Matlaging med hermetisert melk

Pin
Send
Share
Send

Selv om disse melkeproduktene har lignende navn, er kondensert og fordampet melk ikke det samme, og de kan ikke brukes om hverandre når du lager mat. De er begge konsentrerte former for melk som har fått fjernet mye av vannet ved tilberedning med høy varme. Begge melkene er hyllestabile og trenger ikke å bli nedkjølt, men det er der likhetene slutter. Kondensert melk er søt og søt, på grunn av at den er laget av 40 til 45 prosent sukker, som blir kokt ned og deretter blandet med helmelk.

Fordampet melk inneholder derimot ikke noe sukker. Det er ganske enkelt melk oppvarmet til vannet er kokt av, noe som resulterer i en konsistens som ligner krem. Fordampet melk er tilgjengelig i helt, lite fett og fettfritt.

The Spruce Eats / Jaime Knoth

Siden kondensert melk inneholder sukker, er det viktig at du leser oppskriften nøye for å vite om du trenger fordampet eller kondensert melk. I bakevarer gir kondensert melk ømhet, fuktighet og smak til oppskriften, samt farge til skorpen. Kondensert melk er veldig populær å bruke i desserter og søtsaker - det er en førsteklasses ingrediens i en gammeldags nøkkelkalkpai.

Karamellisert kondensert melk er en arvelivsfavoritt og et populært topp for desserter. Det er tradisjonelt laget ved å koke en forseglet boks kondensert melk i to til tre timer. Boksen må få lov til å avkjøle seg helt før den åpnes for å unngå fare for eksplosjon og / eller brannskader. Så hyggelig som dette toppingen er, er det ikke tilrådelig å bruke denne tilnærmingen på hjemmekjøkkenet ditt. Heldigvis finnes det en mye tryggere metode - du kan lage karamellisert kondensert melk ved sakte å varme opp søtet kondensert melk (helles fra boksen) i en dobbel kjele.

Fordampet melk kan tåle høye temperaturer uten å skive, noe som gjør det til et godt valg i oppskrifter for å legge kremighet til tykke sauser, puddinger og crockpot-oppskrifter. Den er også god som belegningsvæske for å fôre kjøtt, fisk og fjærkre. Hvis det er behov, kan kald, fordampet melk piskes, men den faller raskt sammen med pisk like før servering og ikke forvent å oppbevare rester.

Det naturlige laktosesukkeret er konsentrert i fordampet melk, så du kan trenge å redusere sukkeret når du bruker det som en fersk melkeerstatning i oppskrifter. For å erstatte fordampet melk med fersk melk tilsvarer en kopp helmelk 1/2 kopp fordampet melk pluss 1/2 kopp vann. Imidlertid bør du bare erstatte matlaging, ikke for å drikke. Den intense prosessen med høy varme som kreves for å lage fordampet melk, samt bearbeide den til bokser, gir ikke en smakfull erstatning for fersk melk å drikke som drikke på egen hånd. Imidlertid kan det i en klype fortynnes å bruke på korn. Eldre generasjoner brukte ofte fordampet eller kondensert melk som en fløte til kaffe eller te.

Når du bruker rekonstituert fordampet melk i oppskrifter, bør du ikke legge merke til noen smaksforskjell i det hele tatt, bortsett fra i gjærbrød der resultatet blir litt søtere. Fordampet melk kan erstattes i like store mengder krem ​​eller halvparten i de fleste oppskrifter.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).