Den grunnleggende formelen for grønne salater

Pin
Send
Share
Send

En perfekt grønn salat gir akkurat den rette balansen mellom teksturer, smaker og farger. Hvis du er den typen kokk som synes formler er betryggende, tar denne grunnleggende salatformelen alle gjetningene ut av å lage en perfekt salat.

 • Chris Turner / Getty Images

  Hovedingrediensen i en grønn salat er salaten. Men akkurat som salat i seg selv ikke er nok til en salat, kan det bare være kjedelig å bruke en slags salat i en salat. Vurder en kjedelig salat som en savnet mulighet.

  En salat kommer vanligvis i begynnelsen av et måltid, så den bør vekke smaksløkene dine og stimulere appetitten. Gjør det levende og levende. En måte å oppnå det på er å bruke forskjellige salatvarianter for å fremheve kontrasterende smaker, teksturer og farger.

  De vanligste typene salat for salater inkluderer isfjell, grønt blad, rødt blad og romaine. En god tommelfingerregel for en salat er å inneholde to av disse. Prøv en bladrik variant og en annen som er litt mer crunchy.

  Romaine er spesielt allsidig siden den er bladaktig i den ene enden og knasende i den andre. Bibb (noen ganger også kalt smør eller Boston), ruccola, frisée og til og med fersk spinat er utmerkede valg for andre (eller tredje) salat.

  Du kan absolutt legge til en håndfull posede salatgrønner for kontrast. Selv om de fleste ferdigpakkede salatgrønner er forhåndsvasket, er det fortsatt en god idé å se etter feil.

 • Jiepu Li / EyeEm / Getty Images

  En annen del av salatligningen er hvordan du tilbereder greenene. Salaten din skal kuttes i biter av små størrelse. (Det samme gjelder de andre ingrediensene i en salat) Det er ingen grunn til ikke å bruke en kniv og kutte greenene. De rene kantene på hakket salat ser fine ut, og det er mye lettere å få stykker i ensartet størrelse ved hjelp av en kniv i stedet for å rive.

 • Zachary Zirlin / EyeEm / Getty Images

  Vurder sesongen og typen tomater. Klassiske drivhustomater er et godt valg, men de er tunge og vannholdige og kan veie en salat med ekstra væske. Kirsebærtomater er mye bedre; skjær dem i to før du legger dem til. Å prøve å få en gaffel i en hel kirsebærtomat er bare skjerpende. En ristet kniv er tilfeldigvis det perfekte verktøyet for å skive tomater.

 • Bounce / Getty Images

  Ikke bli offer for "salatbar-syndrom", der du laster det opp med for mange ingredienser. En god salat gir den perfekte balansen mellom teksturer, smaker og farger. Men det er tøft å balansere noe med 17 separate ingredienser i seg.

  For å holde det håndterbart, i tillegg til salat og tomater, bør en grønn salat inneholde en eller kanskje to ekstra grønnsaker. Skivet rødløk er et godt valg siden det bidrar til farge, knase og pungency. En annen kan være skiver paprika, strimlet kål, strimlet gulrot eller skiver agurker. Streber også etter en blanding av farger samt smaker og teksturer. I stedet for grønne paprikaer, kan du prøve oransje eller gule.

  Til slutt, i stedet for å hakke salatgrønnsakene dine i små biter, kan du skjære dem i strimler av bite-størrelse eller strimle dem. Terninger av grønnsaker legger seg alltid til bunnen av bollen når du kaster salaten, men det er mer sannsynlig at strimler og strimler forblir fordelt overalt.

  Fortsett til 5 av 6 nedenfor.
 • Maike Jessen / Getty Images

  Det er viktig at salaten din er sprø. Crispness har selvfølgelig å gjøre med friskhet, men hvordan du oppbevarer salaten din vil avgjøre hvor lenge den holder seg sprø.

  Oppbevar den i kjøleskapet, i et dørslag eller en salatspinnkurv (du kan også bruke spinneren til å tørke greenene etter at du har vasket dem) med noen fuktige papirhåndklær over toppen. Salatgrønner trenger luftsirkulasjon. Å tette dem i plastposer vil faktisk føre til at de visner raskere.

  Våte salatgrønner er nok et nei. Hvis salaten din drypper våt, vil salatdressingen bare skli rett av bladene og bassenget i bunnen av bollen. En grønn salat skal serveres kjølt. Varme greener er visne greener. Og en av de raskeste måtene å varme greenene på er å servere dem på en varm tallerken.

  Prøv å avkjøle salatplatene dine. Det er lett! Bare kjøl dem i omtrent 30 minutter, så blir de fine og kule når du er klar til å servere. Salaten din og gjestene dine vil takke deg.

 • Philip Wilkins / Getty Images

  Hold på å kle salaten til rett før du serverer den, ellers blir den fuktig. Du vil bare belegge hvert lett salat. Spe dressingen over salaten og kast forsiktig. Tilsett mer dressing om nødvendig og kast igjen til alt er lett belagt. For best resultat, bruk en vinaigrette-dressing som denne kummin-kalk-vinaigrette-salatdressingen, fordi mayobaserte dressinger som blåmuggost eller ranch vil tynge salaten for mye (selv om å overtale en blåmuggost eller ranch-fan av dette er en hard kamp) .

  Til slutt, hvis du er en krutongperson, legger du til den helt på slutten, etter at salaten er kledd, og etter at hver salat er belagt. På den måten starter de på topp og blir ikke tette.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).