Hvilken temperatur du skal koke svinekjøtt

Pin
Send
Share
Send

En av de vanligste misoppfatningene om svinekjøtt er at det må tilberedes godt gjort. I ganske mange tiår var det vanlig å tilberede svinekjøtt til en minimumstemperatur på 160 F. Det minste spor av rosa i en grillet svinekotelett eller stekt svinekam var grunn til alarm. Generasjoner av mennesker vokste opp helt uvitende om at svinekjøtt kunne serveres på noen måteannen enn overcooked. Det er den eneste måten de noen gang hadde smakt på det. En svinekam stekt til 160 F blir tøff, tørr og grundig smaksløs. Den gode nyheten er at det ikke trenger å være slik.

Hvorfor gjøre så mange mennesker lærer å lage det rosa ut av svinekjøttet? Det hele startet med en parasittisk orm kalt Trichinella. Ganske utbredt i svinekjøtt på 1930- og 40-tallet forårsaket trichinella en spesielt ubehagelig og noen ganger dødelig sykdom som ble kalt trikinose. For å bekjempe det, oppfordret regjeringen folk til å koke svinekjøttet til 160 F, noe som ville drepe parasitten.

Som det viser seg, var 160 F overkill. Trikinellaormen er faktisk drept ved 137 F. I alle disse årene hadde folk drastisk kokt svinekjøtt uten noen god grunn i det hele tatt. I senere tiår bidro strengere lover for hvordan svinekjøtt kan heves og håndteres, føre til at utbredelsen av trichinella var nede, til det punktet at midten av 1990-tallet var den nesten fullstendig utryddet.

Moderne svinekjøtt er mye slankere (mindre fettholdig) enn det var i flere tiår, noe som gjør det mye mer utsatt for uttørking hvis det er overkokt. Likevel holdt folk rett på å tilberede svinekjøttet til 160 F, til tross for at 160 F alltid var for høyt og trikinella hadde blitt utslettet i alle fall. Det var akkurat slik de alltid hadde fått beskjed om å koke svinekjøtt. I tillegg fortsatte USDA å anbefale koking av svinekjøtt til en minimum indre temperatur på 160 F.

Gran / Bailey Mariner

I 2011 oppdaterte USDA sine anbefalinger. USDA viser nå 145 F som sin anbefalte sikre minimumstemperatur for fersk svinekjøtt. Dette koker svinekjøtt til medium i motsetning til godt gjennomført. En svinekam som tilberedes til 145 F ser kanskje litt rosa ut i midten, men det er helt i orden. Faktisk er det flott.

Noen uartige sjeler, på jakt etter stadig mer ømhet og saftighet, kan til og med tørre seg fra 135 til 140 F. Men selv om du holder deg til 145 F, vil svinekjøttet ditt være livets mer ømme, saftige og smaksrike enn du noen gang har gjort smakte før. Et flott verktøy for å hjelpe deg med å holde deg oppe på temperaturen er et digitalt sondtermometer som kan stilles inn for å varsle deg når kjøttet når måletemperaturen.

På grunn av noe som kalles "over-cooking", må du fjerne svinesteken fra ovnen når den faktiske temperaturen er 5 til 10 grader. under dens måltemperatur. Kjøttets indre temperatur vil fortsette å øke en stund, selv etter at du har tatt det ut av ovnen. Jo større kjøttstykket og jo høyere koketemperatur, desto større blir effekten.

En siste merknad: USDAs nye retningslinjer bare gjelder hele svinekutt som koteletter, steker og så videre. Kvernet svinekjøtt, som alt malt kjøtt, må fremdeles tilberedes til 160 F. Nå kommer du ut og nyt noen saftige svinestek og koteletter.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).