mest mulig juice fra sitrus:

  1. Varm det - Å la sitrus nå romtemperatur før juice, vil juiceutbyttet betydelig øke. Hvis du kjøler frukt, sett den i minst tretti minutter. For en rask oppvarming, pop frukt i mikrobølgeovnen i 10 til 15 sekunder.
  2. Rull det - Før du kutter frukten, rull den under håndflaten mens du trykker godt ned på benkeplaten.
  3. Kutt det - I nesten alle tilfeller trenger du ganske enkelt å kutte frukten i to. Det eneste unntaket er når du trenger en "klem" juice. I dette tilfellet fungerer en kile best.

  Hver fruktbit inneholder en annen mengde juice og faktorer som størrelse, voksende miljø, og fruktens mangfoldighet vil påvirke hvor mye juice sitrus vil ha.

  gjennomsnitt du kan forvente å få:

  • 1 grapefrukt = 3/4 kopp eller 5 til 6 gram
  • 1 appelsin = 1/4 kopp eller 2 til 3 gram
  • 1 sitron = 3 ss eller 1 3/4 unse
  • 1 lime = 1 spiseskje eller 1/2 til 1 gram

  Selv om det ofte anbefales å bruke sitrusjuice umiddelbart, kan den lagres i kjøleskapet ved behov.

  • Velg glassbeholdere med tette tette lokk. Plast brytes ned og er aldri en god idé for langvarig eller gjenbrukbar oppbevaring av noen frisk mikser.
  • De fleste sitrusjuice kan lagres i noen uker, selv om du finner den best hvis den brukes i løpet av noen dager.

  Syrene fra sitrusjuice kan irritere huden din. Hvis hendene har kutt eller grov hud, er det best å vaske hendene ofte under og etter saft. Hvis du er veldig følsom, kan du til og med tenke på å bruke hansker.

  Dette er spesielt viktig når du er i solen. Hvis sitrusjuice forblir på huden din og du blir utsatt for direkte sollys, kan du få en alvorlig solbrenthet, og det er ikke en lattermilde sak. Det kalles faktisk fytofotodermatitt eller "margarita dermatitt" fordi det ofte er forbundet med å lage Margaritas med limesaft om sommeren.

  Hvis du blander drinker ute eller går ut etter blanding, vasker du hendene. Du vil unngå mye smerte.

  Fortsett til 2 av 7 nedenfor.
 • Jamie Grill Photography / Getty Images

  Mange drikkeoppskrifter krever a sprut, klemme, eller sprute av fersk juice. Denne aksenten brukes ofte til sitroner og lime. Dette er den enkleste teknikken for fersk juice og den krever ingen andre verktøy enn en kniv.

  1. Skjær frukten i kiler (spar litt til pynt også).
  2. Hold kilen over glasset eller cocktail shaker mellom tommelen og fingrene.
  3. Klem for å frigjøre all saften fra frukten. Det kan også være lurt å bruke den andre hånden din som et skjold slik at saften ikke spretter ut i ansiktet ditt.

  For drinker som Gin & Tonic brukes kilen ofte som pynt. Dette er praktisk fordi drinkeren kan velge å skvise så mye juice som de vil. Andre cocktailer, som The Showstopper og Patron Ananas, tilfører en sprut mens du blander drinken.

  Fortsett til 3 av 7 nedenfor.
 • John Block / Blend Images / Getty Images

  En sitruspresse (eller trykk) er et håndverktøy som bruker kraften i musklene dine til å skvise den friske saften forsiktig fra sitroner og lime. Dette er et yndet verktøy blant bartendere.

  Bruk denne juicepressen til oppskrifter som krever "juice på 1/2 lime"eller de med små målinger på juice. Dette er det perfekte alternativet for å blande enkeltdrikker også.

  Fordelen med denne juicepressen er at frøene holder seg i pressen og saften er vanligvis massefri.

  Denne stilen med sitrusjuice finnes ofte for rundt $ 20 til $ 40 og den kommer i to størrelser. Den minste av de to vil fungere spesielt for lime, mens den større er best for både sitroner og lime. Noen ganger kan du finne en til appelsiner og større sitrus.

  Det anbefales også å kjøpe en som er laget av rustfritt stål, da disse vil vare lenge. Håndtakene til rimelige saftpressere av plast kan knipses under normal kraft.

  1. Skjær frukten i to.
  2. Plasser halvparten i pressen slik at skallet hviler naturlig i kurven til pressen.
  3. Lukk juicemaskinen, og bruk begge hendene, skvis forsiktig de to bitene sammen til frukten slipper ut all saften.

  Juicepressen kan brukes til å presse juice direkte i en drink, i cocktailshakeren, eller (hvis du er veldig forsiktig) til en jigger slik at du kan måle saften.

  Igjen, vær forsiktig så du ikke la juice sprute i ansiktet ditt (spesielt øynene dine).

  Fortsett til 4 av 7 nedenfor.
 • ICHIRO / Photodisc / Getty Images

  Denne funky gadgeten er en sitrusreamer, og den er et annet alternativ for juice. Det brukes ikke ofte i baren fordi det ofte krever at du sil frø og masse. Det er også ganske rotete i forhold til klipperen. Imidlertid er det billig, og hvis det er alt du har, gjør det susen.

  1. Skjær frukten i to.
  2. Hold den ene halvdelen i håndflaten din, massen vender ut og i en 45-graders vinkel.
  3. Press reameren ned i massen og vri for å pulverisere massen og la saftene renne i en bolle eller et glass.
  4. Før du blander drinker, sil du saften med en fin silfilter for å fjerne alle villfrø og mesteparten av overflødig masse.
  Fortsett til 5 av 7 nedenfor.
 • S&C Design Studios

  En annen gammeldags juicepresse, dette er en flott måte å få mye fersk sitrusjuice på billig. Disse saftpresserne er også små nok til å få plass i en skuff, og de gjør en fantastisk jobb med å få mest mulig juice ut av frukt.

  Bruk denne juicepressen når du lager store mengder juice til lagring, lager deg til fest eller lager en mugge med fersk sitronade.

  Denne stilen med juicer er i noen få former. De kommer vanligvis i en størrelse som passer til sitroner, lime, appelsiner og mindre grapefrukt.

  Glassjuiceren er en klassiker, og den tar veldig liten plass. Brettet inneholder akkurat nok juice slik at du bare trenger å dumpe en gang per halv frukt, og det ryddes veldig lett opp.

  Dette er veldig vanlig å finne brukt, og noen av årgangsjuicerne har flott stil. For å sikre en frø og massefri juice, kan det være nødvendig med en fin sil.

  Det andre alternativet er ofte laget av rustfritt stål og har hull i bunnen av brettet, så frø- og massefri juice faller direkte i den (ofte) inkluderte bollen. Disse er fine og veldig praktiske også.

  1. Skjær frukten i to.
  2. Plasser den ene halvdelen, massesiden ned, på reameren.
  3. Trykk godt og rot frukten på reameren til all saften er sluppet.
  4. Sil hvis nødvendig.
  Fortsett til 6 av 7 nedenfor.
 • Johannes Kroemer / The Image Bank / Getty Images

  Hvis du er seriøs med å juice juice, ville denne sitruspressen være en god investering. Det er større enn de tidligere alternativene og koster mer. En anstendig kan du fremdeles finne for under $ 100. Husk at dette krever manuell kraft, så får du det du betaler for, og det er best å velge en godt bygget presse.

  Med denne benkeplaten av sitrusjuice kan du presse mye frukt på veldig liten tid. Det er et perfekt alternativ hvis du har plass på kjøkkenet, elsker fersk sitrusjuice og ønsker en god treningsøkt på samme tid.

  1. Skjær frukt i to.
  2. Plasser den ene halvparten på reameren, masse ned.
  3. Grip i armen og trekk håndtaket kraftig ned til all saften er sluppet.

  I de fleste tilfeller vil denne presse produsere en relativt masse- og frøfri juice, selv om en sil kan være nødvendig.

  Fortsett til 7 av 7 nedenfor.
 • A. Aleksandravicius / Moment Open / Getty Images

  Det endelige alternativet for å få juice ut av sitrusfrukt er uten tvil det enkleste. Det skal uansett være enkelt. Noen mennesker elsker disse, og andre synes de gammeldagse juicerne er enklere.

  Det er mange elektriske saftpressere tilgjengelig. En rekke av dem er enten dedikert til sitrus eller inkluderer et vedlegg for juice av sitrus. Utformingen av begge alternativene er i hovedsak den samme som enhver annen sitrusjuice, selv om reameren roteres eller vibreres av en elektrisk motor.

  Det er fordeler og ulemper med å bruke en elektrisk juicepresse til sitrusfrukter, og det er mer et personlig valg.

  Hvis du er ute etter en allsidig juicer som vil juice en rekke frukt og grønnsaker i tillegg til sitrus, kan dette være et godt alternativ. Hvis noen fysiske funksjonshemninger forbyr deg å bruke et manuelt alternativ, vil dette være ditt beste valg.

  Jeg har en elektrisk juicepresser og elsker den for alt annet enn sitrusfrukter. Modellen min har sitrusfeste, og jeg har funnet ut at jeg ikke kan få samme utbytte av den som jeg kan fra noen av de andre verktøyene som er nevnt. Det er rett og slett lettere for meg å maksimere saften min ved å bruke en manuell juicepresse.

  De andre ulempene som følger med en elektrisk juicepresse er kostnadene og plassen de trenger. Det er også støy, men hvis du ikke har noe imot en annen hvirvlende motor på kjøkkenet, kan det hende at dette ikke plager deg.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).