Hvordan lagre ferske sopp

Pin
Send
Share
Send

Hvis du lagrer ferske sopp riktig, vil de holde seg gode i opptil en uke. Det er lett. Dette er hvordan.

Plasser hele, uvaskede sopp i en brun papirpose og brett toppen av posen over. Stikk deretter posen i kjølerommet. Dette fungerer fordi posen tar opp overflødig fuktighet fra soppen, slik at de ikke blir fuktige eller mugne.

  • Ikke oppbevar sopp i skarperskuffen - det er for fuktig miljø.
  • Unngå å plassere sopp i nærheten av mat med sterk lukt eller smak, fordi de vil absorbere dem som en svamp.
  • Pass på at du ikke legger andre matvarer oppå dem. Squished, blåmerket sopp ser ikke veldig appetittvekkende ut, og de vil ikke holde veldig lenge.
  • Noen sopp holder seg bedre i kjøleskapet enn andre. For å unngå avfall, prøv å kjøpe soppen i nærheten av når du planlegger å bruke dem.
  • Hvis du trenger å lagre sopp i mer enn en uke, bør du vurdere å fryse eller tørke dem.

Sopp fryser godt, men det er best å få dem i fryseren så snart du kan. Ikke vent til soppen din begynner å bli dårligere i kjøleskapet før du bestemmer deg for å fryse noen. Hvis du har et stort soppmål, må du være bevisst om å sette av noe til å spise med en gang og andre til å spise senere. Forsøk å være realistisk om hvor mange du spiser i løpet av neste uke, slik at du kan fryse resten før de går dårlig.

Sopp må tilberedes før de er frosne. Dette vil stoppe enzymvirkningen og dermed bevare kvaliteten, så det er viktig å ikke hoppe over dette trinnet.

Hvis du ikke har mye fryserom å vie til sopp, er det å tørke dem et annet alternativ. Tørket sopp kan rehydreres etter behov, og de tar veldig liten plass i spiskammeret i mellomtiden. Bruk en lavtidsovn eller en matdehydrator for å tørke soppen. Hold dem deretter i en lufttett beholder til du trenger dem.

Hvis du aldri har tørket sopp før, kan du prøve en liten batch og se hva du synes. Når du har lært hvordan du rekonstituerer dem, kan du oppleve at de er like gode som fersk sopp. Hvis ikke annet, er det flott å ha tørket sopp for hånden for å kaste i hjemmelagde supper.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre med soppen din før de går dårlig, er her noen ideer. Kast dem i pasta, bruk dem til å toppe en pizza, tilsett dem i suppe, eller stek dem i smør og hap dem høyt på burgere. Sauterte sopper er også en velsmakende side å biffe på. Bare bla gjennom oppskriftssamlingen din, så er du sikker på å finne mange oppskrifter som vil smake enda bedre med en håndfull sopp som kastes i.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: RECOLECTAR PLANTAS Y HIERBAS Para hacer sahumerios, saquitos de hierbas, infusiones. . (Kan 2021).