Riktig timing for grilling av svinekoteletter til perfeksjon

Pin
Send
Share
Send

Svinekoteletter er et av de enkleste kjøttene å grille. Som biff, bør svinekoteletter grilles varm og rask. Det største problemet noen mennesker har, er å koke svinekoteletter på grillen. Hvis kotelettene er overkokte, ender du opp med en uttørket kotelett. For å unngå dette problemet trenger du to ting: presis timing og et godt kjøtttermometer.

Svinekoteletter skal tilberedes til en indre temperatur på 65 ° C. Å bruke et kjøtttermometer er den beste måten å nå den nøyaktige temperaturen. Tidspunktet for svinekoteletten varierer avhengig av om kjøttet er benfritt eller bein-inn og tykkelsen på kjøttet.

Denne tabellen gir et godt utgangspunkt for den totale koketiden. Hvis du bruker et termometer sammen med denne guiden, blir svinekoteletten din grillet til saftig perfeksjon.

Kutte oppMatlagingstid
Benløs 3/4-tommers (2 cm)8 til 12 minutter
Utbenet 1/4 tommer (4 cm)12 til 20 minutter
Utbenet 3/4-tommers (2 cm)8 til 12 minutter
Bone-in 1/2-inch (4 cm)20 til 30 minutter
1:04

Se nå: Hvordan lage en perfekt svinekotelett

Følgende tips gir en god trinnvis veiledning for korrekt tilberedning av svinekoteletter, enten på grillen eller med en slaktekylling.

  1. Forvarm grillen eller slakten til høy. Vær tålmodig og la grillen eller stekeovnen komme opp til den varmeste temperaturen. Hvis du bruker en slaktekylling, bør kjøttet ligge 4 til 5 inches unna varmen. På en grill skal koteletten gå på den varmeste delen av kokeplaten over direkte varme.
  2. Enten du griller eller steker, snur svinekotelettene halvveis gjennom koketiden for å få dem tilberedt jevnt. Se på klokken og temperaturen.
  3. Test temperaturen nær slutten av steketiden. For å teste en svinekotelett med et kjøtttermometer, sett inn verktøyet gjennom siden helt til midten av kjøttet. Dette er den kaldeste delen av koteletten. Når temperaturen har nådd 60 ° C, fjern kotelettene fra grillen eller slakten og legg dem på en varm plate.
  4. Dekk platen med aluminiumsfolie og la kotelettene hvile i 5 minutter. I hviletiden vil juice og varme fordele seg jevnt, og bringe den endelige temperaturen opp til 65 ° C, som er en sikker temperatur for svinekjøtt. Hviletiden vil også gi juice til å fordele seg gjennom kjøttet, noe som gir en veldig saftig kotelett.

Alle listede koketider er omtrentlige. Ulike griller koker til forskjellige priser. Tenk på disse tider som en generell guide og stol på opplevelsen din og et pålitelig termometer mer enn klokken. Vellykket grilling, som andre former for matlaging, er basert på erfaring. Jo mer du griller, jo bedre blir du på det.

Grillede svinekoteletter parer seg godt med et bredt utvalg av sideretter. Server kotelettene med klassiske grillfavoritter som bønner, maisbrød og coleslaw. Du kan også prøve å gå på den tropiske ruten ved å servere kotelettene med mango chutney og smakfull risrett. Grillede svinekoteletter er et allsidig protein som fungerer sammen med de fleste andre matvarer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Bad Boys for Life (Kan 2021).