Fryser gjærbrøddeig

Pin
Send
Share
Send

Det er ingenting som å spise et varmt og nybakt brød. For å nyte et brød rett fra ovnen må du vanligvis bruke det meste av dagen på å lage deigen. Men hvis du planlegger fremover og stash litt hjemmelaget brøddeig i fryseren, kan du kutte ut noen trinn og spare tid.

Gjæret brøddeig kan fryses når den er formet etter den første økningen. Å lage brøddeig på forhånd og fryse den til senere bruk sparer tid og plass i fryseren - en deigkule tar mindre plass enn en bakt brød.

For å planlegge fremover, lager du noen grupper med brøddeig, form dem til brød og frys dem til når du vil ha nybakt brød. Du kan også vurdere å gi frossen deigbrød som gaver til familie og venner. På den måten kan de glede seg over et friskt brød uten å måtte lage hjemmelaget deig selv.

Når du lager brøddeig til frysing, må du huske å blande brødet i henhold til oppskriften, men tilsett dobbelt så mye gjær. Dette for å kompensere for gjæren som vil dø av i fryseprosessen. I tillegg vil du sikre at du bare bruker aktiv tørrgjær, ikke hurtigvirkende gjær.

Du trenger ikke noen spesielle forsyninger for å fryse brøddeig. Bare samle deigen, pannene du baker den i og litt plastfolie.

Etter å ha laget brøddeigen, følg disse seks trinnene for å fryse den:

  1. La brødet gå gjennom den første økningen, da mest gjærbrød går gjennom to stiger. La brødet heve i en smurt bolle som beskrevet i oppskriften.
  2. Stikk deigen ned og elt etter den første økningen. Form deretter brøddeigen til et brød eller brød.
  3. Plasser brødet (eller brødene) i en brødpanne foret med smurt plastfolie for å forhindre klebrig. Dette lar også deigbrødene holde formen når de er frossne.
  4. Legg brødpannene i fryseren og la deigen fryse i ca 10 timer.
  5. Fjern den frosne brøddeigen fra pannene. Pakk den inn i plastfolie og legg den i en gjenvinnbar plastfrysepose.
  6. Dater posen (e) med deigen og legg den umiddelbart i fryseren. Deigen din kan fryses i opptil fire uker.

Deigen din trenger fortsatt å gå gjennom en ny økning før du baker, så ikke sett en frossen brøddeig direkte i ovnen. Planlegg en natt fremover for den andre økningen - siden det er hands-off, er det fortsatt enklere enn å bruke en hel dag på å lage brøddeig.

Hvis du vil bruke et frosset brød av deig, fjerner du det fra fryseren natten før du vil bake den. Hold brødet pakket inn i plasten og la det tine over natten i kjøleskapet. Legg den tine deigen i en smurt brødpanne, dekk til og la den heve på disken. Stek brødet på temperaturen og tiden som er beskrevet i oppskriften.

Det er viktig at pitabrød og pizzadeig laget med gjær gjennomgår minst en økning før frysing. Tilsett litt ekstra gjær i blandingen for å sikre en god økning etter frysing. Du kan oppbevare pita- og pizzadeig i seks måneder til ett år i fryseren, så lenge den er pakket godt inn. Hvis du skjærer deigen i mindre porsjoner, pakker du bare hver seksjon tett med plastfolie før den fryses. Deigen vil vare best hvis du setter fryseren på -10 grader (i forhold til de vanlige null grader). En fryser vil lagre frosne deiger pent.

Når du er klar til å bruke deigen din, må du tine opp og legge den gjennom den andre økningen før du steker som vanlig i ovnen. Tin ikke deigen din i en mikrobølgeovn, da gjæren lett kan drepes.

Hjelpsomme linker

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).