De 4 beste metodene for å tilberede en biff innendørs

Pin
Send
Share
Send

Hvis du ikke har tilgang til en utegrill, eller kanskje det bare er for kaldt å gå ut, kan du fortsatt lage en fantastisk biff uten å forlate kjøkkenet. Vi testet forskjellige teknikker for å finne de beste måtene å tilberede biff hjemme.

Du kan bruke en hvilken som helst kutt med biff til disse metodene, men til sammenligning brukte vi ømme biff (for eksempel New York strip eller rib eye) som var kuttet 1 til 1 1/2 centimeter tykke. Uansett hvilken metode du bruker, vil du starte med disse enkle trinnene:

 1. Ta biffen din ut av kjøleskapet og la den sitte på disken i 30 minutter til en time. En biff ved romtemperatur vil vise seg bedre fordi den krever mindre tid over varmen, noe som igjen er med på å sikre at den ikke overkoker.
 2. Få frem støpejernspanne. Støpejern blir varmt og holder seg varmt, og fordi det er flatt, kan du være sikker på at hver tomme av biffen din kommer i kontakt med den varme kokeplaten.
 3. Krydre den tilstrekkelig. Dette betyr rikelig med kosher salt og nykvernet svart pepper.

Vi antar at du liker biffene dine middels sjeldne til middels. Hvis du liker dem mindre eller mer gjort, må du endre koketidene nedenfor tilsvarende.

10:51

Se nå: De 4 beste (og verste) metodene for matlaging av biff innendørs

Searing betyr å påføre veldig høy varme på et stykke kjøtt med det formål å bryne det og produsere en smakfull skorpe på utsiden. En av de mest tradisjonelle måtene å tilberede en biff ved å bruke en kombinasjon av searing for å brun biffen og indirekte varme i ovnen for å tilberede den til ønsket doneness.

 1. Forvarm ovnen til 350 F.
 2. Få stekepannen varm over høy varme og tilsett litt høy varmeolje, for eksempel raffinert grapeseolje.
 3. Når du er varm, sett biffen din i stekepannen. Sear i 2 minutter.
 4. Vend og skjær i ytterligere 2 minutter, og overfør deretter hele skillet til ovnen i 2 til 5 minutter.
 5. Fjern biffen fra stekepannen og la den hvile, dekket i folie, på et skjærebrett i 7 minutter.

Pros: Dette er en tradisjonell metode som har vært mye brukt. Hvis du har spist biff på en restaurant, ble det nesten helt sikkert tilberedt på denne måten. Denne metoden produserer en hard-seared skorpe, som er nøyaktig hva du vil ha fra en perfekt tilberedt biff.

Ulemper: Kokeprosessen gir lite rom for feil når det gjelder timing, noe som kan føre til en følelse av panikk på kjøkkenet.

I denne metoden snur vi tabellene på forrige metode. Denne gangen starter vi biffen i ovnen og deretter sear den etterpå. Med det motsatte skjæret er det ingen spesiell hastverk, ingen panikk (i motsetning til i forrige metode), noe som gjør denne teknikken til en ganske idiotsikker en.

 1. Forvarm ovnen til 200 F.
 2. Legg biffen på en lakenpanne med et stativ og overfør til ovnen. Stek i 20 til 35 minutter. Måltemperaturen din for biffen er 120 til 130 F, på hvilket tidspunkt den regnes som sjelden.
 3. Ta ut av ovnen og beleg biffen i olje.
 4. Sår raskt i en varm panne i 1 til 2 minutter per side. Dette vil heve biffens temperatur til 135 F.
 5. La biffen hvile, telt, i 10 minutter.

Pros: Biffen skal tilberedes jevnt hele veien, noe som resulterer i perfekt medium-sjeldne med en nydelig seared skorpe på utsiden. Selve kokeprosessen var betydelig mer avslappet.

Ulemper: Baksiden av en avslappet metode er at det er den tregeste metoden, med koketider hvor som helst fra 30 til 45 minutter. Hvis du ikke har noe imot å vente, kan dette være den beste måten å tilberede biff innendørs.

Granen / Adrian Mangel

4-3-2-metoden er den enkleste metoden og uten tvil den raskeste, mens den mest replikerer en chargrilled biff tilberedt på en utegrill.

 1. Forvarm en tung stekepanne i lang tid over høy varme. Ikke tilsett olje.
 2. Tilsett biffen, trykk flatt og la koke i 4 minutter uten å bevege seg.
 3. Vend og kok i 3 minutter til.
 4. Ta ut av pannen og hvile i 2 minutter før servering.

Pros: Denne metoden var enkel å utføre, rask (bare 9 minutter kombinert tilberedning og hviletid), og produserte en biff som ble tilberedt til medium til middels sjelden perfeksjon. Hvis du liker en chargrilled biff, er dette teknikken for deg.

Ulemper: Selvfølgelig, hvis du ikke bryr deg om den chargrilled effekten, kan du foretrekke den neste metoden. 4-3-2-metoden fungerer best med et benløst, ikke et beinøye, fordi biffen trenger å være rett opp mot overflaten på pannen, og beinet kan forstyrre det.

I tillegg til krydder påfører vi også en sjenerøs knott med smør på toppen av biffen før vi steker den helt i ovnen.

 1. Forvarm ovnen til 450 F.
 2. Legg biffen i en lakenpanne med et stativ. Topp med smør (valgfritt).
 3. Stek i 15 til 20 minutter.
 4. Hvil i 5 til 10 minutter.

Pros: Denne metoden produserte en biff med jevn skjønnhet og en myk tekstur. Den mindre grad av bruning tillot den rene smaken av det alderen storfekjøttet å skinne gjennom.

Ulemper: Denne metoden vil ikke gi den fullstendig searede skorpen produsert ved hjelp av teknikkene beskrevet over, så strukturen vil være noe endimensjonal. Dessuten betyr den mindre grad av bruning at den vil mangle de komplekse smakene som Maillard-reaksjonen skaper, og kjøttet hadde en tendens til å krølles i ovnen. Den 30 minutters totale tilberedningstiden (tilberedning pluss hvile) er også på lengre side.

Uansett hvilken metode du velger for matlaging, må du hvile biffene dine. Hvilning hjelper til med å bevare biffens juice, slik at de ikke kommer ut når du skjærer i den. Hviletidene for hver metode er inkludert i instruksjonene.

Husk å skive biffene dine mot kornet. Selv om dette er mest kritisk med tøffere biff som flanke biff eller skjørt biff, vil til og med en øm biff som et ribbein være tøffere hvis du skjærer den med kornet. Hvis du kommer til å bry deg med å tilberede den ordentlig, kan du like godt skive den skikkelig også.

Hjelpsomme linker

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).