Hvordan fortelle om egg fortsatt er bra

Pin
Send
Share
Send

Har du en eske med egg som har passert deres dato? Selv om det vanligvis er trygt å spise egg i flere uker etter utstemplet utløpsdato, er det best å kjøre en rask test for å se om eggene dine fremdeles er OK å spise. Det tar bare noen få sekunder og kan redde deg fra å kaste helt gode egg (eller spise noe du ikke burde).

Fyll en kopp med kaldt vann; så slipp et egg i. Hvis det synker til bunnen av koppen, er det fortsatt friskt. Hvis egget synker til bunns, men står på sitt punkt, er det fortsatt bra, men må brukes snart. Hvis egget flyter til toppen, er det ikke lenger friskt og trenger å kastes. Gjenta testen med resten av eggene i kartongen. Ikke anta at alle eggene er gode eller dårlige bare fordi ett egg har testet på den måten.

The Spruce / Kelly Miller

Siden eggeskallene er porøse, fordamper væsken inne i egget over tid og erstattes av uteluft. Dette resulterer i mer flytende egg. Så når du legger dem i vann, synker de ferskere, tyngre eggene til bunnen, mens de eldre, lysere eggene flyter til toppen. Selv om dette trikset kan hjelpe deg med å bestemme friskheten til egg, bør du likevel kaste egg som har et merkelig utseende eller lukt, eller som har blitt lagret feil, selv om de har bestått vasken testen. Å lagre en eske med egg er ikke verdt risikoen for å bli syk.

Food and Drug Administration and Egg Safety Council sier begge at en rimelig dato for bruk er fire til fem uker etter at eggene ble pakket. Landbruksdepartementet krever at alle sorterte egg skal stemples pakningsdatoen sin på kartongen. Du finner det vanligvis i en av endene av kartongen, i nærheten av salgsdatoen eller utløpsdatoen.

Det vil ta litt matte å tolke pakkedatoen. Den er oppført som en juliansk dato, så det vil være et tresifret tall. 1. januar ville være oppført som 001, og 31. desember ville bli oppført som 365. Du må gjøre noe med å telle ut pakningsdatoen på eggekartongen din, men det er verdt innsatsen. Pakkedatoen er en mer pålitelig indikasjon på friskhet enn bruks- eller utløpsdatoen, så ikke bare hump eggene dine fordi bruksdatoen er gått.

Tips

  • Hvis du ikke vil knekke Julian-datoen på egen hånd, bare gjør et nettsøk for å finne ut av datoen.

Hvis eggene dine ikke holder seg friske så lenge du vil, kan det være slik du lagrer dem. Mange eldre kjøleskap kom utstyrt med eggrom i døra, men det er faktisk det verste stedet i kjøleskapet for dem. Så lagre eggene dine i hoveddelen av kjøleskapet, der det er kaldere og temperaturen er mer stabil. Dette vil forlenge levetiden til eggene dine betraktelig.

Enten du oppdretter kyllinger til egg eller kjøper ferske egg på gården, må du ikke vaske eggene før du er klar til å bruke dem. De har en tildekking, kjent som blomst, som beskytter dem mot bakterier og holder dem friske. La egg være vasket til du er klar til å tilberede dem, og hjemmevokste egg bør overgå varianter av dagligvarebutikker.

Tips

  • Hvis du har flere egg enn du kan bruke opp i rimelig tid, kan du fryse eggeplommene og de hvite for å forlenge holdbarheten. De koker opp akkurat som ferske egg.
  • Når du er ferdig med eggene dine, bruk eggeskallene i hagen din. De er en utmerket gjødsel og kan til og med bidra til å holde skadedyr borte.
  • Hvis du går tom for egg - eller du finner ut at eggene du nettopp testet ikke lenger er gode - det er mange gode eggerstatninger du kan bruke til du kommer til matbutikken for en annen kartong.
  • Har du noen gang sprukket et egg og funnet en blodflekk i eggeplommen? Selv om du sannsynligvis skulle tro at det er grunnen til å kaste egget, er det faktisk helt trygt å spise. Bare det å vite at det kan redde deg fra å kaste ut en nesten ferdig rett som du jobber med.

Hjelpsomme linker

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The Origin of Consciousness How Unaware Things Became Aware (Kan 2021).