Japansk krydder Essentials

Pin
Send
Share
Send

Denne listen gir en omfattende liste over japanske krydder som er essensielle for ethvert japansk kjøkken. Disse krydderne fullfører hvert japansk måltid med perfekt finish.

 • MultiBits / Photodisc / Getty Images

  Ponzu er en sitrusfylt soyasaus som er et veldig populært krydder brukt til salater, kjøtt, fisk, sushi, sashimi (rå fisk), grillede grønnsaker, eller som en dukkert saus til (varm gryte), og teppanyaki (bordbragte sausede grønnsaker og kjøtt).

 • Granen / Judy Ung

  Soyasaus brukes både som ingrediens og også som krydder. I japansk mat kan soyasaus brukes til å forbedre smaken til nesten alle typer mat. Oftest brukes det som en krydder på tofu, sushi, grønnsaker, grillet fisk, kjøtt og mochi (riskaker). Denne soyasauseggene (shoyu tamago) er deilig.

 • Granen / Pete Scherer

  Selv om denne sausen er basert på en japansk saus kjent somnitsume, som inneholder ålbuljong, inneholder ikke ålesausoppskriften ål. Det er en amerikanisert versjon av en klassiker som ofte følger japansk grillet ål kjent somunagi, så vel som mange av de fancy rullene som er funnet på noen amerikanske sushi-ledd.

 • Katya Lyukum / Moment Open / Getty Images

  Furikake er en krydderblanding av tørkede ingredienser som tradisjonelt drysses på toppen av dampet ris. De tørkede ingrediensene spenner fra tang, grønnsaker fisk, egg, plomme og sesamfrø, for å nevne noen. Bruksområdene for furikake er bare begrenset av kreativiteten til kokken. Noen eksempler inkluderer ochazuke (ris med grønn te, tofu, natto (fermenterte soyabønner), popcorn og grillet fisk.

  Fortsett til 5 av 15 nedenfor.
 • MIXA / Mixa / Getty Images

  Det er mange forskjellige typer tørket tang tilgjengelig som krydder, men det mest populære er det som er stekt og krydret med en teriyaki-smak og kuttet i rektangulære biter. Denne typen stekt og krydret (nori) spises ofte med dampet ris. En annen type vanlig stekt tang er større og brukes til risboller (onigiri), eller kuttet og brukt til sushi. Norimaki Mochi er en riskake innpakket i tang og dyppet i en søt soyasaus og er en tradisjonell japansk rett.

 • Granen / Judy Ung

  Aonori oversetter bokstavelig talt til grønn tang: ao = grønn; nori = tang. Denne tang skiller seg fra nori ved at tang er knust i små flak og har en mild aroma. Tradisjonelt brukes den til å pynte opp retter som yakisoba (panfried noodles), takoyaki (liten rund pannekake med blekksprut) og okonomiyaki (salte pannekake). Det brukes også som en populær japansk smak for chips og annen snacks. Prøv den ut med denne oppskriften på tempura blekksprut med aonori & shichimi togarashi.

 • Rachel Husband / Photographers Choice RF / Getty Images

  Hvit pepper brukes ofte som et alternativ til svart pepper i japansk mat. Hvit pepper skiller seg litt ut ved at den er varmere enn svart pepper, men har likevel en mildere smak enn svart pepper. Den brukes ofte som et krydder for ramen (suppe med nudler som denne shoyu ramen), stekt ris, røre, retter, grønnsaker og kjøtt.

 • Kjør Photo / The Image Bank / Getty Images

  Shichimi togarashi, også kjent som nana iro togarashi (syv fargekrydder) er et tørket varmt rød paprika krydder som er laget av syv forskjellige krydder. Den er krydret, men har en mer sammensatt smaksprofil over vanlig rød chilipepper. Den brukes ofte som et krydder for varme udon- og soba-nudler med buljong, tofu, stekt kylling, suppe, ramen, gyoza (gryteklistremerker) og til og med sashimi. Prøv den ut i denne krydret tunfisk donburi-oppskriften.

  Fortsett til 9 av 15 nedenfor.
 • Granen / Judy Ung

  Ichimi togarashi er et krydder laget av en type tørket rød chilipepper. På japansk betyr det bokstavelig talt “en smak chilipepper”. Den brukes på samme måte som shichimi togarashi og brukes til å krydre buljong, suppe, nudler, stekt kylling, ramen og gyoza (gryteklistremerker) og i dette krydret edamame.

 • Tohru MInowa / Amana Images RF / Getty Images

  Rayu eller La-Yu er en japansk chiliolje som er en blanding av sesamolje og rød chilipepperflak. Selve oljen er tonet rød-oransje, på grunn av chili-infusert olje. Det er en krydder som ofte brukes sammen med ramen, gyoza (klistremerker) og andre dumplings og stekt mat. Denne gyozaen av grønnsaker og kjøtt er utrolig.

 • Oliver Strewe / Lonely Planet Images / Getty Images

  Sansho er et malt krydder laget av frukten av den japanske pepperbusken, også kjent som japansk pricklyash. Det er ikke krydret på den måten at rød chilipepper skaper varme, men sansho har snarere en tangy og dyster følelse når den smakes, og har en mild aroma av sitron eller sitrus. Det serveres tradisjonelt som pynt til grillet ål (kabayaki unagi), men det er også ofte brukt som krydder for å krydre kyllingyakitori (grillet på spyd), og det er også en av de syv ingrediensene i Shichimi Togarashi (syv chilikrydder ).

 • Tobi 911 / Moment Open / Getty Images

  Wasabi er en grønn japansk pepperrot som vanligvis serveres revet og fersk til å følge med sashimi (rå fisk). Wasabi kommer også i et tørt pulver, som kan blandes for å lage en lime, eller det kommer ferdiglaget i praktiske rør. Wasabi er veldig sterk og skarp. Varmen og effektene ligner den på varm sennep og forårsaker en brennende følelse. Det skal brukes sparsomt. I tillegg til sushi og sashimi, serveres den også med kalde nudler og salater. Det er vanlig å finne japanske snacks som er wasabi-smaksatt. Denne chirashi-sushi med reker og ikura-kaviar er en fin måte å prøve den på.

  Fortsett til 13 av 15 nedenfor.
 • Tetra-bilder / Getty Images

  Frisk ingefær blir ofte revet og deretter brukt som pynt til forskjellige kjølte retter som kald tofu (hiyayakko), sashimi (rå fisk) og salater. Det serveres også sammen med visse typer sushi. Rivet ingefær brukes også til å forbedre varme og kalde drikker. Nyt denne ingefær soya briset tunfisken (maguro nitsuke).

 • Fotoos Van Robin / Moment Open / Getty Images

  Varm sennep, kjent som karashi på japansk, blandes ofte med soyasaus for å lage en dyppesaus for stekt mat som wontons, gyoza, harumaki (vårruller) og andre melboller og stekt mat (kyllingkatsu, panert og stekt reker, etc). Karashi brukes også som en krydder for oppstekte nudler og omrørte stekte grønnsaker som vegetabilsk harumaki (vårruller) og sjømat, spesielt de som følger med saus.

 • Koki Iino / Getty Images

  Umeboshi er veldig terte plommer som har blitt tørket og syltet. Ofte blir umeboshi syltet med salt, og andre ganger blir den syltet med populære urter som shiso (perillablad). Selv om umeboshi vanligvis er syrlig, varierer den i nivåer av saltighet og sødme og har også et snev av fruktighet. Umeboshi nytes tradisjonelt som pynt til vanlig steamet ris, rismell eller grøt (okayu), eller ochazuke (rissuppe med grønn te).

Alle ingrediensene du trenger for å starte matlaging av japansk mat!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt BESTE Grilltips (Kan 2021).