St. Patrick's Day Veganske og vegetariske oppskrifter

Pin
Send
Share
Send

Selv om religiøse prinsipper er religiøse, er St. Patricks Day-feiringer store og høye, med store mengder alkohol og mat som feirer livet til Irlands skytshelgen. Hvert land med stor irsk innvandring har sine egne tradisjoner, men de er alle enige om velsmakende mat, fargen grønn og oppskrifter som feirer deres irske arv.

Vår samling av tradisjonelle irske oppskrifter inneholder veganske og vegetariske retter som kan imøtekomme disse kostholdsbehovene slik at ingen blir sulten! Finn ideer til hovedretter, sider, brød og drikke slik at du kan planlegge en tradisjonell meny og fremdeles være følsom for spesielle kostholdsbehov.

 • Flickr CC 2.0

  Oksekjøtt og Guinness-gryterett, en irsk pubfavoritt, får en vegetarisk makeover i denne vegetariske "biff" og ølstuingoppskriften. Soyaprotein seitan, brukt her i stedet for storfekjøtt, absorberer all den rike, sterke smaken. Mange mennesker feirer St. Patrick's deling av en øl på en lokal pub, og når du drikker kan du få de deiligste og dekadente sammenkokene på puben din for å holde deg full. Dette er vår ta på en klassiker.

  Smaken av ølet er veldig sterk i denne oppskriften, så hvis du ikke er en Guinness-fan, bruk halvparten av ølmengden og tilsett en like stor mengde grønnsaksbuljong. Hvis du holder deg med et rent etisk vegansk kosthold, må du være oppmerksom på at Guinness er laget med noen animalske produkter i raffineringsprosessen, så selv om den er vegetarisk, er denne retten ikke teknisk vegansk.

 • Med tillatelse fra Jolinda Hackett

  Colcannon er en tradisjonell irsk siderett, og denne versjonen er både vegetarisk og vegansk. Lag denne oppskriften til St. Patrick's Day, eller en hvilken som helst dag når du lengter etter en liten smak av Irland.

  Basen på parabolen er poteter, purre og kål. Bruk soyamelk, eller hvis det ikke er noen nøtterallergier som erstatter en kopp cashewmelk, da det tilfører mye kremethet og gjør potetene silkemyk og glatt. Hvis du vil legge til en pop med tradisjonell grønn til colcannonet ditt, legger du til to kopper hakket grønnkål eller spinat sautert i olivenolje.

 • Vegansk irsk ølbrød av flickr-brukeren Mike M.

  Vi kaller denne irske oppskriften "glad" fordi den krever litt under 12 oz øl ... så du tar en slurk før du bruker resten. Dette veganske søte brødet inkluderer rosiner og valnøtter og er spesielt tett og mettende, ideelt for å følge en halvliter stout. Bland alle ingrediensene, stek og skiver. Fordel pisket smør og nyt!

  Bytt rosiner mot terterkirsebær for en søt syrlig finish, eller tilsett tørkede tyttebær for et søtere brød.

 • Elaine Lemm

  Dette vegetariske brusbrødet bruker smørmelk og to typer mel for å lage et solid og tett brød som parer seg nydelig med irske oster. Lag brødet dagen før, og tilbud det med smør, oster og fruktkonserver. Eller kjøp en gourmetchutney å servere med denne deilige baken.

  En osteplate er en flott og enkel idé å underholde gjesten din over St. Patrick's. Tilsett spredningen noen skiver epler, en haug med druer, nøtter og frø.

  Fortsett til 5 av 8 nedenfor.
 • Foodie Crush

  Denne vegetarretten er en enkel og søt St. Patricks Day-frokost eller brunsjrett som vil fange familien og vennene dine på grunn av dens ryggform. Grønn paprika kuttet i ringer fungerer som den formen du steker noen egg i. Shamrock-formen er bare vakker og den peppige smaken passer godt sammen med den silkemyke, rennende eggeplommen.

  Bruk olivenolje i stedet for smør til et melkefritt preparat, eller skjær paprikaen i to og bruk hele stykket som en båt du kan stappe med egg og litt Dublininerost.

 • OksanaKiian / Getty Images

  Shepherds pai serveres tradisjonelt på St. Patrick's. Nå kan du servere denne hjertelige og sunne veganske versjonen til familievennene. Linser er pakket med fiber og vitaminer og er en flott kjøtterstatning på grunn av deres tekstur og kjøttfulle smak.

  Selv om denne oppskriften bare bruker linser og poteter, kan du legge erter og gulrøtter til linsene og justere saltet etter smak. Dette er en flott rett i familiestil som er tilfredsstillende og lett. Bare kast en salat mens du baker paien, så får du et høytidelig vegansk måltid på bare 40 minutter.

 • Leah Maroney

  Ta vare på de små under St. Patrick-feiringen med denne deilige grønne, feirende milkshaken. Vaniljeis, grønn konditorfarge og peppermynteekstrakt gir en deilig rist som du kan dekorere på hvilken måte du måtte ønske deg. Eller du kan plassere dekorasjoner og pålegg i boller (maraschino kirsebær, mørk og hvit sjokolade chips, grønne cookies) slik at barna kan lage sine egne.

  Bruk pistasjis hvis du ikke er glad i peppermynteekstrakt, slik at du kan beholde det tradisjonelle grønt i tilberedningen.

 • Michael Paul / Getty Images

  Ingen irsk måltid ville være komplett uten litt brennevin. Med bare noen få enkle ingredienser er denne oppskriften på en irsk kaffe som ikke er meieriprodukter, den perfekte avslutningen på måltidet eller en fin start på en livlig kveld.

  Brygg litt sterk kaffe, tilsett sukker og irsk whisky, og topp med vegansk kremfløte eller server den flatt. For en vegetarisk versjon med meieri, sjekk vår opprinnelige irske kaffeoppskrift.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).