Hvordan lagre hvitløk og holde den frisk

Pin
Send
Share
Send

Hvis du elsker å lage mat med hvitløk, bruker du det sannsynligvis i alt fra sauser, supper og gryteretter til veggie-retter, pizza, pasta og til og med egg. Noe som betyr at du sannsynligvis alltid har noen på hånden. I så fall har du sannsynligvis funnet ut at den ikke alltid holder seg frisk så lenge du kanskje vil.

Visst, hvitløk er billig, men det betyr ikke at du vil kaste bort det, eller må gjøre ekstra handleturer for å kjøpe mer. Så hva er den beste måten å holde hvitløk fersk i hjemmet ditt?

Sammenlignet med mange grønnsaker vil hvitløk vare relativt lang tid uansett hva. Men for maksimal holdbarhet, foretrekker hvitløk et ganske smalt utvalg av spesifikke forhold.

Ill. The Gran / Lisa Fasol

Det første du kan gjøre for å sikre at hvitløken din varer så lenge som mulig er å sørge for at hvitløken du kjøper i butikken er så fersk som den kan være. Når du velger hvitløkspærer, må du se etter de som er faste (dvs. ikke gi dem når de klemmes), med tette, tørre skinn, og er fri for noe svart pulveraktig stoff som faktisk er mugg.

Hvitløkspærene dine skal heller ikke vise tegn til spiring. Hvis du ser begynnelsen av grønne skudd dukke opp fra toppen, hopp over disse pærene.

Den mest avgjørende faktoren for lagring av hvitløk er temperatur. Og den beste temperaturen for oppbevaring av hvitløk er en som er kul, men ikke kald, og definitivt ikke varm. Den ideelle temperaturen er mellom 60 og 65 F.

Og hvis kjøkkenet ditt naturlig går på den temperaturen, er du i god form. Men kjøkken holder sjelden på 60 til 65 F på egenhånd, spesielt året rundt, og det er en vanskelig temperatur å produsere kunstig. Det beste du kan gjøre da, er å finne den kuleste beliggenheten på kjøkkenet og ha hvitløken din der. Dette betyr vanligvis et skap, vekk fra komfyren, stekeovnen og andre varmekilder (inkludert sollys) og et som ligger så nær gulvet som mulig.

Innsiden av kjøleskapet ditt vil selvfølgelig være kaldere enn 60 F, og er derfor ikke det beste stedet å oppbevare hvitløk. Du kan lagre den der i korte perioder, og i visse tilfeller er det faktisk å foretrekke, og vi vil diskutere dem om kort tid. Men totalt sett, tenk kult, ikke kaldt.

En annen fiende til fersk hvitløk er fuktighet. Et fuktig miljø vil føre til at hvitløken din råtner. Og avhengig av klimaet der du bor, har du kanskje ikke så mye kontroll over dette, spesielt om sommeren. Men det er et par ting du kan gjøre.

Én, pass på at du ikke oppbevarer hele hvitløkspærene dine i plastposer av noe slag. Ikke bare vil dette forhindre luftsirkulasjon, men det vil også felle hvitløkens naturlige fuktighet, og dermed akselerere ødeleggelser.

Og to, hvis du må kjøle det, må du oppbevare det i hoveddelen av kjøleskapet ditt i stedet for i skarpere skuffer. Eller hold den i skarpere skuffen på innstillingen med lav luftfuktighet og helst alene, i motsetning til overfylt med en haug med andre ting.

Hvitløk må puste for å holde seg frisk. Hvis den er forseglet vil den begynne å råtne eller bli muggen. Og likevel har vi allerede sagt at kjøkkenskapet er det beste stedet for oppbevaring av hvitløk, og at det åpenbart ikke er enorm luftmengde i et kjøkkenskap. Men vi prøver å balansere alle faktorene, og temperaturen er viktigere enn ventilasjon.

Likevel, selv om det kanskje ikke er mye luftstrøm i skapet, er det enda mindre i en skuff. Så gitt et valg, gå for skapet over skuffen. På samme måte, hvis du har et overfylt skap, og et tomt, bruk det tomme. Papirposer er bedre enn plast, og nettposer er bedre enn papir. Best er ingen pose i det hele tatt. Verst av alt er en plastpose.

Du kan kjøle hele hvitløkspærer, men de vil ikke vare så lenge. Dette kan virke motsatt, men kjøling av hvitløk får den til å spire mye raskere. Hvitløk plantes vanligvis om høsten, og røttene utvikles om høsten og vinteren når bakken er kald. Så nedkjølt hvitløk vil vare noen uker før spiring, i motsetning til måneder når den er lagret på 60 til 65 F. Med det sagt, hvis du forutsetter at du bruker den raskt, skal det gå bra.

Og vær også oppmerksom på at spiret hvitløk er helt trygt å spise, i likhet med skuddene i seg selv, selv om de kan gi hvitløken en bitter smak. Hvis hvitløken din begynner å spire, kan du ganske enkelt skrelle og skive feddene på langs og deretter fjerne den grønne skudd fra midten av fedd med fingrene eller spissen av kniven.

En av grunnene til at hvitløk varer så lenge er at den naturlige strukturen av individuelt innpakket fedd som er dekket av en papiraktig ytre hud, er bemerkelsesverdig effektiv til å holde feddene svale og tørre, mens de lar pusten, som vi har sett er de mest optimale forhold for det.

Forutsatt at alle andre forhold (dvs. temperatur, luftfuktighet og så videre) er akseptable, kan en hel pære hvitløk lett forbli frisk og uten prosess i flere måneder.

Men alt dette endrer seg når du bryter opp pæren. Når du begynner å skille feddene, vil det som er igjen gi etter for ødeleggelse i løpet av 10 dager. Men helt klart hele poenget med å kjøpe hvitløk er å bruke den. Men poenget er at når du har brutt opp en pære, planlegger du å bruke den opp innen 10 dager. Du kan også skrelle de resterende nellik, forsegle dem i en plastpose eller annen lufttett beholder og kjøle dem i 2 til 3 dager.

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).