Hvordan smøre en panne

Pin
Send
Share
Send

Når du baker, er det ikke alltid klart om du (eller til og med hvordan) skal smøre pannene på forhånd. Hvis du er heldig, vil hver oppskrift du møter spesifikt instruere deg om og hvordan du smører kjelen. Det enkleste kurset er alltid å følge oppskriftenes instruksjoner. Likevel, mens en oppskrift kan si å smøre kjelen, forklarer den kanskje ikke spesielt hvordan. Les videre for å lære hvordan du smører en panne sammen med noen få tips og triks.

Følg disse trinnene for å smøre en panne. Hvilket fett du skal bruke og om du trenger å mel pannen eller ikke, kommer an på oppskriften og diskuteres nedenfor.

  1. Påfør det valgte fettet sjenerøst på hele innsiden av pannen. Fingrene fungerer nesten alltid best for dette siden du kan føle noen flekker du kan ha savnet. Du bør oppnå et jevnt, jevnt belegg uten biter av fett.
  2. Valgfri: Dryss en liten håndfull mel over så mye av pannens indre som du kan. Rist de løse melpartiklene over pannen for å fordele jevnt for å dekke pannen helt, vipp den for å sikre at du får sidene. Vend pannen og tapp ut overflødig mel.

Alternativ pergamentteknikk:

  1. Skjær et stykke pergamentpapir for å passe til bunnen av pannen ved å plassere pannen på toppen av papiret og spore det. Smør sidene av pannen og sett deretter inn pergamentpapiret.
  2. Valgfri: Etter smøring av sidene, behandle med mel som beskrevet ovenfor, og legg deretter pergamentet på den ikke-smurte, ikke-melet bunnen.

Du trenger ikke å smøre inn pergamentet, men hvis du bruker bakervarer eller kokesprøyter, fortsett å sette inn papiret, spray deretter hele saken og kaller det en dag. Det er ikke nødvendig å spraye eller smøre fett under pergamentet.

En Bundt-kake kan være vanskelig å fete og er ikke kompatibel med pergamentpapir. Fordi de fleste Bundt-panner inneholder et mønster, kan de klamre seg fast på kakens overflate, noe som gjør det vanskelig å bryte.

Smør pannen grundig og forsiktig for å bekjempe dette. Spray hele innsiden av pannen med bakespray, og sørg for å spraye røret så vel som sidene og bunnen. Alternativt må du male med forkorting eller fett for hånd, og deretter belegge med mel eller kakao. Sørg for å komme inn i alle kriker og kroker. Følg som alltid oppskriftsinstruksjonene.

Tips

Det er best å smøre bare noen minutter før du legger til røren, spesielt hvis kjøkkenet ditt er varmt. Å gjøre det for snart gir oljen eller fettet tid til å dryppe ned langs sidene av pannen og basseng i bunnen. Popp eventuelt den smurte, tomme pannen i kjøleskapet mens du blander røren.

Det du må huske på smør er at det inneholder vann og melk, og ingen av disse er spesielt nyttige for å forhindre at kaken din fester seg. Melk kan faktisk fungere som lim. På den annen side smaker smør herlig, og de karamelliserte melkeproteinene kan legge til en nydelig, gullbrun skorpe i kantene av kaken din. Dommen: Bruk smør hvis du vil.

Hvis du har ekstreme bekymringer for kakepinnene dine, bruk forkorting (som er rent fett uten vann), kokespray eller bakespray. Kokosnøttolje eller baconfett vil også fungere, det vil også avklare smør som har fjernet melkefaststoffet.

For ekstra forsikring mot klistring, smør sidene på pannen og bruk et stykke pergament på bunnen. Pergamentpapir (eller en erstatning) passer utmerket til bunnen av flate kasseroller som runde eller firkantede kakepanner og brød. Det er klart at du ikke kan bruke pergament på støpte panner som Bundt-panner.

Det er ofte unødvendig å melke en smurt panne. Med visse kaker, som svamp og engelmat som ikke inneholder noe surt middel annet enn pisket eggehvite, hjelper et belegg med mel røren å klamre seg fast på sidene av pannen slik at den ikke faller sammen mens fettet gjør det mulig å slipp etter bakingen. Hvis oppskriften sier å mel pannen, gjør du det. Hvis du bruker bakespray med oljen og melet kombinert, spray ganske enkelt hele pannen og gjør deg ferdig med den.

Fordi det å flamme pannen kan etterlate et blomstrende rest på overflaten av den ferdige kaken, kan det være lurt å ikke bruke mel hvis den ferdige kaken skal serveres naken (uten frosting eller glasur).

Et annet tilfelle der du kanskje ikke bruker mel, selv om oppskriften ber deg om det, er når du baker brownies eller sjokoladekake. For brownies eller kake som krever smøring og meling, smør kjelen som anvist og erstatt kakaopulver med melet. Ikke bare vil kakaopulveret tilsette smak, men det vil også forhindre den stygge hvite skorpen som kan dannes når du smører med mel.

Hjelpsomme linker

Pin
Send
Share
Send

(Kan 2021).