Elegant høytidsmiddagsmeny med reker Scampi

Pin
Send
Share
Send

Hvem sier at du må servere storfekjøtt og fjærkre i løpet av ferien? Denne elegante middagsmenyen med reker scampi vil bli din absolutte favoritt for underholdning, enten det er en festlig samling eller bare helgen. Selv om det er imponerende både i smak og utseende, er reker scampi en enkel rett å sette sammen, og tar mindre enn 20 minutter.

Resten av menyen kompletterer rekene. Ris pilaf suger opp den fantastiske lemony, garlicky smør og hvitløk toast gir crunch og mer buttery smak. En sprø grønn salat og stekt asparges balanserer den rike hovedretten og tilfører friskhet på menyen. Fullfør måltidet med en dessert som er en showstopper: Sjokolademakron buntkake.

Selv om det er flere elementer på denne menyen, kan mye gjøres fremover. Stek kaken dagen før middagsfesten din, og sett sammen brødet om morgenen sammen med salatdressingen. Pilafen og rekene må tilberedes rett før servering, men de er enkle og raske å sette sammen.

 • LauriPatterson / Getty Images

  Midtpunktet i måltidet ditt er litt overbærende, men det er greit - det er høytidene! Dette er en klassisk oppskrift på klassisk reke-scampi med pasta, der rekene stekes i en deilig blanding av smør, olje, hvitløk, sitronsaft, hvitvin og persille. Du kan servere som den er eller over pasta hvis du ønsker det.

  Hvis du kan finne ferske ufryste reker (de fleste reker selges frosne), for all del, gå etter den. Bare sørg for at de lukter søtt og liker havet. Avrim frosne reker i kjøleskapet på festdagen.

 • James Baigrie / Getty Images

  Denne idiotsikker ris pilaf-oppskriften vil bli en stift i repertoaret ditt. Risen blir først sautert i smør og olivenolje sammen med hakket løk før den varme buljongen tilsettes. Fordi buljongen er nesten på kokepunktet, forkorter den steketiden og sikrer at hvert korn tar opp væsken. Denne oppskriften krever timian og merian, men bruk gjerne all urt du liker. Den biten revet appelsinskall gir en uventet lysstyrke og litt farge.

 • Matinnsamling RF / Getty Images

  Asparges smaker best når den tilberedes ganske enkelt, og steking får frem dens sødme og ømme tekstur. Denne tilberedningsmetoden er best med tykkere stilker, men hvis du bare har tynn asparges, må du bare se på ovnen nøye for å sikre at de ikke blir for mørke og sprø. Med bare en varm ovn, olivenolje og grovt salt, får stekt asparges en nøtteaktig, deilig smak som kompletterer nesten enhver tallerken.

 • Granen / Diana Chistruga

  Smørsalat og frisee skaper den perfekte basen for pærer, valnøtter og blåmuggost, og en dressing av olje, eple cider eddik, sukker og selleri frø avslutter denne pære- og greenensalaten perfekt. Kjøp pærene noen dager fremover og oppbevar dem sammen i romtemperatur i en brun papirpose - det er best at pærene er myke for denne elegante, søte og knasende salaten.

  Fortsett til 5 av 6 nedenfor.
 • Cultura / BRETT STEVENS / Riser / Getty Images

  Ristet hvitløksbrød er det tradisjonelle akkompagnementet til reker scampi og er det beste kjøretøyet for å soppe opp sausen. Denne oppskriften kombinerer smør og olivenolje (i stedet for bare smør) for en dybdesmak som ikke finnes i de fleste hvitløksbrød. Velg et heftig italiensk brød eller fransk baguette, da du trenger en sjenerøs mengde myk smule for å absorbere smøret og oljen.

 • Westend61 / Getty Images

  Denne fantastiske sjokolademakron-bundtkaken er den perfekte prikken over i’en til dette festlige måltidet. Den er stor og nydelig og har den mest fantastiske tekstur og smak. Av alle oppskriftene på denne menyen vil det ta mest tid, men når du har bakt (og smakt!) Vil du se at innsatsen er verdt det. En sjokolade rømme-røren er lagdelt med kokosnøttfylling for å lage en bundtkake med litt overraskelse inni. Finpussen er sjokoladeglasuren som er skjeet over toppen.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).