Kjøp og matlaging med ingefær

Pin
Send
Share
Send

Ingefær er den kneblede, humpete roten av ingefærplanten. Den er ekstremt populær i både søte og salte oppskrifter. Smaken av ingefær er pepperaktig og litt søt. Den har en skarp og krydret aroma. Husk at fersk ingefær, omtrent som hvitløk, blir mild når du brenner det. Bakken form har en annen smak, som er mest brukt i søte desserter og er ikke normalt utskiftbare med fersk ingefær.

Zingiber officinale, tilhørende samme familie som gurkemeie og kardemomme. Dets nåværende navn kommer fra mellomengelsk gingivere, men ingefær går over 3000 år tilbake til sanskritet srngaveram som betyr "hornrot" med referanse til utseendet. På gresk var det ziggiberis, og på latin, zinziberi.

Frisk ung ingefær, også kjent som vår ingefær, krever ingen peeling. Den er tilgjengelig på asiatiske markeder om våren. Fersk, moden ingefær er tilgjengelig i produksjonsdelen av de fleste markeder året rundt. Tørket og krystallisert ingefær er lett tilgjengelig i krydderavsnittet.

Frisk ingefær kan du finne i produsentdelen av de fleste dagligvarebutikker. Se etter glatt hud med en frisk, krydret duft. Knoller skal være faste og føle seg tunge. Lengde er et tegn på modenhet, og modne jordstengler vil være varmere og mer fibrøse. Unngå de med rynkete kjøtt, da dette er en indikasjon på alderen ingefær forbi det viktigste.

Det er mange varianter av ingefærrot. Den mest etterspurte har en lysebrun hud, med kremgult til lysegrønt kjøtt. Ingefær kommer i mange former, inkludert fersk, tørket, syltet, konservert, krystallisert (eller kandisert) og pulverisert eller malt.

Frisk, ikke-skrellet rot skal pakkes inn i papirhåndklær, legges i en plastpose og nedkjøles i opptil tre uker. Den kan også pakkes tett og fryses opp til to måneder. Tørket ingefær skal oppbevares på et kjølig, mørkt sted i en lufttett beholder. Syltet og konserveret ingefær skal oppbevares i originale beholdere i kjøleskapet. Oppbevar krystallisert ingefær i en lufttett beholder på et kjølig, mørkt sted i opptil tre måneder.

Dronning Elizabeth I av England blir kreditert oppfinnelsen av pepperkakemannen som ble en populær jule godbit. Ingefær er et utmerket naturlig middel mot kvalme, bevegelsessyke, morgenkvalme og generell magesyke på grunn av den karsminerende effekten som hjelper med å bryte opp og fordrive tarmgassen.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).