Sitron ostemasse Definisjon, bruk og oppskrifter

Pin
Send
Share
Send

Sitron ostemasse er et populært krydder for ettermiddagste og brukes på samme måte som syltetøy eller vaniljesaus. Det er en søt, tangy toppning med en sterk sitronsmak (mye sterkere enn, for eksempel, en sitron vaniljesaus). Sitron ostemasse tekstur er glatt og silkeaktig, ligner en veldig glatt, kremet vaniljesaus, og tykk nok til å bli spredt på scones og annen mat.

I Storbritannia er sitron ostemasse også kjent som "sitronost", og andre frukt ostemasse er kjent som "[navn på frukt] ost."

Tradisjonelt er sitron ostemasse laget med glede og juice fra Meyer-sitroner. Meyer-sitroner er et kryss mellom vanlige gamle sitroner og enten mandarin eller vanlige appelsiner, og de gir sitron ostemasse en særegen smak.

Imidlertid kan sitron ostemasse også lages med vanlige sitroner, og andre typer frukt ostemasse kan lages med sitrusfrukter som limes (lime ostemasse), mandariner (mandarin ostemasse), appelsiner (appelsin ostemasse), eller med andre frukter, som lidenskap frukt, bær eller mango.

Tradisjonelt inkluderer sitron ostemasse også eggeplommer og sukker. Noen oppskrifter inkluderer også eggehviter og smør.

Kommersielle sitronsorsterier kan også inkludere fortykningsmidler (for eksempel maisstivelse; disse fortynner smaken og kvaliteten på sitron ostemasse), konserveringsmidler, farger og smakstilsetninger.

Selv om det oftest brukes som scone-pålegg, er sitron ostemasse overraskende allsidig. Det brukes også på kaker, cupcakes, brød, muffins, pannekaker, crumpets, vafler, krempuffer, terter og kaker, og er den lemony fyllingen som finnes i sitron marengs pies.

Siden sitron ostemasse har en så sterk smak, spises den vanligvis ikke på egen hånd.

Ulempen med sitron ostemasse er at den ikke holder seg frisk så lenge syltetøy gjør. Når du lager en batch, må du bruke den raskt, ideelt innen en uke eller to.

Heldigvis er den hjemmelagde sitronmassen ikke bare allsidig, men langt bedre enn de kjøpte variantene, så den er enkel å bruke raskt. Når det er sagt, er det to måter rundt dets korte holdbarhet.

  1. Frys den, som kan forlenge holdbarheten i opptil ett år, og (overraskende) ikke påvirker strukturen.
  2. "Kan" det, så det kan holde godt i tre måneder eller så i kjøleskapet(ja, egentlig ikke på en hylle).

Begge fungerer bra, men frysing er enklere, og det holder sitron ostemasse friskt lenger, så hvis du har plass i fryseren, så gå til det!

Den grunnleggende metoden for å lage sitron ostemasse er enkel:

  1. Skall og juice sitroner.
  2. Kok med slått eggeplommer og sukker i en dobbel kjele, rør ofte, til de er tykke og glatte.
  3. Avkjøl og nyt.

Imidlertid er variasjonene på hvordan du lager sitron ostemasse uendelig!

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).